Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 авг 2023 18:07

Furious_Monk написа:Много по-лесно е да оцелееш в Германия с помощи, отколкото в България с минимална заплата.
Знаеш ли че познавам около 30-на българи, и то от Сливен ( дълбоката провинция и УЖ беден град ) ... Които са на минимална заплата, и карат коли за по 30 + бона ? :lol:

Сега се сетих и за една небивалица шестваща из фейса ...
Само в България може да се види индивид, бягащ от контролата в автобуса, с телефон за 2 бона в ръка
:mrgreen:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 12 авг 2023 18:09

Абе кой работи за МЗ реално, я стига ; )

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 12 авг 2023 19:10

THE G.A.M.E написа:
Furious_Monk написа:Много по-лесно е да оцелееш в Германия с помощи, отколкото в България с минимална заплата.
Знаеш ли че познавам около 30-на българи, и то от Сливен ( дълбоката провинция и УЖ беден град ) ... Които са на минимална заплата, и карат коли за по 30 + бона ? :lol:

Сега се сетих и за една небивалица шестваща из фейса ...
Само в България може да се види индивид, бягащ от контролата в автобуса, с телефон за 2 бона в ръка
:mrgreen:

Е човек, ти вече ни вкара в криминалният филм... това е като бабата, която притежава последен модел на някой популярен автомобил... почти всички вярваме, че пенсията, уменията в шофирането и разбирането в тази област, са в основата на притежанието...
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 12 авг 2023 19:15

THE G.A.M.E написа:

Не се и съмняваме. Знаем как се изхранвате там от малцинствата.
[offtopic][/offtopic]

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 12 авг 2023 19:51

Приятелю, не съм сигурен дали отговорът ти е насочен към мен, но аз съм от малцинствата в тази държава.

Защо са такива- защото ги е страх, бягат и се стремят да намерят силни личности, които да имат уменията и силата да ги защитят. Живеем в България и си горд с твоята нация, но по света има много българи, които също се водят в тази група.

Идеята за развитие на една държава е любов, способна да пребори алчността , но най-.вече страха, защото в основата на алчността си остава той.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 12 авг 2023 20:03

ivan56 написа:швеЦина, тия, фермани ако си мислиш, че някой ги чете си в дълбока грешка. Слагай ги поне в офтопик, скролвам десет минути :mrgreen:

Бай Ваньо, никой не те кара да четеш насила!

То и при теб няма смисъл от четене, защото хем не умееш да четеш с разбиране, камо ли да мислиш критично.

И на мен ми дойде до гуша от твоите изветрели и изтъркани русофобски опорки, които ги повтаряш до припадък вече година и половина, ама си мълча и скролвам!

На линия
ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 12 авг 2023 20:56

ivan56 написа:
ReBorn1982 написа:От статията на швеЦа:

Младите германци копнеят за сигурни работни места, а не за бурното предприемачество и иновациите, които превърнаха страната в една от водещите икономики в света.

То младите германци основно не са ..... германци. Затова и манталитетът им не е немски.

Абе да ти кажа, тия нашите "германци",които сега лятото се връщат не ми приличат като чакащи на помощи като им гледам автопарка с който се прибират. И честно казано поне повечето бачкат, щото от помощи едва ли ще живее по различно от тук, има си и схемаджии ама едва ли всички мангали, пардон "германци" имат акъл за толкова.

Ти говориш за други, тия "нашите" не се водят германци. Пиша за диваците, които са основно от Африка и Азия, и които народиха много млади "германци". :lol:

Та тия - от мургаво до тъмночерно, "младогерманци" хич не се славят с добродетелите на истинските немци .... виждаш и Бундестима, откак заприлича на зоопарк :mrgreen: , става за резил под път и над път ..... просто няма как да чакаш от разни маймуни, араби и прочее сволоч, да носи духа и манталитета на Бекенбауер, Герд Мюлер, Фриц Валтер, Лотар Матеус, Бастиан Швайнщайгер, Оливер Кан и т.н. .....

На линия
ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 12 авг 2023 21:01

Furious_Monk написа:От това което съм чувал от познати... с помощи може да се живее сравнително прилично... цените на стоките са по-ниски, намаленията не са на развалени продукти, а на такива на които им остава малко време, данъците са проблемни за хора, които имат високи доходи.

Много по-лесно е да оцелееш в Германия с помощи, отколкото в България с минимална заплата.

Доколкото знам, по 600-700 евра на месец (демек 1200 - 1400 лева) получават разните търтеи от Африка и Азия в Германия, това са само кеш, отделно ползват куп други облаги.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 12 авг 2023 21:05

Furious_Monk написа:Приятелю, не съм сигурен дали отговорът ти е насочен към мен, но аз съм от малцинствата в тази държава.

Не, към The GAME.
[offtopic][/offtopic]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 авг 2023 13:25

bubka написа:Не се и съмняваме. Знаем как се изхранвате там от малцинствата.
Нищо не си схванал от написаното ( "Смит" обаче го схвана ) ... :lol:

За моя радост малцинствата разбраха, че в България колкото и да е добре на "помощи", то в Германия, Австрия и Скандинавието, е 10 пъти по-добре. :mrgreen:
Към момента от около 25 хиляди мангала, в Сливен са останали половината.
Съвсем друг е въпросът, че със "спечеленото" зад граница, купуват къщи из селата и явно един ден мислят да си живеят тук.
Докато за своего брата българина, ако преди не сме били номади, то сега голяма част са. И единственото което е сигурно, че поне 50 % от българите зад граница не смятат да се връщат тук.

Инак в Сливен хомо-черньос, са от малко по-друг сорт.
Не-напразно тук липсват големи зулуми, като в Пловдив, София, Шумен, северозапада ...
Голяма роля изигра нахлуването на протестанството и отварянето на един куп протестански църкви.
Да, в най-голямото гето "Надежда", има и джамия, но повечето са християни пълнят църквите, нещо, което не може да се каже за българите, за съжаление.
А къщите дето строят тези от чужбина по-селата... Е, дай-боже всекиму.
Отново за съжаление, щото както споменах нашите с българска жилка предпочитат чужбината и да се тъпчат в 20 кв. с още 2-3ма ...
Но важното е да се селфнем от "Сохо" или "Алианц Арена" ... :? :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”