Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Drunken_Master » 03 авг 2023 20:34

ReBorn1982 написа:
Drunken_Master написа:Интересен български документален филм за разпадането на Югославия. Малко е просръбски настроен, но има какво да се види и научи от него... Според тях, Тито оставя много голям външен дълг, възлизащ на 19 милиарда долара, а хърватите и словенците искат финансова децентрализация, понеже смятат, че мъкнат на гръб цялатадържаваикономически.

Мъкнат грънци, благодарение на хървато-словенеца Броз, двете републики намазаха най-много в Югославия. Там се инвестираше най-много държавна пара, същата неблагодарна измет като украинците, които съществуват единствено благодарение на болшевиките, а сега се правят на върли анти комунисти.

Изгледай филма... може да ти допадне. И за Сребреница има интересни видеа и изказвания, сочещи, че е абсолютен фейк.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 04 авг 2023 00:10

ReBorn1982 написа:Не се и учудвам, че световното зло е ръчкало събитията и в Хонконг. Най-долната държава в света, решила че ще определя живота на целия свят.

Сега се разтърсих за повече инфо по темата, цитирам две статии, една от западния мейнстрийм "VICE" и една от китайския официоз "Global Times":

Какво, по дяволите, правят украинските фашисти на протестите в Хонконг?

"Никой тук не знае кои са те. Никой не ги е канил."

Първоначално продемократичните активисти в Хонконг посрещнаха радушно едрите млади украинци, които пристигнаха на фронтовата линия на техните протести в неделя.

После забелязаха татуировките със свастики.

От снимките, които бързо се разпространиха в социалните медии стана ясно, че политическите пристрастия на украинските посетители са коренно несъвместими с продемократичното движение в Хонконг. Един от украинските мъже имаше две свастики, татуирани зад ухото си, а другият - символите на бялата сила "14 88", татуирани на раменете му, и инициалите WPSH (white power, skin head или sieg heil) на корема му.

С разпространението на снимките се появиха и въпроси. Кои точно бяха тези украински фашисти и какво, по дяволите, правеха, разхождайки се около фронтовата линия на протеста в Хонконг?

"Никой тук не знае кои са те. Никой не ги е канил", казва известен хонконгският активист, който в понеделник предупреди в Туитър за фашистките "протестни туристи".

"След като хората бяха информирани, че те са украински неонацисти, моите туитове бяха пълни с коментари на хонконгци, които категорично ги отхвърлят", каза той пред VICE News.

Оказва се, че мъжете са добре известни фигури от крайнодясната украинска сцена, бивши войници от ултранационалистическия батальон Азов, които се биеха с подкрепяните от Русия сепаратисти на изток. Въпреки че казват, че са просто туристи, присъствието им в Хонконг предизвика опасения.

Мъжете са от "Азов" - ултранационалистическо военно и политическо движение, което е известно с крайнодясната си идеология, включително с неонацистки възгледи сред членовете си. Лидерът на групата, която посети Хонконг, Сергей Филимонов, до миналата година беше ръководител на киевския клон на политическото крило на Азов, Националния корпус, докато други двама, които го придружаваха, са обучавали активисти на Националния корпус за боравене с огнестрелно оръжие, според разследване на Bellingcat миналата година година.

След като се разделиха с Азов преди около година, сега те са свързани с друго ултранационалистическо движение "Чест". Украинската националистическа група, която се представя за гражданско активистко движение, организира семинари за улични протести, които рекламира с плакати, изобразяващи коктейли "Молотов".

Филимонов заяви пред VICE News, че макар да подкрепя протестите в Хонконг, неговата група е била просто туристи. По думите му те не са имали планове да участват в протестите, тъй като разбират, че "това може да навреди повече на протестиращите, отколкото да им помогне".

Но той каза, че групата му е "много заинтересована от това, което се случва в Хонконг".

"Ние участвахме в революцията в Украйна и виждаме много прилики", каза той. "Интересно е да видим как са организирани."

Този интерес тревожи експерти като Моли Салцког, разузнавателен анализатор в стратегическата консултантска фирма The Soufan Group. Тя каза пред VICE News, че крайната десница в Украйна е доказала, че има международно мислене, като групи като "Азов" активно търсят връзки със съмишленици в други държави, за да създават мрежи и да обменят стратегии. Тя каза, че групата от Азов също е установила широки контакти в Европа и вероятно е била в Хонконг, за да обмени опит за успешни техники за провеждане на бунтове. "Те ще отидат навсякъде, където има насилие", каза тя.

Салцког казва, че двама от групата по-специално са добре известни личности от крайната десница на Украйна. Филимонов има профил в Instagram, където публикации, включващи неговото семейство и сътрудници на "Чест", се редуват с кадри, на които той дава инструкции за боравене с огнестрелно оръжие, държи пушка и участва в ожесточени улични сблъсъци.

Често в неговия канал се появява колега от "Чест", известен като "Maliar", друг ветеран от "Азов" сред групата в Хонконг. В разследване на Bellingcat от 2018 г. се разкрива, че "Maliar" - който има татуировки със свастика на главата си - е получил военно обучение в Европа от частната военна компания European Security Academy. Впоследствие, заедно с друг член на групата в Хонконг, той провежда обучение за боравене с огнестрелно оръжие на активисти на Националния корпус през 2017 и 2018 г.

https://www.vice.com/en/article/zmjjey/ ... g-protests

И статия в китайските официози:

Полицията в Хонконг съобщи, че разследва няколко предполагаеми украински неонацисти, за които се твърди, че са получили подкрепата на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) и са участвали в антиправителствените протести в града, които предизвикаха обществена паника. В доклада се казва, че членовете на пристигналите от Украйна в Хонконг имат неонацистки татуировки.

Руският медиен канал Sputnik съобщи, че лидери на крайно десни украински групировки, станали известни по време на държавния преврат през 2014 г., който те организираха, включително батальон "Азов" и "Десен сектор", наскоро са пътували до Хонконг, за да участват в протестите.

Въпреки това Free Hong Kong Center, украински акаунт във Facebook, който подкрепя бунтовете, публикува във вторник изявление за "разяснение", в което се казва, че тези украинци, посещаващи Хонконг, са "против нацизма", а техният неонацистки образ е традиционен украински символ. (LMAO, Оруел вероятно се върти в гроба като вентилатор от черна завист :lol: )

В изявлението на хонгконгската полиция се казва, че те са свързани с украинския паравоенен батальон "Азов", който стана печално известен след появата на обвинения в изтезания и военни престъпления, както и симпатии към неонацизма и използване на свързаните с него символи. На 7 юли 2015 г. в. "Ню Йорк таймс" нарече групата "Азов" "открито неонацистка" в своя статия.

Китайските нетизени настояват полицията да разбере защо тези хора са дошли в Хонконг и какво планират да правят в града.

Някои също се притесняваха, че украинската група може да предизвика по-голямо насилие в Хонконг.

Според фейсбук страницата на Сергей Филимонов, един от членовете на групата, те са пристигнали в Хонконг в неделя. Филимонов написа в неделя, че "Хонконг ни посрещна като роднини", споделяйки видео на себе си и партньорите си в града.

Китайските нетизени откриха чрез видеото на Филимонов, че един от партньорите му изглежда се маскира като журналист с прескарта.

Страницата му във Facebook също показа в понеделник, че украинската група е отишла ​​в Политехническия университет в Хонконг, който се превърна във военна зона, тъй като сблъсъците между бунтовниците и полицията се преместиха в кампуса през ноември.

В понеделник писател на свободна практика на име "Хонконгски отшелник" написа в Туитър, като предупреди обществеността, че в града са се появили неонацистки украински фашисти, което е "най-лошото от най-лошото".

Лорънс Танг Фей, член на Китайската асоциация за изследване на Хонконг и Макао, каза пред Global Times, че намесата на чужди сили, включително САЩ, отдавна съществува в Хонконг.

Китайското външно министерство обяви първата вълна от контрамерки срещу САЩ в понеделник, спирайки посещенията на американски военни кораби и самолети в града и санкционирайки множество неправителствени организации със седалище в САЩ, включително Националния фонд за демокрация (NED) и Human Rights Watch.

"През трите години преди преврата от 2014 г., подкрепяният от ЦРУ NED потопи милиарди долара в усилия за смяна на режима в Украйна, а NED култивира анти-Пекински нагласи в Хонконг от средата на 1990-те години, преди територията да бъде върната на Китай от Великобритания", се казва в доклад на Sputnik.

https://www.globaltimes.cn/content/1172308.shtml

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 04 авг 2023 00:27

Има снимков материал на украинските нацяги от Хонконг, само това е достатъчно. Тези хора очевидно някой ги е пратил там. Няма никакво нормално обяснение какво прави украински "националист" в далечен Хонконг на протест срещу Китай ....

Украинските "националисти" просто се оказаха платени слуги на САЩ. Готови да ходят по целия свят и да участват в "бунтове" против неудобни на американците държави.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 авг 2023 00:31

ReBorn1982 написа:Има снимков материал на украинските нацяги от Хонконг, само това е достатъчно. Тези хора очевидно някой ги е пратил там. Няма никакво нормално обяснение какво прави украински "националист" в далечен Хонконг на протест срещу Китай ....

Украинските "националисти" просто се оказаха платени слуги на САЩ. Готови да ходят по целия свят и да участват в "бунтове" против неудобни на американците държави.

2012-та футболни агитки да викат Хто не скаче, тот москал на никой не му правеше впечатление.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 04 авг 2023 12:31

Един реторичен въпрос, към всички "пишман (опа чуждици) патрЕоти"! Знаете ли кога са създадени държави като Италия, Гърция, Турция, Иран, и т.н.? Какви Руско-Турски войни ви гонят?!
България никога не си е сменяла името, дори под византийско и османско владичество!
Четете хора, не пишете! Учете история, но не пропагандна!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 авг 2023 12:37

JACKO написа:Един реторичен въпрос, към всички "пишман (опа чуждици) патрЕоти"! Знаете ли кога са създадени държави като Италия, Гърция, Турция, Иран, и т.н.? Какви Руско-Турски войни ви гонят?!
България никога не си е сменяла името, дори под византийско и османско владичество!

Точно ти да ми говориш за история... :lol: :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 04 авг 2023 12:46

Drunken_Master написа:
JACKO написа:Един реторичен въпрос, към всички "пишман (опа чуждици) патрЕоти"! Знаете ли кога са създадени държави като Италия, Гърция, Турция, Иран, и т.н.? Какви Руско-Турски войни ви гонят?!

Аре спри се вече ве бастун! Преподавал съм история 20 години! Библиотеката ми няма да я побере твоята панелка! А книги съм изчел толкова, да те замярам от тук до Добрич!
Ако си умен, няма да си контра на всеки! Излез и подишай, социален живот се казва!
Не ме цитирай.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 авг 2023 12:48

JACKO написа:
Drunken_Master написа:

Аре спри се вече ве бастун! Преподавал съм история 20 години! Библиотеката ми няма да я побере твоята панелка! А книги съм изчел толкова, да те замярам от тук до Добрич!
Ако си умен, няма да си контра на всеки! Излез и подишай, социален живот се казва!
Не ме цитирай.

Брато, ти ако си преподавал история, че и 20 години... значи си направо за разстрел. Ебаси некомпетентният учител по история. Книги не знам, дали и колко си чел, ама помня, че на историческа тематика те правих крив дни наред. Особено по темата за "Възродителният процес". Пък ти си джафкай, колкото искаш. Трудно ще промениш факта, че си некомпетентен.
Изображение

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 04 авг 2023 12:50

JACKO написа:
Drunken_Master написа:

Аре спри се вече ве бастун! Преподавал съм история 20 години! Поради здравословни проблеми прекъснах! Сега съм на свободна практика, обучавам кучета водачи! Библиотеката ми няма да я побере твоята панелка! А книги съм изчел толкова, да те замярам от тук до Добрич!
Не ме цитирай.

П.п Момченце, не ме наричай брато! Нито си ме правил крив, още повече дни наред, нито с някой съм спорил за възродителния процес! Бъркаш ме с някой друг! Нормално, думичката е шизофрения!

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 04 авг 2023 13:01

Soulen написа:
ReBorn1982 написа:
Soulen написа:Нищо общо. Политиците им плащат, тях ги разбирам.

Аха ..... в други държави, включително САЩ, предаването/продаването на националните интереси и службата в полза на чужда държава, се смятат за изключително тежко престъпление и се налагат сурови присъди ....

Но ти проявяваш разбиране към това, че български политици служат на чужда държава (САЩ), защото им ..... плащали. :shock: :shock:

Естествено. Все едно в цяла Европа не си продават интересите. Тук се продават на САЩ и на Русия.

Разликата е, че има орки, които прегръщат руски знамена и говорят за някакво братство, докато американофили не съществуват. Само русофоби.

Разбирам хората, които мразят САЩ и Русия, не разбирам хората, които може да обичат някоя от тези държави.

Против съм разбира се развяване в България на друг флаг освен българския,но какво ви пречи руския при положение,че аплодирате украйнския?Къде е разликата,чуждия флаг е чужд!
Освен това,няма нужда да се пренарежда историята само за да отговаря на това,което е към днес УЖ настроението и да се стига до изкривявания както при убочението през комунизма!Аз лично съм благодарен на Русия за войната която води и ние се освобождаваме от Турско присъствие или както е политкоректно сега да се нарече!Позновайки историята,от тогава 1878 година,май никога не сме били на една страна,да не говорим ,че пряко са се били нашата и тяхната войски!Затова няма русофилство както го наричате вие тук,а има хора като мен и много други,които просто виждаме манипулациите на управляващи и медии!Давам ти пример:
Преди няколко дни "Правосъдие за всеки" не политическа структура от юристи помагаща за съдебна реформа в България с опита и знанията си-излязоха и казаха,че това което за работили заедно с ПП и най-вече с великия радетел на реформата Христо Иванов от ДБ,няма нищо общо с промените вкарани в общите им предложения , а се виждат законите на герб дпс!Или иначе казано,тези хора АЛАРМИРАТ ,че така желаната съдебна реформа,заради която УЖ имаме правителство няма да промени нищо,даже се увеличи възможността Главния прокурор да е вече 10 г,а не 7!Та тази новина получи 15 секунди във вечерните новини по Нова и 0 секунди по БТВ!Чувстваш ли се информиран?Мислиш ли ,че това заслужава отговори и депати от страна на Христо Иванов и компания?Не трябва ли да обяснят за какво става въпрос ?
Последните дни стават страшни работи в Африка,най-вече в Нигер където веят руски знамена и гонят и гонят Французи,освен това Буркина фасо и забравих коя друга държава казаха ,че ако някой нападне Нигер те ще я защитават!Такаааа,какво е важното за Нигер-Урана!Уранът се изкупеваШЕ от Франция вече е забранено!До тук съм като русофил пропангатор,какъвто не съм!Питам се обаче,след като вече няма уран за Франция,а ние трябва да купуваме УЖ ядрено гориво от тях ,какво ще правим с нашия АЕЦ?Не мислиш,че някой трябва да обясни това и да ти успокой или да се работи за руско или друго гориво?
Последна промяна от BRF на 04 авг 2023 13:17, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Свободна зона”