Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 юли 2023 19:17

Soulen написа:Между другото доктрината на САЩ е такава. Никой не ти е приятел и всеки е враг, който или използваш или унищожаваш. Това е правилния начин на мислене, защото всички империи са на този принцип. Бориш огъня с огън, защото врага няма да те пощади. За съжаление Европа е слаба, населението никога няма да преодолее шока на ВСВ и не е готово за нови войни, докато САЩ, Китай и Русия са готови да воюват.
Разбира се, че така е правилно.
Националистическите идеи в Европа не са мъртви.
Хванати са в мъртва хватка, но не са мъртви.
Но ни трябват европейски националисти, не немски, британски или френски.
Парадоксалното е, че сякаш в И. Европа имаме по напреднало към момента мислене.
Полша и Чехия осъзнаха, че само с някакви макар и локални Съюзи, една част от народите в Европа могат да се борят срещу зараждащият нов вид комунизъм.
"Вишеградската 4-рка", е светлина в тунела.

ПисАл съм си с гърци под исторически филми и публикации, и доста от тях са на мнение, че Българо-Византийските войни, просто са били самоубийствени.
И тези хора са на мнение, че час по скоро трябва да бъде създаден Балкански Съюз, щото нео-турската политика на Ер Доган, подкрепян от Русия, хич не е прикрита.
А междудругото, доста сърби се възхищават на Ер Доган ... :lol:

Тъй че, за мен едни България, Гърция, Румъния и Хърватска, трябва да направим нещо по въпроса.
Някакви военни спогодби, икономически облекчения и т.н.
Наред с "Вишеградската 4-ка", това би било осова на един бъдещ нов Източен Блок, но без измекярите от Русия.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 23 юли 2023 19:28

THE G.A.M.E написа:
Soulen написа:Между другото доктрината на САЩ е такава. Никой не ти е приятел и всеки е враг, който или използваш или унищожаваш. Това е правилния начин на мислене, защото всички империи са на този принцип. Бориш огъня с огън, защото врага няма да те пощади. За съжаление Европа е слаба, населението никога няма да преодолее шока на ВСВ и не е готово за нови войни, докато САЩ, Китай и Русия са готови да воюват.
Разбира се, че така е правилно.
Националистическите идеи в Европа не са мъртви.
Хванати са в мъртва хватка, но не са мъртви.
Но ни трябват европейски националисти, не немски, британски или френски.
Парадоксалното е, че сякаш в И. Европа имаме по напреднало към момента мислене.
Полша и Чехия осъзнаха, че само с някакви макар и локални Съюзи, една част от народите в Европа могат да се борят срещу зараждащият нов вид комунизъм.
"Вишеградската 4-рка", е светлина в тунела.

ПисАл съм си с гърци под исторически филми и публикации, и доста от тях са на мнение, че Българо-Византийските войни, просто са били самоубийствени.
И тези хора са на мнение, че час по скоро трябва да бъде създаден Балкански Съюз, щото нео-турската политика на Ер Доган, подкрепян от Русия, хич не е прикрита.
А междудругото, доста сърби се възхищават на Ер Доган ... :lol:

Тъй че, за мен едни България, Гърция, Румъния и Хърватска, трябва да направим нещо по въпроса.
Някакви военни спогодби, икономически облекчения и т.н.
Наред с "Вишеградската 4-ка", това би било осова на един бъдещ нов Източен Блок, но без измекярите от Русия.

Вишеградската четворка съществуват, защото между държавите няма хилядолетна омраза. Дори Унгария са отказали да пуснат немците да минат през тях да открият още един фронт в Полша. Унгарци не са участвали също в това нападение. 2 от държавите са били заедно през цялото им съществуване + Унгария от империята на Хабсбурите и от Свещената Римска империя.

Тука има прекалено много лоша кръв и много лесно големите държави ще ни "скарат" както приключиха Югославия. Не сме дорасли за такова нещо.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 юли 2023 19:36

Абе трябва да се опита, но са нужни съотвтетните политици с топки и поне базови исторически познания.
Инак сме обречени да повторим историята и да сме я източен, я западен сателит.

Аз много бих искал България да повлече крак, но сякаш с немците след двете Световни Войни, ние сме най-здраво държани за топките. :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 23 юли 2023 20:08

orkoeba4a написа:Карта на незаконно окупираните/анексирани от руснаците територии, които следва да върнат на законните им притежатели, ако искат изобщо някога да възстановят отношенията си със цивилизования свят - ЕС и САЩ.

Умряла е Русия да възстановява отношенията си с ЕС и САЩ. Русия вече си пренасочи всички търговски взаимоотношения с Глобалния Юг и въобще повече не желае, повторено поне десет пъти от Лавров и Путин, да се занимава с "Империята на лъжите" (САЩ) и неговите европейски васали.

orkoeba4a написа:Карта на незаконно окупираните/анексирани от руснаците територии, които следва да върнат на законните им притежатели, ако искат изобщо някога да възстановят отношенията си със цивилизования свят - ЕС и САЩ. :geek:

1.Приднестровска република :arrow: Молдова
2 и 3. Абхазия и Южна Осетия :arrow: Грузия
4. Крим :arrow: Украйна
5. "Луганска народна република" :arrow: Украйна
6. "Донецка народна република" :arrow: Украйна
7 и 8. Запорожска област и Херсонска област :arrow: Украйна
Толкоз. Ясно е че това ще се случи при друго руско държавно ръководство.

Сетих за един цитат, който се приписва на Ото фон Бисмарк, първи канцлер на единна Германия:

Даже най-благополучната война няма да доведе до разпад на Русия, която се основава на милионите православни руснаци. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори, така бързо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници. Тази държава, даже след пълно поражение ще бъде за нашето потомство стремящ се към реванш противник (из отговор на принц Генрих VII Рьойс в секретно писмо № 349, Берлин, 03.05.1888 г.)

И още цитати на Ото фон Бисмарк за Русия:

- Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.

- Никога не дразнете руската мечка! Знам 100 начина да изкарам руската мечка от бърлогата ѝ, но нито един да я върна обратно!

И два негови цитата за САЩ: :lol:

- Американците са много щастливи хора. Те граничат на север и юг със слаби съседи, а на изток и запад с риба.

- Бог има специално провидение за глупаците, пияниците и Съединените американски щати.
Последна промяна от Colonelcassad на 23 юли 2023 21:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 23 юли 2023 20:41

Colonelcassad написа:

- Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.

- Никога не дразнете руската мечка! Знам 100 начина да изкарам руската мечка от бърлогата ѝ, но нито един да я върна обратно!

Защо ти е да я връщаш обратното или да играеш с нея? Просто я застрелваш и повече няма кой да се върне. Така се постъпва с мечките. Не подписваш договори, не си играеш, просто ликвидираш.

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 23 юли 2023 20:43

Thsmith написа:Просто я застрелваш и повече няма кой да се върне. Така се постъпва с мечките. Не подписваш договори, не си играеш, просто ликвидираш.

Ми, колко време чакаме Украйна да я "застреля", ама... :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 23 юли 2023 20:47

Защо чакате? Като гледам, бавно и методично си я стреля и стреля. Бърза работа няма.

A.Pinochet

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 23 юли 2023 20:48

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:Просто я застрелваш и повече няма кой да се върне. Така се постъпва с мечките. Не подписваш договори, не си играеш, просто ликвидираш.

Ми, колко време чакаме Украйна да я "застреля", ама... :lol:

Не знам колко го чакате, но от година и половина путин чака да развее руското знаме в Киев.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 23 юли 2023 20:48

Thsmith написа:Защо чакате? Като гледам, бавно и методично си я стреля и стреля. Бърза работа няма.

Мхм... Така, така... :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 23 юли 2023 20:58

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:Защо чакате? Като гледам, бавно и методично си я стреля и стреля. Бърза работа няма.

Мхм... Така, така... :lol:

Аз многократно споменавах, че съм изключително доволен от развоя до този момент. Не съм видял много про ватници (даже каквито и да е) да заявят същото. Това говори достатъчно за резултатите до момента.

A.Pinochet

Върни се в “Свободна зона”