Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
професор Томов

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот професор Томов » 19 дек 2014 09:38

професорТомовеСТАНКО написа:
FLANKER написа:А ходи ги разбери сега:

Американската корпорация Orbital Sciences е подписала договор с руското предприятие „Енергомаш” за доставката на ракетни двигатели РД-181 за първата степен на ракети Antares, съобщи източник в „Роскосмос”. Общо руската страна трябва да достави 60 двигателя.

Договорът се оценява на около 1 млрд. доллара, като в цената е включена не само стойността на самите двигатели, но и редица услуги, включително монтиране на РД-181 на ракетите и провеждане на изпитания.

По-рано в Orbital Sciences обявиха подписването на договор с нов доставчик на двигатели за Antares като не уточниха името на доставчика.
/AFP/

С какво си недоволен, уважаеми? Сега ще дойде БезТанко да обяснява как това е тайна разработка на КГБ и оттук тръгва същинският крах на СШП. 8-)

Щом го задаваш този въпрос, явно капацитетът на мозъчето, толкова ти позволява! Какво ще кажеш за санкции под натиск на САЩ и в същия момент ония си връткат далаверка за милиарди ;) Простичко е, моето неграмотно патенце!

П.П. Казах ти, за да стигнеш нивото и титлите ми, се иска много четене и учене! Все неща, които са географско понятие за теб! Извинявай ако съм те обидил, но от малък в партията са ме учили да назовавам нещата с истинските имена и да не се занимавам с неграмотни люде!
[rimg]http://cskanews.com/uploads/2012/12/CSKA-vsegda-budet-Pervym-e1355042795687.jpg[/rimg] [rimg]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYqqdsNDBHIemnx4oiSogtSNZXsFDnHzkU23GgTEg-bENrGWR0bA[/rimg]

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 19 дек 2014 14:35

Американската корпорация Orbital Sciences е подписала договор с руското предприятие „Енергомаш” за доставката на ракетни двигатели РД-181 за първата степен на ракети Antares, съобщи източник в „Роскосмос”. Общо руската страна трябва да достави 60 двигателя.

Договорът се оценява на около 1 млрд. доллара, като в цената е включена не само стойността на самите двигатели, но и редица услуги, включително монтиране на РД-181 на ракетите и провеждане на изпитания.

По-рано в Orbital Sciences обявиха подписването на договор с нов доставчик на двигатели за Antares като не уточниха името на доставчика.
/AFP/

С какво си недоволен, уважаеми? Сега ще дойде БезТанко да обяснява как това е тайна разработка на КГБ и оттук тръгва същинският крах на СШП. 8-)

Станко дойде!
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 19 дек 2014 14:38

ЕAЭС - 17 % лихва. Плаващи цени на рублата. Дълбока криза. Намаляващи резерви. Съюз с Казахстан? С Татарстан? С Дагестан? С Чечения?
8-)
Гледайте как Беларус ще се дръпне от Путин поетапно.
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 19 дек 2014 14:40

професор Томов написа:П.П. Казах ти, за да стигнеш нивото и титлите ми, се иска много четене и учене! Все неща, които са географско понятие за теб! Извинявай ако съм те обидил, но от малък в партията са ме учили да назовавам нещата с истинските имена и да не се занимавам с неграмотни люде!

Ти специално не си нищо повече от форумник. Виж Станишев е друга бира. Той би бил интересен за дебат. Представители на регионална сила.
88 години СЛАВА

Потребителски аватар
Себастиан Фетел
Контакти:

Китай пуска нови високоскоростни влакове

Мнениеот Себастиан Фетел » 19 дек 2014 16:27

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_j2yT5SIaDQ#t=37[/youtube]

Китай продължава развитието на амбициозните си планове да изгради най-голямата мрежа от високотехнологични високоскоростни влакове до 2020. На 10 декември бе отворена нова отсечка, която покрива трасе с дължина 1470 километра между градовете Гуанджоу и Шанхай. Влаковете ще изминават разстоянието само за 7 часа, движейки се със скорост над 200 километра в час.

Новата железопътна мрежа е част от 32-те трасета с високоскоростни влакове, които вече са в експлоатация. По данни на Shanghaiist, пътуването от Гуанджоу и Шанхай е отнемало повече от 16 часа, а сега времето е намалено до 6 часа и 51 минути. Продължителността на пътуването между Гуилин и Фуангси също е намалено на половина, като влаковете вече достигат до дестинацията не за 19, а за 9 часа.

От Shanghaiist споделят още, че билетите са на достъпна цена и ще конкурират тарифите на останалите транспортни доставчици. Пътуването с автобус между Гуанджоу и Шанхай в момента струва 2500 китайски юана (приблизително 326 евро), а пътуването с влак струва 1300 юана (170 евро) за първа класа и 800 юана (104 евро) за втора класа.

Изграждането на мрежа от високоскоростни влакове в Китай започна още през 1999, като по данни на China Highlights до 2012 страната е разполагала с трасета с дължина над 17 хил. километра. Влаковете по тях могат да се движат със скорости над 200 километра в час.

Китай ще инвестира още 242 милиарда долара за завършването на най-голямата високоскоростна мрежа в света, която ще е готова до 2020. Тя ще увеличи общата дължина на трасетата до 30 хил. километра.

A нашите управници съкращават БДЖ.
[wrapimg=center]https://c1.staticflickr.com/8/7511/16011066645_a2a38581e2_b.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 дек 2014 16:49

326 евро за 1470 км. с автобус, смятаййй. :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

професорТомовеСТАНКО
Контакти:

Мнениеот професорТомовеСТАНКО » 19 дек 2014 17:38

Tommi написа:326 евро за 1470 км. с автобус, смятаййй. :lol:

Евтин социалистически живот. 8-)
Колегата с брадата - Рафа

професорТомовеСТАНКО
Контакти:

Мнениеот професорТомовеСТАНКО » 19 дек 2014 17:41

професор Томов написа:

/AFP/

Щом го задаваш този въпрос, явно капацитетът на мозъчето, толкова ти позволява! Какво ще кажеш за санкции под натиск на САЩ и в същия момент ония си връткат далаверка за милиарди ;) Простичко е, моето неграмотно патенце!

П.П. Казах ти, за да стигнеш нивото и титлите ми, се иска много четене и учене! Все неща, които са географско понятие за теб! Извинявай ако съм те обидил, но от малък в партията са ме учили да назовавам нещата с истинските имена и да не се занимавам с неграмотни люде!

Ами да, драги ми проСТ-ФЕСоре, има хора, които ги боли междуосието за тъпите политически театърчета и правят кинти с работа и знание, нещо напълно непознато и непривично за вашата особа. 8-) Факт. 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 дек 2014 17:48

Все едно автобусният билет София - Бургас да е около 170 лв. :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

професорТомовеСТАНКО
Контакти:

Мнениеот професорТомовеСТАНКО » 19 дек 2014 18:03

Tommi написа:

Все едно автобусният билет София - Бургас да е около 170 лв. :lol:

Аз за 200 лв. пътувах от София до Лондон с автобус. :lol:

Върни се в “Свободна зона”