Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Войната в Украйна
Надали някой е очаквал да е обратното с оглед големината на двете армии или бъркам? Говорят за някакви зверска кланница, а всъщност нищо не виждаме отсреща и очелатката Конашенков постоянно говори как те громят по 300-500 човека на ден и ако тези цифри са верни до сега да не са останали украинци за толкова месеци. Не се ли замисляш поне за малко, че това което ти съобщава Москва е твърде преувеличено като цифри с цел да се замаскират провалите им на бойното поле? За това ли вчера са пратили 1300 кадировци да пази Херсонската област понеже всичко върви по мед и масло? Забележи кого пращат само, а не редовната руска армия с елитните си части т.е. пак пушечно месо. За онзи десант от май месец при реката руснаците отричаха за разгром докато не излязоха кадрите и после просто млъкнаха, така както млъкнаха и за онези конвои около Киев в началото на войната.
JimBeam написа:Thsmith написа:Много жалко, на урките определено щеше да им дойде много добре от медийна гледан точка да хванат много пленници и да ги подкарат като овце докато ги снимат.
Много е вероятно да има пленници, но просто избягват за сега да съобщават. Нали хванаха и някакъв с висок чин преди няколко дни макар, че все още не е потвърдено, но си прилича доста със снимката на генерала.
То да има, но аз друго имах предвид. Едно е да водиш няколко хиляди, друго е десетки или стотици. От чисто пропагандна гледна точка е жесток удар ако поведеш като стадо пеш към Киев подобен размер пленници и се излъчи навсякъде, съответно стигне и до русия. Много по-голям удар би било за мен да вземат 1/10 от тези територии, но много повече пленници, които да покажат на първо време. Това е нещо, което може да разтресе клона в раша, много повече от това да ги избият или да изчезнат безследно.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Разбирам какво имаш предвид, ама 10 000 пленници не са добре за украинците, защото ще трябва да ги издържат а само те са им на главата сега с оглед че трябва да се грижат за своята армия. Украйна не може да си позволи да държи хиляди пленници както Хитлер е правил по лагери друг е въпроса, че там ги оставяха да измират нарочно.
JimBeam написа:Разбирам какво имаш предвид, ама 10 000 пленници не са добре за украинците, защото ще трябва да ги издържат а само те са им на главата сега с оглед че трябва да се грижат за своята армия. Украйна не може да си позволи да държи хиляди пленници както Хитлер е правил по лагери друг е въпроса, че там ги оставяха да измират нарочно.
а ще ги издържат : 0 Нека да не забравяме, че дълбоко в съзнанието си всички те са "съвети" малко или много ;) Като цяло се съмнявам много силно, че повече от 1/10 от пленените от двете страни ще се върнат някога в държавите си : )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
- Thurman Murman
- Контакти:
https://t.me/RVvoenkor/25581
Интересно съобщение. Руснаците призовават жителите на Украйна да се евакуират.
Очевидно предстоят много кървави събития. Не знам как по друг начин да го тълкувам.
Очевидно предстоят много кървави събития. Не знам как по друг начин да го тълкувам.
Ч-Б П Д В Е М
https://www.youtube.com/watch?v=uhXcQGO2-6U

Thurman Murman написа:ivan56 написа:Thurman Murman написа:Да, изтеглили са се. Вече е потвърден факт. Иначе щеше да е катастрофа ако се бяха оставили да ги хванат в котел. Не, че и сега не е огромен резил, но поне са се измъкнали.
Без грам заяждане.
Тъжен ли си от това което става, а именно, че руснаците отстъпват и биват прокудени от чужда държава?
Дали няма да хвърчат генералски глави в Москва след този звучен шамар.
Тъжен? Тъгата е съвсем друг нюанс чувство, което изобщо няма връзка с темата.
Мога да си призная, че ме е яд, да.
Дали ще хвърчат глави не знам. Може би трябва да хвърчат, защото за това насиране, което се случи, някой трябва да понесе отговорност. И не, защото временно(според мен), са загубили територия, а защото в загубените територии, сега ще бъдат избити като кучета, стотици, а може би дори хиляди цивилни “колаборационисти”. Така действат любимите ти украинци.
И както в Херсон, където украинците бяха попиляни и се изтеглиха до изходна позиция с колосални жертви, така можеше да се случи и тук. Но дали подценяване, некомпетентност или по друга причина, в Харков се насраха и това е факт.
И без да се заяждам и аз, съвсем честно ти казвам, че все още съм напълно убеден в крайната победа на руснаците. И знаеш ли защо? Защото просто нямат друг избор!
Според мен всеки предател трябва да си получи заслуженото и няма да се учудя ако наистина бъдат избити като кучета, това и заслужават.
Твърде разтегливо понятие е крайна победа.
Един Мариупол имат за толкова месеца, дали си заслужава такава пирова победа.
Избор винаги има, хващат си чукалата, обявяват, че "СВО" е завършила с освобождаване на Мариупол и се прибират в кочината си.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
ivan56 написа:Според мен всеки предател трябва да си получи заслуженото и няма да се учудя ако наистина бъдат избити като кучета, това и заслужават.
Koсоварите не заслужаваха ли да ги избият като кучета? Те с ко се различават от "колаборационистите" в Украйна?
Thurman Murman написа:https://t.me/RVvoenkor/25581
Аз го чета като "принудени да напуснат страната си" да се регистрат в някакво бюро, а не да се евакуират.
Groucho написа:ivan56 написа:Според мен всеки предател трябва да си получи заслуженото и няма да се учудя ако наистина бъдат избити като кучета, това и заслужават.
Koсоварите не заслужаваха ли да ги избият като кучета? Те с ко се различават от "колаборационистите" в Украйна?
Тях достатъчно ги избиваха преди това.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
ivan56 написа:Тях достатъчно ги избиваха преди това.
Демек си съгласен, че косоварските колаборационисти заслужаваха да ги избият като кучета.
- Thurman Murman
- Контакти:
ivan56 написа:Thurman Murman написа:ivan56 написа:Thurman Murman написа:Да, изтеглили са се. Вече е потвърден факт. Иначе щеше да е катастрофа ако се бяха оставили да ги хванат в котел. Не, че и сега не е огромен резил, но поне са се измъкнали.
Без грам заяждане.
Тъжен ли си от това което става, а именно, че руснаците отстъпват и биват прокудени от чужда държава?
Дали няма да хвърчат генералски глави в Москва след този звучен шамар.
Тъжен? Тъгата е съвсем друг нюанс чувство, което изобщо няма връзка с темата.
Мога да си призная, че ме е яд, да.
Дали ще хвърчат глави не знам. Може би трябва да хвърчат, защото за това насиране, което се случи, някой трябва да понесе отговорност. И не, защото временно(според мен), са загубили територия, а защото в загубените територии, сега ще бъдат избити като кучета, стотици, а може би дори хиляди цивилни “колаборационисти”. Така действат любимите ти украинци.
И както в Херсон, където украинците бяха попиляни и се изтеглиха до изходна позиция с колосални жертви, така можеше да се случи и тук. Но дали подценяване, некомпетентност или по друга причина, в Харков се насраха и това е факт.
И без да се заяждам и аз, съвсем честно ти казвам, че все още съм напълно убеден в крайната победа на руснаците. И знаеш ли защо? Защото просто нямат друг избор!
Според мен всеки предател трябва да си получи заслуженото и няма да се учудя ако наистина бъдат избити като кучета, това и заслужават.
Твърде разтегливо понятие е крайна победа.
Един Мариупол имат за толкова месеца, дали си заслужава такава пирова победа.
Избор винаги има, хващат си чукалата, обявяват, че "СВО" е завършила с освобождаване на Мариупол и се прибират в кочината си.
Това са руснаци с руско самосъзнание! Какви предатели, какви 5 лева?!
Ако теб някой дойде да те коли у вас само, защото се чувстваш и си българин?
Ч-Б П Д В Е М
https://www.youtube.com/watch?v=uhXcQGO2-6U