Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
професор Томов

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот професор Томов » 17 дек 2014 16:29

Tommi написа:
ivan56 написа:
Професоре тя твоята работа,като "Первый канал" вчера в емисията си.На бързо каза че са вдигнали лихвеният процент на 17% и че рублата през деня е потънала значително,ама за сметка на това отдели доста време да обяснява как в ранният следобед рублата се е качила с 1,5% :lol:
Изображение

Между другото, тези административни действия с лихвения процент задържаха курса на рублата... за 42 минути. :mrgreen: След това пазарът започна да бие шамари. :)

По-скоро обраха стоповете и после си тръгна в нужната посока според новината :)
[rimg]http://cskanews.com/uploads/2012/12/CSKA-vsegda-budet-Pervym-e1355042795687.jpg[/rimg] [rimg]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYqqdsNDBHIemnx4oiSogtSNZXsFDnHzkU23GgTEg-bENrGWR0bA[/rimg]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 17 дек 2014 16:30

GOLEADOR написа:
wannabe написа:
GOLEADOR написа:
wannabe написа:И кво като взимаме газ от турция?

Как руската газ бе лоша когато идваше от морето и как така стана добра като идва от Турция.Защо е лошо когато ние трябваше да даваме газ на Турция от ЮП и защо сега е по-добре когато те ще ни продават същата газ?Като отговориш на тези въпроси ще видиш защо губим ,че тръбата е в Турция.

Ама тя не е лоша. Лошо е това, че искат да си правят каквото си знаят, а има правила. Това е цялата врътка. Никой не е срещу ЮП, ако е строен по правилата. Единсвтено КАпутин е срещу ЮП по правилата.

Правилата трябва ада се спазват и да важат за всички.Каквито са за Северен поток,такива и за Южен.Или викаш там може да има изключения,за южен НЕ!

Ако ти се чете виж колко са спазени специално за България.
http://riskmanagementlab.com/bg/fileadm ... potok_.pdf
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 дек 2014 16:30

професор Томов написа:
Tommi написа:
fcb_bg написа:Аз лично очаквам в скоро време споминали се ненадейно финансови играчи, наричани още спекуланти. И не само в Русия.

Спекулантите направиха луди пари, така че не ги мисли. ;)

Добре си беше, ама май свърши :lol: :lol: :lol: Лесно, сладко и без никакви изненади :lol:

Това, което се случи, беше пример за неовладяема пазарна паника като за учебник, та в този ред на мисли аз лично не се наемам да кажа кога точно ще свърши. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 17 дек 2014 16:30

GOLEADOR написа:
wannabe написа:
GOLEADOR написа:
wannabe написа:И кво като взимаме газ от турция?

Как руската газ бе лоша когато идваше от морето и как така стана добра като идва от Турция.Защо е лошо когато ние трябваше да даваме газ на Турция от ЮП и защо сега е по-добре когато те ще ни продават същата газ?Като отговориш на тези въпроси ще видиш защо губим ,че тръбата е в Турция.

Ама тя не е лоша. Лошо е това, че искат да си правят каквото си знаят, а има правила. Това е цялата врътка. Никой не е срещу ЮП, ако е строен по правилата. Единсвтено КАпутин е срещу ЮП по правилата.

Правилата трябва ада се спазват и да важат за всички.Каквито са за Северен поток,такива и за Южен.Или викаш там може да има изключения,за южен НЕ!

Ами че какво не е спазено в Северен Поток? :?
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 17 дек 2014 16:32

Tommi написа:
fcb_bg написа:Аз лично очаквам в скоро време споминали се ненадейно финансови играчи, наричани още спекуланти. И не само в Русия.

Ами хубаво. Аз само леко споменавам мисълта на Бисмарк. Може и да не съм прав. Все пак ДОРИ и аз не съм перфектен. ;) :mrgreen:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 17 дек 2014 16:40

професор Томов написа:А де, ти ми кажи колко струва. Доларчето е вече с близо двайсетина рубли по-евтинко. Или близо 25%. За един ден, толкова. Що така бе? Тъкмо всички очаквахме да видим как ще закриете Русия, пък виж каква стана тя.

Каква стане бе Станко, от 38 до 64 Рубли за Долар за 2 месеца - ти кажи каква стана :)
До колкото си спомням ти "купи" Рубли (виртуални) при курс 52 рбл/долар, тръбейки за бърза печалба :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 17 дек 2014 16:40

Tommi написа:
професор Томов написа:
Tommi написа:

Добре си беше, ама май свърши :lol: :lol: :lol: Лесно, сладко и без никакви изненади :lol:

Това, което се случи, беше пример за неовладяема пазарна паника като за учебник, та в този ред на мисли аз лично не се наемам да кажа кога точно ще свърши. ;)

Аз също не се наемам за никакви прогнози. Още повече, че около новогодишните празници не е препоръчително да се търгува. Засега обаче целта е постигната. Близо 20 рубли в полза на рублата за един ден не се постига току така. Това става само с интервенция на банката. А няма да съм изненадан ако и китайците са се намесили и помогнали за овладяването на ситуацията. А и нека не забравяме, че интервенциите на банките не се правят с цел обръщане на тренда, а за да се забави (в случая понижението на рублата) и да се предотвратят паническите разпродажби.
[rimg]http://cskanews.com/uploads/2012/12/CSKA-vsegda-budet-Pervym-e1355042795687.jpg[/rimg] [rimg]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYqqdsNDBHIemnx4oiSogtSNZXsFDnHzkU23GgTEg-bENrGWR0bA[/rimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 дек 2014 16:41

професор Томов написа:По-скоро обраха стоповете и после си тръгна в нужната посока според новината :)

Говориш несериозни работи, бат Станко. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 17 дек 2014 16:42

wannabe написа: Ами че какво не е спазено в Северен Поток? :?
Третият енергиен пакет!
Третият енергиен пакет цели да отдели производството и доставката на електрическа енергия и природен газ от преносната инфраструктура. Казано с други думи, собственикът на газопровода да не доставя газ по него.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 дек 2014 16:49

професор Томов написа:Аз също не се наемам за никакви прогнози. Още повече, че около новогодишните празници не е препоръчително да се търгува. Засега обаче целта е постигната. Близо 20 рубли в полза на рублата за един ден не се постига току така. Това става само с интервенция на банката. А няма да съм изненадан ако и китайците са се намесили и помогнали за овладяването на ситуацията. А и нека не забравяме, че интервенциите на банките не се правят с цел обръщане на тренда, а за да се забави (в случая понижението на рублата) и да се предотвратят паническите разпродажби.

Какво овладяване бе, човек? :lol: Както вчера писах в тази тема, Негово величество Пазарът изнася скъпоплатен урок по пазарна икономика на руснаците и те изобщо нямат думата, само могат да гледат. Вчера за няколко часът пазарът разби на пух и прах всякакви опити за намеса на централната банка и паниката беше факт.

Върни се в “Свободна зона”