Thsmith написа:paceto написа:goshev написа:paceto написа:goshev написа:paceto написа:Както казвахме за стотен път офанзивата не означава всички дивизии напред и приключва след 2-3-10 дни. Това ще е продължителен процес с бавни крачки и с настъпление, отстъпление и пак настъпление докато не се постигнат целите заложени. Офанзивата може да продължи и месеци на няколко етапа т.е. сега да е предвидено да се вземат определени райони около важен град и да следва прегрупиране, снабдяване и т.н. все важни процеси при подобни планове.
Голям стратег! Ти минал ли си казарма?
Може и да съм минал, може и да не съм и това не е важно, защото казармата у нас не учи на почти нищо като военно познание или поне едно време като беше наборната служба.
Работата ми тук е в сферата на сигурността и военната дейност, така че мога смело да твърдя, че съм малко по запознат с военното дело и как се води една битка чрез стратегически похвати. Не съм военен експерт, но не трябва да си завършил военно училище или да си карал казарма, за да си наясно с нещата особено ако се движиш в тези среди.
Ясно, като Томито пълен лаик и страхливец.
А? Какво значи страхливец?
Значи който не е бил в казарма е страхливец? А дали не е бил там понеже е учил или просто, защото казармата вече я няма?
Знаеш ли, че в момента съм много по обучен от теб, който си бил в казарма и боравя с всякакви оръжия и тактически похвати за определена ситуация? Работата ми го изисква да съм постоянно подготвен за всякакви ситуации, така че хайде да не ми слагаш епитети след като не знаеш с кого разговаряш отсреща, става ли?
Ходиш ми от известно време по ръба с обиди и провокации към мен лично и скоро няма да се правя, че не ги виждам тези неща.
Аз принципно не бих отишъл в казарма за нищо на света. Смятам, че това е място за формиране на тъпоглавци. Който иска да се обижда, не ме вълнува особено.
Не визирам професионалните училища от рода на Уест Пойнт, Анаполис и подобни еквиваленти. Говоря за наборна служба.
Пък нека после да си вярва, че другите са "страхливци" докато работи като "момче за всичко" някъде.
Изкарах един месец в Пендълтън по тренировъчна програма миналата година, защото трябваше да подновя един лиценз. Базата е именно за подготовка на морската пехота и е най-голямата в САЩ за тази дейност, а Уест Пойнт си е предимно военно училище и от там излизаш като лейтенанти, офицери и т.н. или казано ако си военен и искаш да растеш нагоре по веригата трябва да минеш от там задължително.
Boot camp-вете са предимно за начален етап на всеки войник понеже там се започва тренировка на тялото и ума с физически и психологически стрес. Минаваш от там и ако издържиш продължаваш нагоре по веригата като професионален войник на заплата ако искаш да останеш в тези среди в противен случай ако изкараш седмичните занятия и после се откажеш е все едно си карал наборна служба у нас т.е. имаш само базови умения как да стреляш и да издържаш на напрежение и нищо повече от това.