Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот paceto » 09 сеп 2022 00:15

Thsmith написа:
paceto написа:
goshev написа:
paceto написа:
goshev написа:
paceto написа:Както казвахме за стотен път офанзивата не означава всички дивизии напред и приключва след 2-3-10 дни. Това ще е продължителен процес с бавни крачки и с настъпление, отстъпление и пак настъпление докато не се постигнат целите заложени. Офанзивата може да продължи и месеци на няколко етапа т.е. сега да е предвидено да се вземат определени райони около важен град и да следва прегрупиране, снабдяване и т.н. все важни процеси при подобни планове.

Голям стратег! Ти минал ли си казарма?

Може и да съм минал, може и да не съм и това не е важно, защото казармата у нас не учи на почти нищо като военно познание или поне едно време като беше наборната служба.

Работата ми тук е в сферата на сигурността и военната дейност, така че мога смело да твърдя, че съм малко по запознат с военното дело и как се води една битка чрез стратегически похвати. Не съм военен експерт, но не трябва да си завършил военно училище или да си карал казарма, за да си наясно с нещата особено ако се движиш в тези среди.

Ясно, като Томито пълен лаик и страхливец.

А? Какво значи страхливец?
Значи който не е бил в казарма е страхливец? А дали не е бил там понеже е учил или просто, защото казармата вече я няма?

Знаеш ли, че в момента съм много по обучен от теб, който си бил в казарма и боравя с всякакви оръжия и тактически похвати за определена ситуация? Работата ми го изисква да съм постоянно подготвен за всякакви ситуации, така че хайде да не ми слагаш епитети след като не знаеш с кого разговаряш отсреща, става ли?

Ходиш ми от известно време по ръба с обиди и провокации към мен лично и скоро няма да се правя, че не ги виждам тези неща.

Аз принципно не бих отишъл в казарма за нищо на света. Смятам, че това е място за формиране на тъпоглавци. Който иска да се обижда, не ме вълнува особено.
Не визирам професионалните училища от рода на Уест Пойнт, Анаполис и подобни еквиваленти. Говоря за наборна служба.
Пък нека после да си вярва, че другите са "страхливци" докато работи като "момче за всичко" някъде.

Изкарах един месец в Пендълтън по тренировъчна програма миналата година, защото трябваше да подновя един лиценз. Базата е именно за подготовка на морската пехота и е най-голямата в САЩ за тази дейност, а Уест Пойнт си е предимно военно училище и от там излизаш като лейтенанти, офицери и т.н. или казано ако си военен и искаш да растеш нагоре по веригата трябва да минеш от там задължително.

Boot camp-вете са предимно за начален етап на всеки войник понеже там се започва тренировка на тялото и ума с физически и психологически стрес. Минаваш от там и ако издържиш продължаваш нагоре по веригата като професионален войник на заплата ако искаш да останеш в тези среди в противен случай ако изкараш седмичните занятия и после се откажеш е все едно си карал наборна служба у нас т.е. имаш само базови умения как да стреляш и да издържаш на напрежение и нищо повече от това.

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 09 сеп 2022 00:26

Thsmith написа:
paceto написа:
goshev написа:
paceto написа:
goshev написа:
paceto написа:Както казвахме за стотен път офанзивата не означава всички дивизии напред и приключва след 2-3-10 дни. Това ще е продължителен процес с бавни крачки и с настъпление, отстъпление и пак настъпление докато не се постигнат целите заложени. Офанзивата може да продължи и месеци на няколко етапа т.е. сега да е предвидено да се вземат определени райони около важен град и да следва прегрупиране, снабдяване и т.н. все важни процеси при подобни планове.

Голям стратег! Ти минал ли си казарма?

Може и да съм минал, може и да не съм и това не е важно, защото казармата у нас не учи на почти нищо като военно познание или поне едно време като беше наборната служба.

Работата ми тук е в сферата на сигурността и военната дейност, така че мога смело да твърдя, че съм малко по запознат с военното дело и как се води една битка чрез стратегически похвати. Не съм военен експерт, но не трябва да си завършил военно училище или да си карал казарма, за да си наясно с нещата особено ако се движиш в тези среди.

Ясно, като Томито пълен лаик и страхливец.

А? Какво значи страхливец?
Значи който не е бил в казарма е страхливец? А дали не е бил там понеже е учил или просто, защото казармата вече я няма?

Знаеш ли, че в момента съм много по обучен от теб, който си бил в казарма и боравя с всякакви оръжия и тактически похвати за определена ситуация? Работата ми го изисква да съм постоянно подготвен за всякакви ситуации, така че хайде да не ми слагаш епитети след като не знаеш с кого разговаряш отсреща, става ли?

Ходиш ми от известно време по ръба с обиди и провокации към мен лично и скоро няма да се правя, че не ги виждам тези неща.

Аз принципно не бих отишъл в казарма за нищо на света. Смятам, че това е място за формиране на тъпоглавци. Който иска да се обижда, не ме вълнува особено.
Не визирам професионалните училища от рода на Уест Пойнт, Анаполис и подобни еквиваленти. Говоря за наборна служба.
Пък нека после да си вярва, че другите са "страхливци" докато работи като "момче за всичко" някъде.

Да, май всички азиати и латиноси им показаха, че посоката им е уест поинт, но последна дума ще има и Седящата Мечка собственик на територията.Може евентуално да сключи договор с Путин за освобождението на тези земи.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 сеп 2022 00:55

Real написа:А украинците - не е задължително да ги обичаме. Ама и не можем да отречем, че те също са човеци, като мен и теб. И да мрат с хиляди, заради кефа и спокойствието на "Европееца" някак не е редно. Или?

По-добре те, а не ние. Все някой трябва да се бие и предпочитам да не сме ние.
goshev написа:Да, май всички азиати и латиноси им показаха, че посоката им е уест поинт, но последна дума ще има и Седящата Мечка собственик на територията.Може евентуално да сключи договор с Путин за освобождението на тези земи.

Може, може. Ама първо трябва да си поговори с Янг и Хари Потър ; )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 09 сеп 2022 02:03

tiamat написа:Абе то лендлийза май не бил почнал още... На 1ви октомври уж. Та украинците тепърва ще почват да получават оръжия май. Ама и Путин май каза, че още не били почнали сериозно... Та да видим :)

Би ли посочил източник на това твърдение и ние да прочетем?

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 сеп 2022 02:25

Colonelcassad написа:
tiamat написа:Абе то лендлийза май не бил почнал още... На 1ви октомври уж. Та украинците тепърва ще почват да получават оръжия май. Ама и Путин май каза, че още не били почнали сериозно... Та да видим :)

The legislation reduces red tape on exports of defense equipment from the USA to Ukraine, in order to ensure that the equipment is delivered promptly. It is applicable to fiscal years 2022 and 2023 (each year, the Office of Management and Budget (OMB) prepares the President's proposed Federal Government budget for the upcoming Federal fiscal year, which runs from October 1 through September 30 of the following year. The 2022 Fiscal Year starts Oct 1, 2022 meaning the lend-lease act is in effect from Oct 1, 2022 to Sept 30, 2024, FY2022 and FY2023).

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 09 сеп 2022 03:31

Lol, точно двамата американци ли не разбирате английски или то по-скоро куца четенето с разбиране!?

Този цитат аз го разбирам точно обратно. Тези посочени дати фиксират само фискалната година, но това не означава, че ленд-лийза не е започнал, защото от първото изречение става ясно, че законодателството намалява бюрокрацията при износа на отбранително оборудване от САЩ за Украйна, за да се гарантира, че оборудването се доставя навреме.

А според мен ленд-лийза дори вече е изхарчен, защото точно преди пет дни Белият дом поиска от Конгреса още 13,7 млрд. долара за Украйна. Защо Белият дом иска още милиарди, ако 40 млрд. долара все още не са пипнати!? А от тези 40 млрд. половината бяха за военна помощ, останалите бяха за икономическа и хуманитарна подкрепа.

Да, ето потвърждение - 3/4 от одобрения ленд-лийз вече е изхарчен, тези нови 13,7 млрд. долара за Украйна Байдън ги иска за първите три месеца на фискалната 2023 г., която започва сега в началото на октомври.

Белият дом поиска от Конгреса на САЩ да отпусне още 13,7 млрд. долара за Украйна като част от законопроект за краткосрочно финансиране на страната, съобщава The Hill.

Администрацията на Байдън изисква от Конгреса да разреши предоставяне на 11,7 млрд долара допълнителна помощ за сигурност и икономика за Украйна и 2 млрд. долара за подпомагане на укрепването на вътрешните енергийни доставки, за да се компенсират въздействията на войната върху световния енергиен пазар.

От Белия дом посочват, че средствата са необходими, за да се поддържа темпото на помощта за Украйна през първите три месеца на фискалната 2023 г., която започва в началото на октомври. Според служител на администрацията на Байдън приблизително три четвърти от средствата, които Конгресът вече е одобрил за Украйна, са изразходвани.

С подкрепа от двете партии Конгресът на САЩ одобри 53 млрд. долара за сигурност, икономическа и хуманитарна помощ за Украйна от началото на руската инвазия. Байдън подписа последния пакет на обща стойност 40 млрд. долара през май. По това време Белият дом заяви, че очаква тези средства да стигнат до края на фискалната година

Очаква се Конгресът да добри продължаваща резолюция за финансиране на правителството в краткосрочен план, за да даде на законодателите повече време за постигане на споразумение за по-мащабната мярка за финансиране. Служителят на администрацията на Байдън отбеляза в петък, че продължителността на законопроекта за краткосрочно финансиране зависи от Конгреса. Той трябва да бъде приет до края на текущата фискална година на 30 септември, за да се предотврати спиране на работата на правителството.

https://manager.bg/%D1%81%D0%B2%D1%8F%D ... za-ukraina

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 сеп 2022 03:50

Ленд-а не включва само оръжие или трябва да се обяснява като на малки деца?
Това включва както снабдяване с оборудване на пехотинците, така и за хуманитарна помощ, обучение на войската и т.н. Дори в статията, която си пуснал се говори за съвсем друг пакет помощи, която е извън ленд-а.

Както казах не веднъж доставената военна техника не влиза директно на фронта, а стои на сборни пунктове по една или друга причина. Няма да обяснявам всеки път през 1-2 седмици, досадно е.

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 09 сеп 2022 03:57

paceto написа:Ленд-а не включва само оръжие или трябва да се обяснява като на малки деца?
Това включва както снабдяване с оборудване на пехотинците, така и за хуманитарна помощ, обучение на войската и т.н.

Както казах не веднъж доставената военна техника не влиза директно на фронта, а стои на сборни пунктове по една или друга причина. Няма да обяснявам всеки път през 1-2 седмици, досадно е.

Не извъртай!

А аз обяснявам още веднъж за неразбралите: с другия "американец" твърдите, че ленд-лийза още не е започнал, а според Белия дом този ленд-лийз дори вече е почти изразходван и от октомври месец няма да има пари за Украйна. Затова Байдън иска от Конгреса още 13,7 млрд. долара за трите месеци след октомври.
Последна промяна от Colonelcassad на 09 сеп 2022 03:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 09 сеп 2022 03:57

Colonelcassad написа:

Някъде в туитъра го четох. Не помня източник. Но идеята беше, че ленд-лийза е за фискалната 2023, която почва на 1 октомври. Предполагам парите, които се харчат в момента са отделно. Но не се интересувам чак толкова и не съм сигурен.

Върни се в “Свободна зона”