Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Естествено. От бомбен атентат се умира на 38 %, а от автомат на 42%. Ако те гръмне чужд гражданин си по умрял от когато те гръмне сънародник. : ) И другите що бият негрите? Ако имаше нормална политика, лирата нямаше да е 10 пъти по евтина, но видиш ли турците щяха да почнат да се гърмят с м-16 ки.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
-
Thsmith написа:Ако имаше нормална политика, лирата нямаше да е 10 пъти по евтина, но видиш ли турците щяха да почнат да се гърмят с м-16 ки.
Има достатъчно нормална политика, за да не се търкалят по тротоарите на Измир и Анкара безброй клошари и наркомани, както и да няма стотици хиляди, живеещи в кашони .....
Нека поздравим турците, че въпреки страхотната кампания от техните западни партньори, отказаха да са поредната американска колония. Ердоган може да е всякакъв и си има много кусури, но той е доказал, че няма да се остави никой отвън да го диктува и си гледа първо интересите на Турция. Никога не съм го харесвал, но от началото на войната в Украйна, той е най- разумно действащият политик. Иначе, не съм съгласен, че той е по- предвидимият от двамата кандидати- Кълъчдароглу е много по- предвидим- щеше да е една презокеанска марионетка. Добре, че няма да го видим това.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
ReBorn1982 написа:Thsmith написа:Ако имаше нормална политика, лирата нямаше да е 10 пъти по евтина, но видиш ли турците щяха да почнат да се гърмят с м-16 ки.
Има достатъчно нормална политика, за да не се търкалят по тротоарите на Измир и Анкара безброй клошари и наркомани, както и да няма стотици хиляди, живеещи в кашони .....
Има достатъчно ненормална политика за да предизвика рекордна инфлация и спад в качестовто на живот. А това дали дава пари на несретниците, дали полицията ги счупва от бой или нещо друго за да се разкарат или трета опция е абсолютно безинтересно и няма никакво значение. Грам не ме интересува дали ще има 50 000 клошари в люлин, важното е работещите хора да могат да живеят стабилно.
nghcvth написа: но той е доказал, че няма да се остави никой отвън да го диктува и си гледа първо интересите на Турция.
Какво разбирате под интерес на една държава? Много ми е любопитно.
Примерно, доволни ли ще сте ако нашия ПМ е посредник в преговорите между Южна и Северна Корея, между бунтовниците в Либия. Изпращаме войници на горе на долу и докараме грубо към 1 млн сирийци на наша територия и ги задържим тук и всичко това докато инфлацията е 50%. Това ви изглежда като защита на национални интереси ли или аз нещо не разбирам? Най-важния национален интерес е да го играеш ербап и да тропаш по всяка маса ли? Аз може би живея в някакво заблуждение, че основния национален интерес е правителството да осигури стабилна финансова политика и да даде възможност на населението си към икономически просперитет. Да осигури сигурност по улиците и тн. Не да се развява по различните крайна на света. Моля за дефиниция на национален интерес.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
-
Виж сега, "качеството на живот" е доста относително понятие ...... примерно, милионите бездомници в САЩ, обитаващи улици, кашони и тротоари, само могат да завиждат за живота на "едва свързващите двата края в Турция заради високата инфлация" ..... факт е, че в Турция чак такава крайна бедност няма.
-
Мдам ..... кофти новини за някои .....
Remarkable statements by Turkey's Interior Minister, Soylu, over the last couple of days:
"Those who pursue pro-American strategy will be considered traitors!"
"We will wipe out whoever is causing trouble, including American troops"
Fighting against "Western oppression and their evil deeds"
ReBorn1982 написа:Виж сега, "качеството на живот" е доста относително понятие ...... примерно, милионите бездомници в САЩ, обитаващи улици, кашони и тротоари, само могат да завиждат за живота на "едва свързващите двата края в Турция заради високата инфлация" ..... факт е, че в Турция чак такава крайна бедност няма.
С парите, които разни либерали им раздават, вероятно могат да купят и продадат въпросната свързваща двата края в турция.
И бездомниците и най-нисшата класа не са модел за качество на живот. Паразитите, които не работят са тотално несвързани с горното. От мен ако зависи, един цент няма да вземат.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Ердоган печели изборите. Браво на турците. Една смела страна, която отхвърли американското робство.
Това е добра новина и за нас. Американският кандидат за президент щеше да отвори Босфора за военни кораби и Черноморието щеше да се превърне във военна зона.
Това е добра новина и за нас. Американският кандидат за президент щеше да отвори Босфора за военни кораби и Черноморието щеше да се превърне във военна зона.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
-
Ами не работят, щото им се позволява. Мислиш че в Турция на всеки му се работи ??! ..... ама там няма левундерщина и изливане на цели банки с пари за "social justice", затова и мързеливите гърбят, щото няма кой да им даде ..... това е една от огромните причини да не харесвам днешния Запад - щото олевя тотално. А аз съм човек с дясно мислене, уви, такива вече почти няма.
- Furious_Monk
Ердоган е тарикат, някои български турци не го харесват, при това с право... но тарикат се сваля предимно с много финанси, които отиват в неговия джоб, или може би, извън демократичното решение... с куршум в главата.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.
Анчелоти.