Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот BRF » 13 май 2023 13:17

Thsmith написа:
BRF написа:Ти мен не можеш да ме въртиш на шиш защото си те слагам на оная си работа!От време на време влизам и пиша в тоя форум за забавление,а не да ровя в нета и да доказвам на някого нещо!Днес и ти не качи точната информация,а това което си избра,но не ми се пада на твоето ниво!Нито ми се обяснява за нещата в тия университети!Тогава ти пратих линк за стипендия за хора определящи се за лгбт!Стига ти толкова!Това,че си прифи манипулатор и дебнеш някой когото не харесваш да каже нещо и да изместиш темата,в твоите си очи може да се имаш за велик,за мен си дребничък!Нищо мъжко няма в това да отмяташ темата,защото знеш,че след като си оплювал руснаците ,че убиват цивилни,редно е да оплюеш и евреите !Това когато човек е честен и изразява позиция!Ти си самовлюбен трол!

Както виждаш, мога и го правя. Лъжльо си и колкото и да се въртиш в калта, само повече стягаш възела. Излъга тогава, излъга и сега. И няма никакво значение какъв съм в твоите очи. Не ме интересува. Само чакам да си признаеш, че си лъжец или глупак. Едно от двете.

Drunken_Master написа:Смити, ето ти един хубав филм за гледане. Хамерикански е, споко! Не е руски... ама е хубав. :)

Аз такива хамери не познавам. Филма смятам, че е холивудски и е булшит. За един идиот и баща му измамник (ако помня добре). Тримата с Джими Картър и Обонго си оспорват мястото за най-слаб президент и всеки драпа и драпа към него.

Ако ти се гледа филм за някой герой, Патън. Ако ти се гледа за подмолните игри и за това време включително - The Good Shepherd

Ще си призная само,че по-умния отстъпва!Беше ми неприятно да комуникирам с теб!Никога не съм харесвал тролове!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 13 май 2023 17:22

BRF написа:Ще си призная само,че по-умния отстъпва!Беше ми неприятно да комуникирам с теб!Никога не съм харесвал тролове!

Мда, любимото оправдание на загубеняците, които не могат да защитят никаква теза и са хванати по бели гащи Л: )
Ако това те кара да се чувстваш по-добре, заповядай. Естествено, няма да спра да ти напомням, че си лъжец при всяко включване, поне докато не си го признаеш.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 14 май 2023 03:37

Много съмнителни неща се случват с Лукашенко.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко беше върнат по спешност в Минск почти директно от Червения площад в Москва на 9 май, страдайки от сериозно, но мистериозно заболяване и оттогава не е бил видян. Силният мъж на Беларус очевидно е сериозно болен и някои се питат дали вече е мъртъв.

Какво ще стане, ако Лукашенко умре?

Ако Лукашенко вече е мъртъв, тогава на теория трябва да се проведат нови избори и да се избере нов президент; това обаче едва ли ще се случи.

Беларус беше хвърлен в скандал, след като Лукашенко масово фалшифицира резултатите от изборите през август 2020 г., връщайки се на поста с огромн преднина. Малкото независими резултати от гласуването, докладвани от бунтовническите избирателни секции, предполагат, че съпругата на опозиционен кандидат Светлана Тихановская всъщност е спечелила със съкрушителна победа. Страната избухна в масови демонстрации в рамките на часове след обявяването на официалните резултати и ръководителката на Централната избирателна комисия избяга от страната от страх за живота си. Тихановская избяга в изгнание няколко дни по-късно, след като беше заплашена с арест от КГБ на Беларус. Съпругът й Сергей Тихановски оттогава е в затвора.

Властите няма да желаят да рискуват повторно представяне. Новите избори почти сигурно биха предизвикали нови протести, които преди това бяха потушени само от мразовитата зима в Беларус през 2021 г. и бруталните полицейски репресии, след като тълпите по улиците всеки уикенд станаха достатъчно малки, за да се справят.

Лукашенко вече е подготвил почвата един от синовете му да поеме управлението, като увеличи авторитета на Съвета за сигурност, който синът му председателства. Подобно на неформалните механизми, използвани за избор на приемници в Централна Азия, Лукашенко просто институционализира подобна конфекция на елита и й даде правна основа.

Остава да се види дали на Съвета за сигурност ще бъде позволено да поеме властта или да избере наследник, тъй като руските социални медии вече спекулират, че споразумението за съюзна държава, подписано с Русия през 1999 г., може да бъде изпълнено прибързано и Беларус да бъде включена в Русия под някаква форма . Най-малкото Кремъл ще се намеси и ще натисне своя предпочитан кандидат за президент на Минск, за да поддържа тесните връзки между двете страни и да увеличи контрола си в същото време.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 14 май 2023 04:09

paceto написа:Много съмнителни неща се случват с Лукашенко.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко беше върнат по спешност в Минск почти директно от Червения площад в Москва на 9 май, страдайки от сериозно, но мистериозно заболяване и оттогава не е бил видян. Силният мъж на Беларус очевидно е сериозно болен и някои се питат дали вече е мъртъв.

Какво ще стане, ако Лукашенко умре?

Ако Лукашенко вече е мъртъв, тогава на теория трябва да се проведат нови избори и да се избере нов президент; това обаче едва ли ще се случи.

Беларус беше хвърлен в скандал, след като Лукашенко масово фалшифицира резултатите от изборите през август 2020 г., връщайки се на поста с огромн преднина. Малкото независими резултати от гласуването, докладвани от бунтовническите избирателни секции, предполагат, че съпругата на опозиционен кандидат Светлана Тихановская всъщност е спечелила със съкрушителна победа. Страната избухна в масови демонстрации в рамките на часове след обявяването на официалните резултати и ръководителката на Централната избирателна комисия избяга от страната от страх за живота си. Тихановская избяга в изгнание няколко дни по-късно, след като беше заплашена с арест от КГБ на Беларус. Съпругът й Сергей Тихановски оттогава е в затвора.

Властите няма да желаят да рискуват повторно представяне. Новите избори почти сигурно биха предизвикали нови протести, които преди това бяха потушени само от мразовитата зима в Беларус през 2021 г. и бруталните полицейски репресии, след като тълпите по улиците всеки уикенд станаха достатъчно малки, за да се справят.

Лукашенко вече е подготвил почвата един от синовете му да поеме управлението, като увеличи авторитета на Съвета за сигурност, който синът му председателства. Подобно на неформалните механизми, използвани за избор на приемници в Централна Азия, Лукашенко просто институционализира подобна конфекция на елита и й даде правна основа.

Остава да се види дали на Съвета за сигурност ще бъде позволено да поеме властта или да избере наследник, тъй като руските социални медии вече спекулират, че споразумението за съюзна държава, подписано с Русия през 1999 г., може да бъде изпълнено прибързано и Беларус да бъде включена в Русия под някаква форма . Най-малкото Кремъл ще се намеси и ще натисне своя предпочитан кандидат за президент на Минск, за да поддържа тесните връзки между двете страни и да увеличи контрола си в същото време.

Имаше едно видео преди дни, което се появи във фейсбук, което ми приличаше доста на монтаж, но сега като гледам нещата как вървят може и да не е. На него Лукашенко прави редовното обръщение към нацията и нарича Русия деградирала държава пълна с корупция, която унищожава в сурова война красивия украински народ. Опитах се да намеря потвърждение, но не успях и сметнах, че е някакъв фалшификат. Но сега се замислям, че може и да не е. Лукашенко беше с абокат на посещението в Москва и той се виждаше на някои от кадрите. Говори се, че вече се е чувствал зле и не му се е пътувало за тоя парад, но бил принуден от Кремъл.
Другия важен момент е, че в Беларус все още има над 30 000 души са в затвора след протестите през 2020 година, а още хиляди са безследно изчезнали.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 14 май 2023 12:20

https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/14450732

Каква изненада ...... циркът Евровизия се печели от ....... мароканска "шведка". Политкоректност отвсякъде.

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 14 май 2023 12:39

Защо изобщо гледате тези простотии и се възмущавате ? Игнор и толкова. Ще кажете че някой насила ви кара да гледате евровизия. Все едно мен някой да ме кара да гледам голф и да се възмущавам ако някой черен печели, ами не гледам голф и не ми пука. Така че и вие не гледайте евровизия.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 14 май 2023 13:08

ReBorn1982 написа:https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/14450732

Каква изненада ...... циркът Евровизия се печели от ....... мароканска "шведка". Политкоректност отвсякъде.

Като казаха, че била защитник на многообразието и веднага ми стана ясно защо спечели вота на журито.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 14 май 2023 13:19

Eminem написа:
ReBorn1982 написа:https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/14450732

Като казаха, че била защитник на многообразието и веднага ми стана ясно защо спечели вота на журито.

От вас разбрах за съществуването на това нещо. Защо изобщо някой го гледа?

Между другото певицата е добра. Еуфория през 2012та е една от най-силните песни, които са печелили.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 14 май 2023 13:23

Аз го гледам само когато ние участваме.

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 14 май 2023 13:28

Казахстан прати Путин при крайцера Москва, блокира паралелния внос

Казахстан е блокирал канала за "паралелен внос" в Русия. Досега основният поток от санкционирани стоки минаваше през точно тази централноазиатска държава, пише "Известия".
"Създават затруднения на границата, на практика са затворили границата за доставки", заяви пред изданието Владимир Матягин, ръководител на асоциацията Грузавтотранс.
Според него автомобилите, превозващи "санкционирани продукти" за Русия, сега са принудени да заобикалят Казахстан, а каналите за доставка са пренасочени през Китай, Иран, Грузия, Азербайджан и Армения.
Според The Moscow Times американска делегация, водена от заместник-министъра на финансите Елизабет Розенберг, е посетила Казахстан в началото на май. Проведени са били редица срещи с държавни служители и представители на бизнеса, по време на които от американската страна са предупредили за вторични санкции за подпомагане на Русия при заобикаляне на санкциите.
"Изглежда, че сигналът на САЩ е бил чут в Астана", пише изданието.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Върни се в “Свободна зона”