Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Непринуден
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Непринуден » 26 мар 2020 23:53

THE G.A.M.E написа:
vvessel написа:Това с каква цел го публикуваш? В смисъл, какви изводи си направи, ако си го гледал де.
Не съм писал нарочно коментар под видеото. Просто гледна точка. Точно така се казва и въпросното предаване - "Въпрос на гледна точка".
Човека казва разни числа, дали са коректни, никой не може да каже.
Но със същата сигурност не можем да кажем, че не е коректно, ако числата бяха ниски.
Дори този вирус да е измислен и пуснат с някаква користна цел, щетите от него все пак са факт.
Дали мерките са адекватни ?
По това също се води солидна дискусия и няма печеливши точки.
А Англия, например, до преди 10-на дена бяха решили да не обръщат внимание на заразата и живота да си продължи по старо му.
Само че, съвсем наскоро си промениха мнението и при тях предстои пълна карантина.
Във всички Държави се вземат крути мерки, с риск не само за локалните, но и като цяло за регионалните и глобалната икономика.
Това ме навежда на мисълта, че тая работа не е кьорфишек. Извинявам се за турцизма.

Аз като върл националист не бих неглижирал една такава ситуация.
Искрено се надявам България да бъде най-малко засегната от това нещо.
При такива ситуации не можем да си позволим "ва-банк", тоест - майната му, нема опасност.
Цената която можем да платим при такава позиция е твърде висока ...

Кьорфишек? Как ти се струва до тук 250 милиарда евро назад за германската икономика. Обичам да гледам фактите (цифрите). Ебати немския експеримент с населението ако е кьорфишек.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 27 мар 2020 00:08

CSKA 78 написа:За тези, които се опитват да подценяват вируса- да, знам че не се опитвате да го пренебрегвате, но се опитвате да го...омаловажите всячески! ;)
Нормално ли е страна с население от 1,4 млрд. души да има три пъти по-малко смъртни случаи от страна с население от 60 млн.души?! Нормално ли е двете страни да имат еднакъв(засега) брой заболели?! Защо се получава така, дали вирусът не е мутирал в по-малката като население страна?! И ако е мутирал, тогава ние директно застрашени ли сме, след като сме прибрали 20 хил. души от тази страна?!

сравнението ти е неуместно след като много добре знаеш, че Италия взеха мерки много късно, за разлика от Китай. Абсурдно е да се сравняват положенията в двете страни. Освен това в Италия населението е адски застаряващо, така че там ситуацията си е напълно обяснима.
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 27 мар 2020 00:12

kingofpop написа:сравнението ти е неуместно след като много добре знаеш, че Италия взеха мерки много късно, за разлика от Китай. Абсурдно е да се сравняват положенията в двете страни. Освен това в Италия населението е адски застаряващо, така че там ситуацията си е напълно обяснима.

В Италия населението било застаряващо, а какво е в Китай? Подмладяващо се :lol: може би, след като имат рестрикция за децата?!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 27 мар 2020 00:18

Методито, директно ти отхвърлям пуснатия материал като несъстоятелен. Ако се направи ново изследване и преброяване при което се установи, че от починалите всъщност 12% са от коронавируса , а останалите 88% от съпътстващи болести това води до следното положение.

88% без появата на коронавируса са си умирали така или иначе. Повята или липсата на коронавирус за тях няма никакво значение (щом ще ми ги изключвате от общата цифра). Следователно тези другите само 12% от отчетените болни и умрели са довели до абсолютния крах на италианската здравна система и липсата на легла и апаратура дори за тежко болните случаи. Това е най-глупавото нещо което съм чувал и със сигурност не е вярно. Излиза, че Бергамо и въобще северна Италия преди болесттта е била на ръба на възможностите си и използвайки целия медицински капацитет и е била необходима само една капка за да прелее чашата. И ето, тези няколко стотин или няколко хиляди отишли до болница са съсипали всичко. Нонсенс отвсякъде.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 27 мар 2020 00:28

openminded написа:Нямам нищо против тези, които психясват или се поддават на манипулации, чак ми става смешно като им видя опечалените физиономии на тези пресконференции по ТВ, все едно кой знае какво е станало :lol: Издават заповеди на конвейр, после контразаповеди, допълващи заповеди без да са наясно има ли ресурс, какъв ще е ефектът и колко време ще трае, повече плюсовете ли са или минусите.Подценяването на такова нещо е вредно, а всяването на паника и надценяването още по-вредно.Няма лошо, все пак не те дават 30-часови дежурства в болниците, не висят на КПП в студ и сняг, нито пък остават без работа.Но да ми говори г-н Едикойси без да ме познава нито мен, нито начина ми на живот, че като не спазвам едикояси заповед съм бил "заплаха" за околните, ами у лево , така да се каже.
Манджата, която ни сервират е много пресолена , така че мерси.

Не те разбирам. Едно от обясненията ми е, че не си ходил в казарма. И то обаче не е достатъчно. Поне малко логика би трябвало да имаш.

По твоята логика някой бездетен може да каже "на мен манджата ми идва малко пресолена с това субсидиране на училища и детски градини от държавата, айде у лево и не искам от моите данъци да отива в това направление". Кой те пита? Ще отива и още как.

И понеже много ми е смешно, че такива ревете после, че се потъпквали правата ви и разбира се онова срещу вас е комунизъм искам винаги да ви се дават опциите. Да имате право да избегнете очевидното добро за обществото, но като си платите цената за тъпотията.

В случая на бездетния ОК, от твоите данъци няма да отива за детските градини. Искам обаче следното, за да имаш тази свобода.
1. Това се заявява преди 18 годишнината ти и после цял живот не плащаш за ДГ. Обаче ако ти се появи дете плащаш всичо в петорен размер. Ето, свободен си, избора е твой, няма комунизъм. Избирай, може и да уцелиш.......ама ако не уцелиш недей рева.
2. Някой пък примерно самонает или със собствен бинес, няма файда от помощите за безработни. На него също даваме твоята свобода. От неговите данъци пък не отива за безработните. Той пък така решил. Следователно специално на теб, за разлика от другите безработни, при уволнение от предприятие правим специална калкулация влючваща в изчисленията тези които не са поискали да дадат пари за безработица. Ако примерно всеки пети българин не иска да плаща за безработица ти ще получаваш 80% от това което получават хора с твоя стаж и трудова дейност. Свобода е. За всички, не само за теб.

Така не става.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 27 мар 2020 00:34

Toва със застаряващото население в Италия e вярно, но е вярно също и за Германия. Всъщност няма кой знае каква разлика между двете страни в това отношение. Toп 4 в света по този показател са Монако, Япония, Италия, Германия. Населението на България също е застаряващо, както и на повечето европейски страни.

Последните три дни проследих горе-долу как се движат новите случаи в целия свят. Вторник бяха към 42 000, вчера към 46 000, четвъртък - 56 000.

https://www.worldometers.info/coronavirus/
В долната част на таблицата има сумиращ ред за всяка колона.
Последна промяна от Groucho на 27 мар 2020 00:37, променено общо 1 път.

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 27 мар 2020 00:35

vvessel, какви са ти претенциите към ББ и Мутафчийски? Не виждам нищо нередно. Сподели, както и какви трябваше да са.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 27 мар 2020 00:41

Някой помни ли на 10.03 колко бяха смъртните случаи в Италия?! Бяха 168! Защо питам?! Защото САЩ днес имат 168 смъртни случая, което означава, че вървят 2 седмици и 3 дни след Италия! И скоро и там ще настане ад, за съжаление!

ПП А най-лошото е, че след като мине пикът в САЩ, не се знае коя страна ще оглави това "черно" първенство!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 27 мар 2020 03:41

CSKA 78 написа:
kingofpop написа:сравнението ти е неуместно след като много добре знаеш, че Италия взеха мерки много късно, за разлика от Китай. Абсурдно е да се сравняват положенията в двете страни. Освен това в Италия населението е адски застаряващо, така че там ситуацията си е напълно обяснима.

В Италия населението било застаряващо, а какво е в Китай? Подмладяващо се :lol: може би, след като имат рестрикция за децата?!

Ако беше малко по-умен щеше да видиш разликата. Да не говорим, че едната страна прие всичко като на шега и закъсня с мерките 3 седмици. Те италианците дори събраха 50 000 на мача на Аталанта срещу Валенсия, който беше след като запончаха случаите. Дори е смешно да се сраняват според мен ситуациите в двете страни, но щом си решил :mrgreen:
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 27 мар 2020 03:45

Е, американците са ясни, че ще са с най-много смъртни случаи накрая. Причините са много като почнеш, че всеки втори е със адски наднормено тегло. Затлъстяването със сигурност е приятел на вируса и улеснява атаката му.

Върни се в “Свободна зона”