alexveselinov написа:djd написа:alexveselinov написа:djd написа:Има и други генни и антропологични изследвания, от които са направени изводи, че съвременните българи са наследници на местното население.
Описанието на бита на траките съвпада с описанието на бита на старите българи - погребални обичаи, остриганите глави, празниците.
Бойните характеристики на траките съвпадат с тези на старите българи - лъковете, конницата, начина на яздене.
Има доста съвпадения на имена, записани по тракийско време с български имена.
И кой твърди, че антропологичните изследвания на българи и траки са еднакви?
Също така ще ми е много интересно да ми кажеш, от къде черпиш информация, че погребалните обичаи и празниците съвпадат при българи и траки?
Ако може и да ми дадеш пример за съвпадения при имената, също така и от къде си научил, че бойните характеристики съвпадат при въпросните народи,
Написал съм "наследници", а не "еднакви".
акад. Методий Попов - Антропология на българския народ, том - I , Физически облик на българите, БАН, София, 1959
Ето тук са снимани някои страници. Има някои елементи на подмазване на когото трябва, но предвид годините, в които е писано, това е неизбежно.
http://anthropology-history-ethnography ... -post.html
Човече, ти явно не си ме разбрал... Никой не оспорва факта, че в етногенезиса на съвременните българи влизат и траки. Или като е по-правилно(поне според мен) да се наричат - ''романизирано тракийско население''.
Въпроса ми беше за древните българи(прабългарите), които са дошли от север и са преминали река Дунав. Това е въпроса, който трябва да се изясни. Има ли връзка между прабългарите и траките?
То е ясно на всички, че с разширяването на българската държава на юг и югозапад особено след завоеванията на Крум, Омуртаг, Борис,Симеон и Самуил в етногенезиса на българите се вливат склавини и ромеизирани траки. Да не говорим за периода когато сме били под византийско владичество (1018-1185). По късно и други народности, но аз вече писах за тях в тази тема.
Кво значи влизат И траки, че и ромеизирани ? Тия на север от Дунав кви са биле, марсияанци, склавините кви са, кроманьонци

Като твърдиш. че сме дошляци , що не вземеш да покажеш един извор, където пише от къде сме дошли и колко сме били българите