Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот metodito » 06 мар 2023 14:06

Не, отричам ненавистта ти към един етнос и не разбирам задоволството ти от поведението на надупения ЕС(ССР), които 2024 ще обърнат палачинката, ако/когато Тръмп/ДеСантис кажат: "Оправяйте се, това не е наша война".

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 06 мар 2023 14:14

metodito написа:Не, отричам ненавистта ти към един етнос и не разбирам задоволството ти от поведението на надупения ЕС(ССР), които 2024 ще обърнат палачинката, ако/когато Тръмп/ДеСантис кажат: "Оправяйте се, това не е наша война".

Ненавистта е към управляващата клика още от СССР, която се привнесе и при нас след 45-та. Онази Русия на Романови я няма отдавна. Обикновените руснаци са пичове, подкрепям и руски, украински и беларуски спортисти и ги предпочитам пред надути британци и американци.

ЕС се управлява от корумпирани идиоти.

На САЩ се възхищавам по начина по който си бранят интересите, само Евреите са ми по-високо в моите очи. Израел е еталон за външна политика и смазване на нашественици и врагове. ЕС и 10% от тази решителност да имаше ехеее.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 мар 2023 14:21

Ще разбереш какво имам предвид, когато започнем война с Македония. Между другото, украинският език също като македонският си има документ и дата на излизане.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 06 мар 2023 14:28

metodito написа:Ще разбереш какво имам предвид, когато започнем война с Македония. Между другото, украинският език също като македонският си има документ и дата на излизане.

Ако с думата война имаш предвид разни провокации и използване на лостове пак да ги спрем за вбъдеще от членство в ЕС пак, честно казано ми е все едно.

Аз съм ЗА, да скъсаме всякакви отношения формално и тотален игнор, все едно не съществуват. Няма смисъл да се принизяваме на тяхното ниво и да им отговаряме на тъпотиите. Толкова са прости, че това е 100% доказателство, че са произлезли от нас и то най-кофти гена от оня край.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 мар 2023 14:34

Това ни готвят, ако изберем друг "цивилизационен" избор.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 06 мар 2023 14:40

metodito написа:Това ни готвят, ако изберем друг "цивилизационен" избор.

Какъв друг цивилизационен избор? В момента избор няма. Алтернативата е някакви диви азиатски диктатури. Лагери, репресии, липса на интернет и мобилизации. Има още много път да извървят ЕС, че да го стигнат това чудо евентуално. Няма нормална европейска държава, избрала друг цивилизационен избор.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 06 мар 2023 14:52

Между другото ето още една "западнала" страна, която САЩ искат да демократизират:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Vqu1fB3Z28s&ab_channel=PoletMeAviationVideos[/youtube]
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 06 мар 2023 14:59

bubka написа:Между другото ето още една "западнала" страна, която САЩ искат да демократизират:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Vqu1fB3Z28s&ab_channel=PoletMeAviationVideos[/youtube]

На тълпи се засилват хората да емигрират в такава технологично напреднала страна :Д

Не е демократизация, а освобождение от репресивния аятоласки средновековен режим.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 06 мар 2023 15:10

Soulen написа:Не е демократизация, а освобождение от репресивния аятоласки средновековен режим.

Мда, и вероятно като ги освободят ще се случи същото като в Либия - от 53-то място по коефициент на човешко развитие през 2009-та до 105-то място сега.

Разбира се режимът в Саудитска Арабия например не е никак репресивен, обществото там е модерно, свободно и може да си прави каквото си поиска.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 06 мар 2023 15:20

bubka написа:
Soulen написа:Не е демократизация, а освобождение от репресивния аятоласки средновековен режим.

Мда, и вероятно като ги освободят ще се случи същото като в Либия - от 53-то място по коефициент на човешко развитие през 2009-та до 105-то място сега.

Разбира се режимът в Саудитска Арабия например не е никак репресивен, обществото там е модерно, свободно и може да си прави каквото си поиска.

Саудитска арабия е идеална за тестване на ядрено оръжие, ако питаш мен, но хората там никога не са живяли по-добре и реално не знаят, че съществува по-добър живот. Докато Иранците помнят, че са живеели като европейци преди и редовно има огромни протести, което е похвално като се има предвид репресивния държавен апарат. Аз лично не знам дали бих отишъл да протестирам с риск да ме застрелят като куче.

Примера с Либия пак не е много коректен като имахме сравнително модерна мюсюлманска държава с вожд и репресирани радикали.

Върни се в “Свободна зона”