Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BEROE_StZ
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот BEROE_StZ » 26 мар 2020 19:53

vvessel написа:
NOMER14 написа:Що коментирате какво казала една комуняга?
В същата медия хлапакът заявява: Историята ще заклейми като национални предатели тези, които ни вкараха в ЕС.
Само ще пропомня, че всички партии (парламентарни и непарламентарни) са за Европейския съюз.

Ето още един зомбиран. Едикойси бил комуняга и това автоматично означава, че говори глупости. Да ти припомня, че и Бойко е бил комуняга :mrgreen:

..............
И Караянчева
1972, 1979, 1986, 2010, 2013, 2015, 2016

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 мар 2020 20:00

vvessel написа:Де да бяха взети от Китай :) Нищо общо. Поне това което съм виждал като клипове от Китай. До скоро лекарите и сестрите нямаха защитни облекла. Имаме около 6000 тествани. На границата влизат безпрепятствено без дори температурата да се мери. На КПП-тата на областните градове проверяват документи и лични карти. Някой път и това не проверяват. Просто са затворили едни хора в градовете и им препоръчват да не излизат. Ако те хванат в парка - глоба. Без масови тестове няма контрол. Има едно извънредно положение и това е .... и Бойко ръси тъпотии всеки ден, което съвсем влошава положението :mrgreen:

vvessel,навсякъде почти е едно и също, и за съжаление Европа дава за пример и хвали Китай. Става дума за държава, в която се изграждат все още концентрационни лагери. Държава с деспотичен режим и същата държава, която скри появата на заразата в продължение на два месеца, време, през което светът можеше да реагира навреме. Ако бяха направили тогава пълен локдаун - още ноември - на Ухан, днес всичко щеше да е различно. Нали, пиша го придържайки се към официалната версия, че именно оттам е тръгнало всичко. Нещо, което не съм сигурен дали е така. За разлика от европейските мухльовци, още януари вече се чуваха гласове от Щатите, че на Китай трябва да бъде потърсена отговорност. За мен, светът, "запада", трябва да се отнася към режима на Си Дзин Пин, по същия начин, по който се отнася към КимЧен Ун, защото това в момента е черно лицемерие. Дано когато всичко това приключи, европейците да натирят всичката паплач от върховете. Започнат ли едни, ще се случи и с други.
Последна промяна от metodito на 26 мар 2020 20:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 мар 2020 20:09

Колективен иск срещу бившия здравен министър на Франция и премиера Филип:
https://europost.eu/en/a/view/doctors-i ... -lie-27633

Three doctors, representatives of a group of carers, filed a complaint Thursday against Edouard Philippe and Agnès Buzyn, according to their lawyer, Me Fabrice Di Vizio. Health workers argue that the government should have stored masks, tests, and other necessary medical materials after information about the extent of the disaster appeared, but did nothing. Buzyn herself, in an interview with Le Monde, stated that when she resigned last January, I already knew “about the impending tsunami”.

Калинките са навсякъде.

Европа е обхваната отдавна от един много опасен вирус - не КОВИД, а КОРУПЦИД.

Потребителски аватар
openminded
Контакти:

Мнениеот openminded » 26 мар 2020 20:13

Нямам нищо против тези, които психясват или се поддават на манипулации, чак ми става смешно като им видя опечалените физиономии на тези пресконференции по ТВ, все едно кой знае какво е станало :lol: Издават заповеди на конвейр, после контразаповеди, допълващи заповеди без да са наясно има ли ресурс, какъв ще е ефектът и колко време ще трае, повече плюсовете ли са или минусите.Подценяването на такова нещо е вредно, а всяването на паника и надценяването още по-вредно.Няма лошо, все пак не те дават 30-часови дежурства в болниците, не висят на КПП в студ и сняг, нито пък остават без работа.Но да ми говори г-н Едикойси без да ме познава нито мен, нито начина ми на живот, че като не спазвам едикояси заповед съм бил "заплаха" за околните, ами у лево , така да се каже.
Манджата, която ни сервират е много пресолена , така че мерси.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 26 мар 2020 20:34

Тези, които смятат, че са дошли да речем в София от някое затънтено село, и сега заради това "постижение" си мислят, че ограниченията не важат за тях! Ваша работа! Но и вие имате близки и роднини, и след като не се чувствате отговорни за тях, тогава с такива хора няма смисъл въобще да се контактува!
А междувременно в света вече има над 500 хил. заразени и 23 хил. смъртни случаи!
Вчера по това време бяха 20 хил.! За 24 часа са починали толкова хора от вируса, колкото в цял Китай от същия, или по-скоро от немутиралата му версия!

Та ако искате спазвайте рестрикциите, ако искате недейте! Има си закон вече - глоби, даже затвор! Може заради вас да бъде погубен живот, но вие си живейте живота, сега ви е паднало!

ПП Италия до края на вечерта ще изпревари Китай по заразени! Същото се отнася и за Щатите :!: :!:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 мар 2020 22:19

По всичко личи, че класирането по случаи ще придобие вида на класиранията по медали в летните олимпийски игри. Италианците за сега са дръпнали пред британци, германци и руснаци, но не се знае. Все още сме в началото.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 26 мар 2020 22:45

pomiqrat написа:По всичко личи, че класирането по случаи ще придобие вида на класиранията по медали в летните олимпийски игри. Италианците за сега са дръпнали пред британци, германци и руснаци, но не се знае. Все още сме в началото.

Искаха ОИ.
Имат ги, за съжаление. Щатите вече са първи - отвяха Китай и Италия.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 мар 2020 22:47

“The age of our patients in hospitals is substantially older - the median is 67, while in China it was 46,” Prof Ricciardi says. “So essentially the age distribution of our patients is squeezed to an older age and this is substantial in increasing the lethality.”

A study in JAMA this week found that almost 40 per cent of infections and 87 per cent of deaths in the country have been in patients over 70 years old.

And according to modelling by Imperial College, London the majority of this age group are likely to need critical hospital care - including 80 per cent of 80-somethings - putting immense pressure on the health system.

But Prof Ricciardi added that Italy’s death rate may also appear high because of how doctors record fatalities.

“The way in which we code deaths in our country is very generous in the sense that all the people who die in hospitals with the coronavirus are deemed to be dying of the coronavirus.
In re-evaluation by the National Institute of Health, only 12 per cent of death certificates have shown a direct causality from coronavirus, while 88 per cent of patients who have died have at least one pre-morbidity - many had two or three,” he says.

https://www.telegraph.co.uk/global-heal ... ied-italy/

С което, подчертавам, по никакъв начин не искам да кажа, че КОВИД-19 е ала-бала. :!: Няма вирусна инфекция, която да е "алабала".
И нещо друго си мисля... ако това беше боен щам, щеше да е мазало отдавна. Е, тогава извънредно или военно положение щеше да е не просто желателно, а задължително. И разбира се, може да е създаден нарочно така и пуснат не да убива, а да създаде съответните реакции. Примерно. Но теориите за възникването му по-добре да се обсъждат, когато и ако отмине.

Между другото, не знам знаете ли, но свинския грип си върлува все още. И за него ваксина няма.
Даже тази година има смъртен случай в България:
https://www.segabg.com/category-bulgari ... -za-sezona
Десет години след появата му!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 26 мар 2020 23:45

За тези, които се опитват да подценяват вируса- да, знам че не се опитвате да го пренебрегвате, но се опитвате да го...омаловажите всячески! ;)
Нормално ли е страна с население от 1,4 млрд. души да има три пъти по-малко смъртни случаи от страна с население от 60 млн.души?! Нормално ли е двете страни да имат еднакъв(засега) брой заболели?! Защо се получава така, дали вирусът не е мутирал в по-малката като население страна?! И ако е мутирал, тогава ние директно застрашени ли сме, след като сме прибрали 20 хил. души от тази страна?!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Върни се в “Свободна зона”