za nas e toj religiq написа:https://www.youtube.com/watch?v=E5XrlWGIsDQ
Дори руснаците взеха да се осъзнават

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
za nas e toj religiq написа:https://www.youtube.com/watch?v=E5XrlWGIsDQ
Дори руснаците взеха да се осъзнават
za nas e toj religiq написа:Ти не отговаряш на никви въпроси, просто пишеш това което си знаеш![]()
Кой, кога и къде е изследвал балканското население![]()
![]()
![]()
Покажи един задълбочен днк анализ, на всички открити неолитни балкански скеляти![]()
![]()
![]()
Какво е характерно за тяк, какво ДНК, какви хаплогрупи, как се развиват![]()
Стига си ми писал общи приказки, а отговори конкретно на въпроса ми (ако можеш разбира се)
djd написа:Има и други генни и антропологични изследвания, от които са направени изводи, че съвременните българи са наследници на местното население.
Описанието на бита на траките съвпада с описанието на бита на старите българи - погребални обичаи, остриганите глави, празниците.
Бойните характеристики на траките съвпадат с тези на старите българи - лъковете, конницата, начина на яздене.
Има доста съвпадения на имена, записани по тракийско време с български имена.
alexveselinov написа:djd написа:Има и други генни и антропологични изследвания, от които са направени изводи, че съвременните българи са наследници на местното население.
Описанието на бита на траките съвпада с описанието на бита на старите българи - погребални обичаи, остриганите глави, празниците.
Бойните характеристики на траките съвпадат с тези на старите българи - лъковете, конницата, начина на яздене.
И кой твърди, че антропологичните изследвания на българи и траки са еднакви?
Също така ще ми е много интересно да ми кажеш, от къде черпиш информация, че погребалните обичаи и празниците съвпадат при българи и траки?
Ако може и да ми дадеш пример за съвпадения при имената, също така и от къде си научил, че бойните характеристики съвпадат при въпросните народи,
djd написа:Същевременно тезите за тюркски или ирански произход не ми се виждат подкрепени с достатъчно доказателства.
Ако доводите за правдоподобност на тракийската теза ни се струват съмнителни, то тези за тюркската и иранската би трябвало да се отхвърлят без никакво съмнение.
djd написа:Същевременно тезите за тюркски или ирански произход не ми се виждат подкрепени с достатъчно доказателства.
za nas e toj religiq написа:Der Schmarotzer написа:za nas e toj religiq написа:Говоря за след освобождението, кво се правиш на неразбрал, къде пише че български войски са избивали местно население ???? Та нали където и да са биле са го имали за свое ???
Пиша и за след Освобождението, на не разбрал се правиш ти.... Във всеки един издаден том с документи за Балканските войни пише за изстъпления на български войници срещу мирното население, както пише и за изстъпления на другите армии срещу българското население. Отиваш в ДА там са всички томчета и започваш да ги четеш, там намираш всичко...
За кой път да ти повторя, че аз не съм историк и не ми е работа да ходя някъде за да чета! Това е ваша работа, да изкарате историята на показ, за да се знае от всички ! Някъде си пишело, аз от къде трябва да знам ??? Кой да ми го каже ???
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
alexveselinov написа:djd написа:Има и други генни и антропологични изследвания, от които са направени изводи, че съвременните българи са наследници на местното население.
Също така ще ми е много интересно да ми кажеш, от къде черпиш информация, че погребалните обичаи и празниците съвпадат при българи и траки?
Ако може и да ми дадеш пример за съвпадения при имената, също така и от къде си научил, че бойните характеристики съвпадат при въпросните народи,
djd написа:alexveselinov написа:djd написа:Има и други генни и антропологични изследвания, от които са направени изводи, че съвременните българи са наследници на местното население.
Написал съм "наследници", а не "еднакви".
акад. Методий Попов - Антропология на българския народ, том - I , Физически облик на българите, БАН, София, 1959
Ето тук са снимани някои страници. Има някои елементи на подмазване на когото трябва, но предвид годините, в които е писано, това е неизбежно.
http://anthropology-history-ethnography ... -post.html
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot], icko65 и 5 госта