Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот boglev » 31 авг 2022 07:42

JimBeam написа:
boglev написа:Същото както през 2014. Хиляди лекичко се изпокриха в Молдова и даже Русия, докато отмине привикването в армията

Понеже сигурно не малко руснаци сега са се покрили в Грузия, Турция и другите държави около Русия и дори се молят да не стане мобилизация, че ще се разбягат още повече. Само гледай ако пратят наборниците на фронта какво ще стане и почнат да умират като тези на крайцера Москва. Естествено, че ще има страхливци от всички страни да бягат или ще ми кажеш, че ако избухне мащабна война ти ще си първи да се записваш? Съмнявам се и много се надявам да не се стигне до такова нещо, защото ще светне всъщност колко са патриотите у нас.

Има, всичко има, споко.
У нас...това безродно племе...то е ясно
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Мнениеот boglev » 31 авг 2022 07:44

Thsmith написа:
JimBeam написа:
boglev написа:Същото както през 2014. Хиляди лекичко се изпокриха в Молдова и даже Русия, докато отмине привикването в армията

Понеже сигурно не малко руснаци сега са се покрили в Грузия, Турция и другите държави около Русия и дори се молят да не стане мобилизация, че ще се разбягат още повече. Само гледай ако пратят наборниците на фронта какво ще стане и почнат да умират като тези на крайцера Москва. Естествено, че ще има страхливци от всички страни да бягат или ще ми кажеш, че ако избухне мащабна война ти ще си първи да се записваш? Съмнявам се и много се надявам да не се стигне до такова нещо, защото ще светне всъщност колко са патриотите у нас.

Абе какви страхливци? Нека да сме реалисти. Колко хора са готови да жертват живота си заради друг или заради някаква територия в днешно време? Аз примерно не бих го направил. Респект за тези, които се жертват за да защитят страната си, но някак си ми се вижда тъпо да се определят като "страхливци", тези които смятат, че собствения им живот е по важен.

Ето го, представителна извадка. Същите ги има още в Под игото описани. Добре, че е имало "глупаци" да мрат за идеали.
То само с курви и курвари, не става
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 31 авг 2022 12:44

paceto написа:Украйна пуска много малък процент на фронта и в момента има сборни пунктове в Полша и Румъния за техника. Офанзивата ще е методична на малки хапки, а не юруш с всичко събрано и каквото стане, защото не сме 1940, а 2022 и все още се води като локален конфликт, въпреки че си е прикрита световна война.

.

А, добро утро. Нали същото го прави и Русия. Бавно и методично. Използваната като численост армия е към 3-5 пъти по-малко от украинската като жива сила. Само, че това западните медии го тълкуват като провал или не знам си какво - десетки версии, а пък вие им вярвате. Ето, че сам си достигнал до извод, който е верен и за Русия. Само, че всеки път някой като напише, че бавното напредване на Русия е целенасочена тактика, тук обяснявате, че не е така. Сега пак 100% ще кажеш, че не е така и украинците са се сетили да работят бавно и методично, пък другите ядат доматите с колците и при тях нещата се случват хаотично.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 31 авг 2022 14:49

Нямам си идея от военна техника(служил съм морски) ама все си мисля, че да освободиш такава голяма територия от орките, които разполагат и с повече оръжие, няма как да стане без предварителна и добре подготвена стратегия и ако трябва ще чакат колкото е нужно. Ако наистина им влиза в плановете да си върнат тези градове и прогонят орките.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

edinstven
Контакти:

Мнениеот edinstven » 31 авг 2022 16:48

Mariupol journalist citing city morgues reports at least 113,750 residents died during Russia’s assault, siege and ghettoisation of the Ukrainian city. A horrific figure many times higher than previous estimates.

https://twitter.com/MaxRTucker/status/1 ... 4657637377

Подвижните крематориyми са работили извънредно. Руснаците са избили в пъти повече цивилни отколкото "националисти", "нацисти" или както там наричат всеки украинец защитаващ родината си.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 31 авг 2022 18:54

bubka написа:
paceto написа:Украйна пуска много малък процент на фронта и в момента има сборни пунктове в Полша и Румъния за техника. Офанзивата ще е методична на малки хапки, а не юруш с всичко събрано и каквото стане, защото не сме 1940, а 2022 и все още се води като локален конфликт, въпреки че си е прикрита световна война.

.

А, добро утро. Нали същото го прави и Русия. Бавно и методично. Използваната като численост армия е към 3-5 пъти по-малко от украинската като жива сила. Само, че това западните медии го тълкуват като провал или не знам си какво - десетки версии, а пък вие им вярвате. Ето, че сам си достигнал до извод, който е верен и за Русия. Само, че всеки път някой като напише, че бавното напредване на Русия е целенасочена тактика, тук обяснявате, че не е така. Сега пак 100% ще кажеш, че не е така и украинците са се сетили да работят бавно и методично, пък другите ядат доматите с колците и при тях нещата се случват хаотично.

Не знам защо си мислиш, че си открил топлата вода. Това ви го повтаряхме още от пролетта че ако има контранастъпление няма да е от познатото през двете световни войни най-вече от първата. Днес войните се водят по съвсем друг начин и с бавни крачки.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 авг 2022 19:00

boglev написа:
Thsmith написа:
JimBeam написа:

Абе какви страхливци? Нека да сме реалисти. Колко хора са готови да жертват живота си заради друг или заради някаква територия в днешно време? Аз примерно не бих го направил. Респект за тези, които се жертват за да защитят страната си, но някак си ми се вижда тъпо да се определят като "страхливци", тези които смятат, че собствения им живот е по важен.

Ето го, представителна извадка. Същите ги има още в Под игото описани. Добре, че е имало "глупаци" да мрат за идеали.

Ами хайде върви де, някой спира ли те? Ама е мнооого лесно да пишеш по форумите и да го играеш герой, а практически да не правиш нищо.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Мнениеот boglev » 31 авг 2022 19:10

Thsmith написа:
boglev написа:
Thsmith написа:
JimBeam написа:

Ами хайде върви де, някой спира ли те? Ама е мнооого лесно да пишеш по форумите и да го играеш герой, а практически да не правиш нищо.

Къде да вървя?
България е във война?
Ти, защото освен да драскаш по форумите, нещо полезно си свършил...
За разлика от такива като теб, аз поне съм служил в армията

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 31 авг 2022 19:42

boglev написа:
Thsmith написа:
boglev написа:
Thsmith написа:
JimBeam написа:

Къде да вървя?
България е във война?
Ти, защото освен да драскаш по форумите, нещо полезно си свършил...
За разлика от такива като теб, аз поне съм служил в армията

Отговора ще е.... Голям праз.. Загубено време и аз не се вълнувам от военни истории... Смити.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 31 авг 2022 19:44

ivan56 написа:Нямам си идея от военна техника(служил съм морски) ама все си мисля, че да освободиш такава голяма територия от орките, които разполагат и с повече оръжие, няма как да стане без предварителна и добре подготвена стратегия и ако трябва ще чакат колкото е нужно. Ако наистина им влиза в плановете да си върнат тези градове и прогонят орките.

Нищо няма да си върнат.. Не се вълнувай.
.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Върни се в “Свободна зона”