THE G.A.M.E написа:Кашчей написа:Нали има палестинска държава, или съм в грешка нещо. Ясер Арафат преди време и Махтут Абаз сега какви са?
Ами има някакви международни норми, не ги знам с точност и аз ...
Та Палестина се води нещо като автономия на Израел, те и за това евреите когато си решат, си нахлуват там.
Ако бяха реално независима държава, едно нахлуване на израелски войски, щеше да се разглежда по-съвсем друг начин.
Но пак уточнявам, че не съм добре запознат със статута на палестинската територия... Щом се чува, че някои ще ги признават за Държава, явно не са дефакто такава.

Според договор, подписан в Осло от Израел и ООП са автономен регион в Израел (Палестинска автономия), доколкото помня от 1994 година. Де факто това е статут, признат от двете страни (Израел и ООП).
Напоследък лидерите на Автономията обаче предприемат стъпки, които са характерни за независими държави (като кандидатура за членство в ООН и ЮНЕСКО). Паралелно с това явно действат активно на дипломатическия фронт, след като лека полека броя държави, готови да признаят Палестина за независима държава расте. На практика обаче поне засега няма признаци, че Израел би признал тази държава.