Colonelcassad написа:Soulen написа:Colonelcassad написа:Тук в Швеция здравната система е рай.
Остава въпроса тогава защо подкрепяш държава, в която всичко това го няма и е пълната противоположност. Харесва ти на Запад, но искаш орките от Мордор да разрушат и заграбят всичко това. И единствената причина това да не се е случило, е НАТО и ЕС. Само държави извън него са мишена като Украйна и Молдова.
Иначе и аз съм им фен на Скандинавия, но съм зиморничав и не мога да си представя да живея на студено и мрачно. Италия и Испания са ми топ дестинациите за емиграция, ако се наложи.
Пълни тъпотии! Отдавна казах, че съм пас и не участвам в агитки "който не е с мен, е против мен". Престанете да делите хората, тъпо е!
Няма идеални държави, в Швеция едно нещо е прекрасно (социалната политика), друго нещо е пълен провал - миграционната политика, това последното вече се признава и от всички шведски политици.
В България проблемите са други, но това не означава, че България няма своите положителни неща. Положителните и отрицателните неща в различните държави са различни. Какво значи да подкрепяш държава - преди всичко трябва човек да е обективен, защото пак повтарям - няма държава, в която всичко да е идеално.
Колкото до климата - по мое лично наблюдение, зимата в Стокхолм е по-мека отколкото зимата в София. Швеция, по-точно цялото Скандинавие дишат най-чистия въздух в Европа и света, което пък си е друг огромен плюс. Лятото е прекрасно в Стокхолм, защото не е много горещо. Пак си е за къси гащи и джапанки, но няма убийствени жеги и зеленината се запазва почти до зимата.
Единственото с което трудно се свикава са полярният ден и полярната нощ. През зимата в 14.00-15.00 часа следобед вече е тъмно като в рог, а през лятото са белите нощи, слънцето почти не залязва и птичките са разпяват под прозорците още в два през нощта.
А замисляш ли се кой ти разрешава да си "обективен" и да имаш право на мнение? В руски и китайски форум щеше ли да изказваш позиция, различна от наложената от властта? Сега можеш да се събереш с колегите ти и да оплюеш правителството на Швеция щото нещо са направили, което не те кефи. Айде някой руснак да пробва да оплюе Путин да видим какво ще стане.
Не оценявате огромното благо, което точно Запада ни е осигурил, а именно да можеш да напишеш критика във форума и да не свършиш в някой затвор.
Положително в Мордор не е останало. Бавно и методично е унищожавано от властта. Когато диктатора падне, нещата може и да се нормализират.