Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот pomiqrat » 04 окт 2022 13:24

Drunken_Master написа:
Китайският президент Си Цзинпин вероятно гледа руския провал в Украйна и си мисли: "Путин има нужда от мен, но аз нямам нужда от него." Това пише в свой анализ Ричард Ран, председател на Института за глобален икономически растеж и на MCon LLC във „Вашингтон Таймс“, цитиран от БГНЕС.

Тоя, дето даваше акъл на Жельо за икономиката ни. ;дд

И щяхме да пропуснем 96-97, ако го беше послушал, а не беше спусната червена президенша.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 04 окт 2022 13:27

ReBorn1982 написа:Да, лошо ли е да си неутрален ??! .... или винаги трябва да си нечий помияр ??! Какво е спечелила България от това, че е в НАТО, хм ??

На прима виста, 2 преки неща:
1. Сигурност.
2. По-малко разходи за отбрана.
... и едно косвено, което произтича от т.1 - добър инвестиционен климат.

Имаш ли дори елементарна идея какво прави една западноевропейска компания, когато реши да изнесе производство зад граница?
Смятал ли си скоро какъв е обема на чуждестранни инвестиции в България и на колко хора дават ПРИЛИЧНО възнаграждение.
Виждал ли си скоро данни за стокооборота между България и ЕС и знаеш ли на какво се дължи?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 окт 2022 13:29

За ЕС съм съгласен, въпреки, че благодарение на ЕС, из големите вериги е пълно с боклуци...
Ама за НАТО... няма кой да ме убеди. Това не е "отбранителен съюз", в никакъв случай.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 04 окт 2022 13:38

За неразбралите (отново) да повторя:
Имаш ли дори елементарна идея какво прави една западноевропейска компания, когато реши да изнесе производство зад граница?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 04 окт 2022 13:41

Drunken_Master написа:За ЕС съм съгласен, въпреки, че благодарение на ЕС, из големите вериги е пълно с боклуци...
Ама за НАТО... няма кой да ме убеди. Това не е "отбранителен съюз", в никакъв случай.

Няма значение дали е отбранителен. Важното е да си в отбора им, за да не си мишена. Когато два големи лагера воюват, първо го отнасят неутралните около тях. Само проследи двете световни войни. За да си независим, трябва да имаш огромна армия и нещо ценно тип Швейцария, които са банка за съмнителни доходи. Ние нямаме нито армията им, нито някаква стратегическа цел, че да ни подминат.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 окт 2022 13:43

Soulen написа:
Drunken_Master написа:За ЕС съм съгласен, въпреки, че благодарение на ЕС, из големите вериги е пълно с боклуци...

Няма значение дали е отбранителен. Важното е да си в отбора им, за да не си мишена. Когато два големи лагера воюват, първо го отнасят неутралните около тях. Само проследи двете световни войни. За да си независим, трябва да имаш огромна армия и нещо ценно тип Швейцария, които са банка за съмнителни доходи. Ние нямаме нито армията им, нито някаква стратегическа цел, че да ни подминат.

На мен ще ми е интересно, дали сърбите ще влязат в НАТО...

Мироопазващите сили на НАТО в Косово са готови да се намесят, ако стабилността между Сърбия и Косово е изложена на риск, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от БТА.
Изказването му идва след срещата със сръбския президент Александър Вучич по повод неотдавнашното напрежение между Белград и Прищина.
"НАТО продължава да следи отблизо ситуацията на терен. Нашата мироопазваща мисия остава фокусирана върху мандата си и ако стабилността е застрашена, КейФОР (Мироопазващите сили на НАТО в Косово) са готови да се намесят и да предприемат всички необходими мерки за гарантиране на сигурността и свободата на движение", каза оше Столтенберг на съвместна пресконференция в Брюксел.

17.08.2022
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 04 окт 2022 19:31

Red_Neck написа:
ReBorn1982 написа:Да, лошо ли е да си неутрален ??! .... или винаги трябва да си нечий помияр ??! Какво е спечелила България от това, че е в НАТО, хм ??

1. Сигурност.

Смятал ли си скоро какъв е обема на чуждестранни инвестиции в България и на колко хора дават ПРИЛИЧНО възнаграждение.
Виждал ли си скоро данни за стокооборота между България и ЕС и знаеш ли на какво се дължи?

Сигурност ??! .... някой е искал да ни напада ли ??! .... Сърбия не е в НАТО, но не съм видял някой да ги е нападнал ....

НАТО след разпадането на Варшавския договор и СССР е една напълно безсмислена организация, служеща единствено САЩ да дои балъците и да прави пачки. Европа няма нужда от никакво НАТО, то й е в тежест отдавна.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 окт 2022 19:33

ReBorn1982 написа:
Red_Neck написа:

1. Сигурност.

Сигурност ??! .... някой е искал да ни напада ли ??! .... Сърбия не е в НАТО, но не съм видял някой да ги е нападнал ....

НАТО след разпадането на Варшавския договор и СССР е една напълно безсмислена организация, служеща единствено САЩ да дои балъците и да прави пачки. Европа няма нужда от никакво НАТО, то й е в тежест отдавна.

Чакай още малко да се поозъртат и да треснат малко Косово и ще видиш.
Иначе е забавно как Янките от години реват като мечки, че никой от Европейците не си изпълнява задълженията от 2 та % и сами издържат НАТО и Европейците, а от друга страна такива като теб реват как те видиш ли правили пачки от всичко това.
Иначе това горното е глупост подобна на това, е видиш ли не трябва да се давят оръжия на Украйна за да свърши по бързо войната и да няма толкова ядове днес. Какво ще става утре, кой го интересува?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 04 окт 2022 19:35

Правят пачки, естествено, като си продават оръжието на европейските балъци .... не можеш и един Грипен да си купиш, щото чичко Сам иска да папка той.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 окт 2022 19:37

ReBorn1982 написа:Правят пачки, естествено, като си продават оръжието на европейските балъци .... не можеш и един Грипен да си купиш, щото чичко Сам иска да папка той.

Федералното правителство принципно не ти самолети. Продава ти ги частна компания. И никой не те спира ако искаш да си купиш и 100 грипена, после да ги хвърлиш в депото за отпадъци и да си купиш и нещо, което да ти върши някаква работа. Пари нали има бол, важното е комисионни да има и друг да плаща.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”