tiamat написа:Впрочем, 1996та, не знам имало ли го е тоя форум, ама мирк е имало със сигурност :) , писал ли си срещу руснаците и действията им в Чечения? :)
Не съм писал, защото бях малък 96-а и повече ме интересуваше Европейското по футбол, а не войната.
Правото е на силния, да, затова се пише толкова срещу лицемерието на САЩ и послушници, с което се мъчат да ни убеждават, че видиш ли имало някакво "международно право и правила", които те никога не нарушават, а Китай и Русия ги нарушават всеки ден по три пъти най-малко.
bubka написа:Бях писал някакъв коментар във фб,...и отдолу ми отговорила някаква с украинско знаме на профила, учеща в Чикаго с линк към уикипедия за тая по клоунски звучаща дума "уотабоут".
Уотабаутизъм е сигнал, че на отсрещната страна не са и удобни историческите аргументи, които прилагаш и си спестава нуждата от коментар по тях. За краварските престъпление срокът на давност е към 17 часа, така че всичко случило се вчера или оня ден не важи, защото е уатабаутизъм
И мен не ме кефят чуждиците и не бих ползвал термина, но това е забавна кретения, когато някой ти го пльосне като аргумент
Иначе, по-добре българите да пишат, че се измества темата, да. У англоезичния свят и форуми да си го пишат уатабаутизъм и да си чилват