Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Groucho » 23 авг 2022 01:40

ivan56 написа:За другото оная модерната думичка утабаут....... и нищо съществено.
Тоя дядка пишеше, че бил пазен постоянно с няколко човека от службите им, някак си ми се струва странно няква женска с лапето си да слага бомби. Ама в Русия стават всякакви чудеса.

Да е, много ясно... "утабаут....... и нищо съществено".
Чудно ти е руснаците като обявят, че са разкрили нещо толкова бързо, а не ти е чудно, когато англосаксонците го правят.
Па - ок.

За другото. Пише се, че Путин въобще не се е срещал с Дугин и този Дугин няма такова влияние над него, колкото се изкарва в западните медии. Дали Дугин го пазят няколко човека от службите им - може, въпреки че нищо чудно и да не го пазят, спред мен е леко смахнат, ама аз съм чел малко от нещата му.
Дъщеря му вече силно се съмнявам, че я пазят няколко човека от службите.

Аз не казвам, че версията на руснаците е истина.
Със сигурност обаче убитата не е казвала, че украинците не са хора и заслужават да бъдат избити всичките. Поне аз съм я гледал няколко пъти и не си спомням да е говорила подобни неща.
Това, което е говорила е било за Азов и бандеровците в Донбас.

Големата западна цивилизация се скъса да се радва, че са я убили, а по същество убитата не е правила повече от това, което правят водещите нa CNN, когато трябва да насъскат краварската аудитория за война на САЩ зад граница.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 23 авг 2022 01:43

Groucho написа:
tiamat написа:Ами сори, ама си бяха уотабаитизми. Може би не нарочно, но бяха такива. Уважавам ти мненията, и можех да коментирам въпросните уотабаитизми, но просто така се губи първоначалната дискусия.

Не са уатабаутизми. След като говорим за прогноза. Реални дела на американците се противопоставят на евентуални бъдещи такива на китайците.

Честно казано, изгубих нишката на тая дискусия... Ама така става като уотабаутваш :)) и не цитираш цялата нишка. Единственото, което помня, е зрелищия гол на бай Полковник.

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 23 авг 2022 01:46

ivan56 написа:Можем да питаме Тайван, Украйна, Грузия, Азербайджан, съжалявам ако пропускам някой за многополюстния модел на двете азиатски държави.
Издишате Велко, издишате!!!

Да питаме и Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, Сърбия и т.н.

Доколкото ми е известно тези държави нямат граници със САЩ, докато Грузия и Украйна бяха подлъгани от НАТО да станат плацдарм срещу Русия.
Последна промяна от Colonelcassad на 23 авг 2022 01:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 23 авг 2022 01:47

Groucho написа:
tiamat написа:Милионите руснаци (предполагам говориш за тези дето живеят в Украйна) са граждани на Украйна. Гражданите на Украйна (всички заедно) избират политици, които пък на свой ред взимат решения. Така работи представителната демокрация. Няма решение на което и да е било демократично правителство където и да е, което да се хареса на 100% от населението. То ако тръгнем така, всяко малцинство да тръгне да се цепи в нова държава, докъде ще стигнем? Примерно, забраняват на национално ниво в БГ употребата на думата "паткан", Варна и Добрич се цепят и правят нова държава, щот не им оттърва. Ми не става така.

Това е най-представителната демокрация, сори. Ако някои хора се мотивират да се цепят заради думата "паткан" - тяхно право е, както косоварите и украинците имат право да се цепят.

Ами като правим съпоставки, а не уотабаутстваме, и аз да направя една "съпоставка" тогаз :)
Чечения имаше ли право да се отцепи?

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 23 авг 2022 01:50

ivan56 написа:Можем да питаме Тайван, Украйна, Грузия, Азербайджан, съжалявам ако пропускам някой за многополюстния модел на двете азиатски държави.
Издишате Велко, издишате!!!

Мноу ме кефи като почнеш да изброявашИзображение

Що? Ко е станало в Тайван и Азербайджан?
За Грузия пак ще ти напиша: има становище на ЕС, че войната им с Русия 2008-а почва по вина на грузинците, сори, сърди се на ЕС.

Иначе, получаваш положителна точка за репликата от Оркестъра.
Чудно защо не цитира някой филм, правен след 2007-а, нали 15 години вече непрекъснато благоденствамеИзображение

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 23 авг 2022 01:51

tiamat написа:Чечения имаше ли право да се отцепи?

Според мен има право да се цепи, да.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 23 авг 2022 01:56

Groucho написа:Относно финансовата помощ, Украйна е инвестиция на САЩ, не е чудно, че те се грижат в пъти повече за инвестицията си в сравнение с европейците. Капитан Америка нарежда, европейците изпълняват, както в случая със СП2.
Ако утре Вашингтон реши да смени политиката, за да прекъсне сближаването на Русия с Китай и каже "пичове, сваляме санкциите, украинците са нацюги", какво мислиш ще стане? Щолц, Макрон и русата патка в Англия ще им се противопоставят и ще кажат "а-а-а-а, не, продължаваме по наш път, гледайте си работата"?

tiamat написа:Да бе, на макс... Половината с отсрочки до незнамсикогаси, другата половина се заобикалят, третата с изключения... и т.н.

Ц, на макс са. Това, което могат да си позволят. Изключиха суровините, но там самата Русия им помага санкциите да са на макс, като сама намалява количествата, които праща на ЕС.

tiamat написа:Ми да ги пълнят, аз ли да ги пълня. Фактът е, че приносът на ЕС е много далеч от това, което трябва да бъде...

Самата военна доктрина на НАТО е базирана на самолети, а не толкова на гаубици. Затова нямат кой знае какво да дават на украинците. Имаше писания, че Франция е дала 1/3 от наличните си гаубици или нещо такова, не ми се проверява в момента.

Тука влизаме в дълбокото, а на мене ми се спи вече... Но много спекулации и предположения, с други думи "нефакти" има тук.

Според мен не са. Лично мнение.

Да произвеждат. Като цяло искам да кажа, че ЕС е доста половинчат и неубедителен в това, което прави по въпроса. Причините - не знам. Но и това идва да покаже, че "Капитан Америка" не е толкова всевластен, колкото опитват да го изкарат някои, и едва ли не се налага на всчики и прави каквото си поиска.

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 23 авг 2022 01:57

tiamat написа:
Groucho написа:
tiamat написа:Ами сори, ама си бяха уотабаитизми. Може би не нарочно, но бяха такива. Уважавам ти мненията, и можех да коментирам въпросните уотабаитизми, но просто така се губи първоначалната дискусия.

Не са уатабаутизми. След като говорим за прогноза. Реални дела на американците се противопоставят на евентуални бъдещи такива на китайците.

Честно казано, изгубих нишката на тая дискусия... Ама така става като уотабаутваш :)) и не цитираш цялата нишка. Единственото, което помня, е зрелищия гол на бай Полковник.

Бях писал някакъв коментар във фб,...и отдолу ми отговорила някаква с украинско знаме на профила, учеща в Чикаго с линк към уикипедия за тая по клоунски звучаща дума "уотабоут"(ще го кажа с канадски диалект, че по-ме кефи). Всички сте правени като по калъп. Не съм го чел какво значи. Майната ви на всички поамериканчени боклуци. Научете се да отговаряте на български. И да си слагате българското знаме на профилите. И ако може се борете и си живейте живота в България.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 23 авг 2022 02:06

Groucho написа:
tiamat написа:Чечения имаше ли право да се отцепи?

Според мен има право да се цепи, да.

Аха. Ами хубаво, такива са ти разбиранията, аз нямам проблем с това. Аз самия много се двоумя по въпроса кой и за какво би трябвало да има правото да се цепи... Някой път си мисля, че твоето мнение е правилното, някой път не. Но за съжаление, независимо какви са ни мненията или какво казва прословутото "международно право", в края на краищата тия въпроси се решават от правото на силния :(

Впрочем, 1996та, не знам имало ли го е тоя форум, ама мирк е имало със сигурност :) , писал ли си срещу руснаците и действията им в Чечения? :)

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 23 авг 2022 02:17

bubka написа:
tiamat написа:
Groucho написа:

Бях писал някакъв коментар във фб,...и отдолу ми отговорила някаква с украинско знаме на профила, учеща в Чикаго с линк към уикипедия за тая по клоунски звучаща дума "уотабоут"(ще го кажа с канадски диалект, че по-ме кефи). Всички сте правени като по калъп. Не съм го чел какво значи. Майната ви на всички поамериканчени боклуци. Научете се да отговаряте на български. И да си слагате българското знаме на профилите. И ако може се борете и си живейте живота в България.

Ей, много ви бърка в гъза това украинското знаме :) (За сведение, аз го нямам в моя профил. Имам БГ, УСА и ЕС, в този ред). Думата и мен ме дразни адски много като трябва да я ползвам на български, предложи с какво да я заменим? Също така ме дразнят адски силно и нови думи като лидирам, анонсирам и т.н. Ще си позволя тук да отговоря (и да си понеса отговорността ако трябва), на майка ти пyткатa е поамериканчена, тенкюверимъч. И не че ти е работа кой къде живее и къде се бори, но аз лично за момента живея в БГ и се боря силно, ама много силно, с гадната жега.

Върни се в “Свободна зона”