Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот tiamat » 23 авг 2022 00:50

Colonelcassad написа:
tiamat написа:Тц. На таблото пише "Полковник Касад" :)

В твоята глава може много работи да пише, а там както се разбра е пълна каша и какофония.

Така ще да е.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 23 авг 2022 00:53

tiamat написа:Кой е барселонеца?

Този, който определи за гений.

Санкциите са на макс, не знам къде си мислиш, че могат да се налагат още.
Относно военната помощ, има бая големи спекулации, че западноевропейците са поизпранили складовете, ако изключим корабите и самолетите и говорим само за оръдия, танкове и съветска техника.

Подкрепа от украинците за войната... Не знам, мъжете имат забрана да напускат страната...
Ако имаше толкова голяма подкрепа за войната, едномилионната контраатакуваща армия щеше да е факт.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 23 авг 2022 01:07

Groucho написа:
tiamat написа:Ааа, без уотабаутизми, моля. Грацие. Говорихме за вижданията на Китай и РФ за многополюсния свят.

Аха, уотабаутизми, ного ясно. Пишеш уатабаутизми и не е нужно повече да се занимаваш...
Правите прогноза за нещо...
Щяло всичко да стане като Северна Корея. Има шансове и да стане, ама засега е само прогноза, а санкциите на Краварника не са прогноза, а са исторически факт.

Капитан Америка(признавам ти авторството, аз само го популяризирам и виждам, че хваща почваИзображение) налага насилствено политиката си на европейски фирми, което, откъдето и да го погледнеш не е много демократично.

Украйна има ли право да влиза в западен военен съюз, враждебен на Русия? Има право, абсолютно съм съгласен.

Милиони Руснаци имат ли право да не искат да влизат в такъв съюз и ди правят отделна държава? Имат.

Така действат правата и демокрациите, след като ще говорим за автоголове, права и демокрации около военните съюзи.

Между другото за Северна Корея познанията ни се основават на западните заглавия. А, да не се правим на големи специалисти, все едно знаем как живеят хората там и какво е отношението на местните към техните политически лидери. Вече, ако кажеш, че братовчед ти е женен за някоя избягала севернокорейка, мое и да повярвам, че знаеш нещо повече от другите западняци по тематаИзображение

Ами сори, ама си бяха уотабаитизми. Може би не нарочно, но бяха такива. Уважавам ти мненията, и можех да коментирам въпросните уотабаитизми, но просто така се губи първоначалната дискусия.

Не я направих аз тази прогноза.

Благодаря :) Хич не съм фен на филми/книги/комикси за superheroes, ама като е хванало дикиш... Не съм съгласен, че насилствено се налага политиката, поне не в ЕС, но... лично мнение.

Милионите руснаци (предполагам говориш за тези дето живеят в Украйна) са граждани на Украйна. Гражданите на Украйна (всички заедно) избират политици, които пък на свой ред взимат решения. Така работи представителната демокрация. Няма решение на което и да е било демократично правителство където и да е, което да се хареса на 100% от населението. То ако тръгнем така, всяко малцинство да тръгне да се цепи в нова държава, докъде ще стигнем? Примерно, забраняват на национално ниво в БГ употребата на думата "паткан", Варна и Добрич се цепят и правят нова държава, щот не им оттърва. Ми не става така.

Е, чак там нямам връзки :)) Ами хубаво бе, Северна Корея е последното мистично и неизследвано кътче от планетата Земя, където има голяма вероятност да живеят еднорози и да текат реки от мед. ОК.

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 23 авг 2022 01:10

Да се посмеем на цирка на ФСБ за "разкритото убийство". Запред дебилното им зомбо-население може и да мине номера. :)

Изображение
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 23 авг 2022 01:13

Groucho написа:
tiamat написа:Кой е барселонеца?

Този, който определи за гений.

Санкциите са на макс, не знам къде си мислиш, че могат да се налагат още.
Относно военната помощ, има бая големи спекулации, че западноевропейците са поизпранили складовете, ако изключим корабите и самолетите и говорим само за оръдия, танкове и съветска техника.

Подкрепа от украинците за войната... Не знам, мъжете имат забрана да напускат страната...
Ако имаше толкова голяма подкрепа за войната, едномилионната контраатакуваща армия щеше да е факт.

Да бе, на макс... Половината с отсрочки до незнамсикогаси, другата половина се заобикалят, третата с изключения... и т.н.

Ми да ги пълнят, аз ли да ги пълня. Фактът е, че приносът на ЕС е много далеч от това, което трябва да бъде...

Е то едно е да подкрепяш, друго като ти пратят призовката. То е ясно :)) Иначе, тая едномилионна армия трябва да въоръжиш с нещо първо. Факт е, че не им се доставят толкова оръжия, колкото искат.

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 23 авг 2022 01:16

edinstven написа:Всяка една държава в алианса е решила за себе си, че членството в НАТО би й гарантирало сигурност. Инициативата за присъединяването им не е дошла от САЩ, нито е имало някакъв натиск. Суверенните държави решават за себе си в какви съюзи да влизат.

Но тази сигурност не трябва да е за сметка сигурността на Русия. Русия последно търсеше гаранции за сигурност през декември 2021 год., но Байдън само се присмя на Путин. И Орбан го каза преди няколко дни "Мирен договор между Русия и Украйна е невъзможен. Тъй като Русия иска гаранции за сигурност, войната в Украйна може да приключи само с мирен договор между Русия и САЩ."

В Европа няма суверенни държави. В Европа всички държави са васали на САЩ и отдавна са изгубили своя суверенитет. Най-пресен пример са Швеция и Финландия. Как се разви хронологията в Швеция - повече от месец след инвазията на Путин в Украйна, нашата Магда (премиер-министър) повтаряше всекидневно, че Швеция категорично "няма да подава молба за членство в НАТО, защото това ще влоши сигурността в Северна Европа и ще наруши баланса на силите." Нейна крилата фраза е, че "шведският неутралитет работи много по-добре за Швеция отколкото всякакъв военен блок".

Някъде през април наша Магда беше привикана в САЩ. След като се върна се извъртя като фурнаджийка лопата и започна да бръщолеви как Швеция трябва да стане член на НАТО. И правителството започна да носи вода от десет кладенеца, не че имало някаква вероятност Русия да нападне Швеция, а защото тъй като цяла Европа е обявила, че ще се милитализира (Шолц тъкмо се беше изцепил, че ще прави най-мощната армия в Европа, за което ще бъдат отделени 100 млрд. евро), та затова Швеция също трябва да го направи. И правителството пресметнало, че тази милитаризация ще струва годишно 5% от БВП, но ако Швеция стане член на НАТО, ще коства само 2% от БВП. А истината е, че Швеция и Финландия бяха притиснати от Чичо Сам да попадат молби за членство само и само да се дразни Путин и да се покаже на света колко мощен е натовският алианс.

Наша Магда обаче гръмко обяви, да се чуе добре в Кремъл, че ако Швеция стане член на НАТО, то не желае на нейна територия да се разполагат постоянни натовски бази и ядрено оръжие. Затова и Путин беше коментирал, че Русия няма никакъв проблем Швеция и Финландия да станат членове на НАТО, въпросът е какви оръжия ще разположи Капитан Америка в тези държави и какви провокации ще прави спрямо Русия на финско-руската граница и в Балтийско море.

Сега, отделен е въпросът, че Ердоган постави много на брой и трудни за изпълнения искания към Финландия, и особено към Швеция, като през ден им напомня, че ако не изпълнят всичко до последната буква, което са подписали в Мадрид, то ще гледат НАТО през крив макарон и турският парламент никога няма да ратифицира членството им в НАТО докато той е президент.

edinstven написа:Ако Китай решат да нападнат Тайван, кой би разрешил проблема в този мнoгoполюсен свят? Мнозинството граждани на Тайван се определят като "тайванци" и не искат и да чуят за КП на Китай.

И точно затова Тайван в продължение на десетилетия все още не е нападнат от Китай, но ако провокациите на Капитан Америка продължат, това неминуемо ще се случи и украинският сценарий ще се повтори в Азия.
Последна промяна от Colonelcassad на 23 авг 2022 01:27, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 23 авг 2022 01:18

Ами затова може би и Република Тайван трябва да стане ядрена държава, така както трябваше да е Украйна и нямаше да се получи никакъв сценарии.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 23 авг 2022 01:23

Groucho написа:
ivan56 написа:
Това дали наистина е възможно и руснаците верно ли са такива тъпаци, че да оставят без защита тия камиони.

Евентуално моста се пази от въздушни удари, не камионите. Как си представяш да се пазят камиони?
Хвърчат хеликоптери над тях и стрелят по снарядите и ракетите, ако дойдат такива?

Имайки предвид, че това е поне четвъртият обстрел на моста, или не го пазят, или ПВО-то им е неефективно, да.
Като цяло и украинците на са стоплили кой знае колко бързо, че трябва да гръмнат муниции върху моста, за да не правят само миши дупки на платното с Химарсовете, а да го счупят.

ivan56 написа: Тия ФСБ са страшни бе, за един ден всичко разкриха.
Някой да се е съмнявал, че виновника,ще е от Украйна и от Азов?

Kaто краварските им колеги, които горе-долу за същото време намериха лични документи на бившите им отрочета от Ал Кайда около СТЦ.
Или като английските им колеги, които горе-долу за същото време разплетоха случая Скрипал.

Иначе, без да коментирам дали е истина или не твърдението, не е невъзможно да се случи за толкова кратко време, ако има достатъчно записи от видеокамери.

За първото, естествено че говоря за ПВО, ама знам ли оня ден тия в Севастопол стреляха по дрона с пушкала, пък би трябвало база на ВМС да има читава ПВО.
За другото оная модерната думичка утабаут....... и нищо съществено.
Тоя дядка пишеше, че бил пазен постоянно с няколко човека от службите им, някак си ми се струва странно няква женска с лапето си да слага бомби. Ама в Русия стават всякакви чудеса.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 23 авг 2022 01:27

tiamat написа:Ами сори, ама си бяха уотабаитизми. Може би не нарочно, но бяха такива. Уважавам ти мненията, и можех да коментирам въпросните уотабаитизми, но просто така се губи първоначалната дискусия.

Не са уатабаутизми. След като говорим за прогноза. Реални дела на американците се противопоставят на евентуални бъдещи такива на китайците.

tiamat написа:Милионите руснаци (предполагам говориш за тези дето живеят в Украйна) са граждани на Украйна. Гражданите на Украйна (всички заедно) избират политици, които пък на свой ред взимат решения. Така работи представителната демокрация. Няма решение на което и да е било демократично правителство където и да е, което да се хареса на 100% от населението. То ако тръгнем така, всяко малцинство да тръгне да се цепи в нова държава, докъде ще стигнем? Примерно, забраняват на национално ниво в БГ употребата на думата "паткан", Варна и Добрич се цепят и правят нова държава, щот не им оттърва. Ми не става така.

Това е най-представителната демокрация, сори. Ако някои хора се мотивират да се цепят заради думата "паткан" - тяхно право е, както косоварите и украинците имат право да се цепят.

Относно финансовата помощ, Украйна е инвестиция на САЩ, не е чудно, че те се грижат в пъти повече за инвестицията си в сравнение с европейците. Капитан Америка нарежда, европейците изпълняват, както в случая със СП2.
Ако утре Вашингтон реши да смени политиката, за да прекъсне сближаването на Русия с Китай и каже "пичове, сваляме санкциите, украинците са нацюги", какво мислиш ще стане? Щолц, Макрон и русата патка в Англия ще им се противопоставят и ще кажат "а-а-а-а, не, продължаваме по наш път, гледайте си работата"?

tiamat написа:Да бе, на макс... Половината с отсрочки до незнамсикогаси, другата половина се заобикалят, третата с изключения... и т.н.

Ц, на макс са. Това, което могат да си позволят. Изключиха суровините, но там самата Русия им помага санкциите да са на макс, като сама намалява количествата, които праща на ЕС.

tiamat написа:Ми да ги пълнят, аз ли да ги пълня. Фактът е, че приносът на ЕС е много далеч от това, което трябва да бъде...

Самата военна доктрина на НАТО е базирана на самолети, а не толкова на гаубици. Затова нямат кой знае какво да дават на украинците. Имаше писания, че Франция е дала 1/3 от наличните си гаубици или нещо такова, не ми се проверява в момента.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 23 авг 2022 01:32

Colonelcassad написа:
kubik написа:
Colonelcassad написа:
kubik написа:Света ще бъде нещо като С. Корея!

Как стигна до този извод?

Режима и на двете държави.
Примерно Китай-не може да имаш собствено мнение, ако си против режима, може да получиш смъртна присъда.... за всичко
Там си едно число, цифра без именен, без душа, там си нищо
Няма да влизам в подробности щото си е опасно за дръпнатите., но питам един как е в Китай. направи се , че не ме е чул. Страх!;)
Кима ще се радва на тази подредба на световната карта:)

П.П. Виж сега, не харесвам и политиката която в последните години води сащ и подчинените му, но е по-добре от режима!

Китай и Русия имат нещо съвсем различно под многополюсен модел, а именно свободата на всяка една страна да си определя политиката, режима, традициите, ценностите и никой да не им ги налага отвън както обича да прави Капитан Америка.

Можем да питаме Тайван, Украйна, Грузия, Азербайджан, съжалявам ако пропускам някой за многополюстния модел на двете азиатски държави.
Издишате Велко, издишате!!!
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”