THE G.A.M.E написа:Betchualeng Arnaikem написа:аз отдавна съм на мнение, че България трябва да се пробва и с електрониката
Нашите IT специалисти са едни, от най-реномираните и способни в световен мащаб.
И аз се питам, как така все още няма основана родна компания в тоя бранш... Дори и Държавата да я направи, в смисъл, да е държавна, пак ще капят яко кинти.
А и след време можем да я продадем на чужд инвеститор... Подобни компании гонят цени между 3 и 10 млрд.
"Дори и държавата"? Не е проблема дали нещо е държавно, а как се ръководи. В края на краищата ако е държавно работните места са си работни места, печалбата пък отива в хазната и за разширяване на дейността. И за обучение на кадри, те никога не са излишни.
Мисля, че страна като България ако има такава компания не трябва да продава изцяло. Някакви проценти да, но не над половината. В края на краищата идеята е освен всичко част от парите над разходите да останат тук.
Само дето за целта държавата трябва да изкара кинти и после да не се краде.. прекомерно от там.
Резервен вариант е изгодно за страната споразумение, при което държавата има малък дял, но прибира прилични пари от данъци и т.н. и са извоювани добри заплати за работещите там хора. Но честно казано това би било задоволяване с трохите.. само дето сега и трохи няма.