Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот CTAHKO » 28 ное 2014 11:30

THE G.A.M.E написа:
Betchualeng Arnaikem написа:аз отдавна съм на мнение, че България трябва да се пробва и с електрониката

Нашите IT специалисти са едни, от най-реномираните и способни в световен мащаб.

И аз се питам, как така все още няма основана родна компания в тоя бранш... Дори и Държавата да я направи, в смисъл, да е държавна, пак ще капят яко кинти.
А и след време можем да я продадем на чужд инвеститор
... Подобни компании гонят цени между 3 и 10 млрд.

Пак не си в час :) Има, че даже я и продадоха вече :lol: Има и още много други, които са тръгнали по същите стъпки.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 ное 2014 11:41

CTAHKO написа:Пак не си в час :) Има, че даже я и продадоха вече :lol: Има и още много други, които са тръгнали по същите стъпки.

Чеки бре, не ставаше ли въпрос за някаква програма ( продукт ) ... Разработен от наши хора ? :?
Па може и да е било компания ... :roll:

Но така или иначе няма голяма компания, която да наложи някаква БГ марка.
Всичко е на дребно ( сравнително ) ... И по-този начин прохождащите млади специалисти, въобще не си играят да търсят работа тук, направо си заминават за Щатите ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 28 ное 2014 11:49

Ей това е моя идол вече :lol: :lol: :lol:

Английската кралица уволни готвач на 4 уискита и 10 бири

На всичкото отгоре Адам Стийл пребил и помощника си

Изображение

Английската кралица Елизабет уволни любимия си готвач, защото се напил и пребил помощника си, пише в. "Дейли мейл". На празненство в Бъкингамския дворец 28-годишният Адам Стийл изпил 10 бири и 4 чаши уиски, след което се нахвърлил върху помощника си.

Веднага след инцидента готвачът бил уволнен и откаран в ареста, въпреки че от някорко години работи за кралското семейство и бил много високо ценен от него.

Стийл е осъден също на 80 часа общественополезен труд и 200 паунда глоба плюс още 85 за съдебни разходи.

http://www.vsekiden.com/162445

П.П. Този на снимката не е същия, за който става въпрос в статията. Друг е, но е не по-малко колоритен и култов :lol:

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 ное 2014 11:51

THE G.A.M.E написа:
Betchualeng Arnaikem написа:аз отдавна съм на мнение, че България трябва да се пробва и с електрониката

Нашите IT специалисти са едни, от най-реномираните и способни в световен мащаб.

И аз се питам, как така все още няма основана родна компания в тоя бранш... Дори и Държавата да я направи, в смисъл, да е държавна, пак ще капят яко кинти.
А и след време можем да я продадем на чужд инвеститор... Подобни компании гонят цени между 3 и 10 млрд.

"Дори и държавата"? Не е проблема дали нещо е държавно, а как се ръководи. В края на краищата ако е държавно работните места са си работни места, печалбата пък отива в хазната и за разширяване на дейността. И за обучение на кадри, те никога не са излишни.

Мисля, че страна като България ако има такава компания не трябва да продава изцяло. Някакви проценти да, но не над половината. В края на краищата идеята е освен всичко част от парите над разходите да останат тук.

Само дето за целта държавата трябва да изкара кинти и после да не се краде.. прекомерно от там.

Резервен вариант е изгодно за страната споразумение, при което държавата има малък дял, но прибира прилични пари от данъци и т.н. и са извоювани добри заплати за работещите там хора. Но честно казано това би било задоволяване с трохите.. само дето сега и трохи няма.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 28 ное 2014 11:53

THE G.A.M.E написа:
CTAHKO написа:Пак не си в час :) Има, че даже я и продадоха вече :lol: Има и още много други, които са тръгнали по същите стъпки.

Чеки бре, не ставаше ли въпрос за някаква програма ( продукт ) ... Разработен от наши хора ? :?
Па може и да е било компания ... :roll:

Но така или иначе няма голяма компания, която да наложи някаква БГ марка.
Всичко е на дребно ( сравнително ) ... И по-този начин прохождащите млади специалисти, въобще не си играят да търсят работа тук, направо си заминават за Щатите ...

Не. Телерик се казва фирмата, продадоха я за 260 мил. долара 8-) Другото не искам да го коментирам. Както казах, не си много, много в час :) Хич не е на дребно ;) Нямаш си на идея, колко от продуктите и приложенията се правят в България, от български фирми и български програмисти 8-)

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 ное 2014 11:54

CTAHKO написа:Ей това е моя идол вече :lol: :lol: :lol:

Английската кралица уволни готвач на 4 уискита и 10 бири

На всичкото отгоре Адам Стийл пребил и помощника си

Изображение

Английската кралица Елизабет уволни любимия си готвач, защото се напил и пребил помощника си, пише в. "Дейли мейл". На празненство в Бъкингамския дворец 28-годишният Адам Стийл изпил 10 бири и 4 чаши уиски, след което се нахвърлил върху помощника си.

Веднага след инцидента готвачът бил уволнен и откаран в ареста, въпреки че от някорко години работи за кралското семейство и бил много високо ценен от него.

Стийл е осъден също на 80 часа общественополезен труд и 200 паунда глоба плюс още 85 за съдебни разходи.

http://www.vsekiden.com/162445

П.П. Този на снимката не е същия, за който става въпрос в статията. Друг е, но е не по-малко колоритен и култов :lol:

Е ще го уволни, и ще го арестуват, какво да го правят? Мани, сега остава благодарение на това, че е ял бой от пияния си шеф помощника да стане титуляр :D В смисъл.. мястото е вакантно...
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 28 ное 2014 12:00

Интрига ли търсиш, моето швейцарско сиренце.

На кулинария ли искаш да играем?
На какви работи ме научиха в Женева и Маракеш...просто гурме от най-висша класа :)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 28 ное 2014 12:01

smoothc написа:

На какви работи ме научиха в Женева и Маракеш...просто гурме от най-висша класа :)

В Маракеш, освен да ядеш с ръце, вместо с прибори, на какво друго могат да те научат :)

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 ное 2014 12:03

CTAHKO написа:
smoothc написа:

В Маракеш, освен да ядеш с ръце, вместо с прибори, на какво друго могат да те научат :)

Да благодари на Аллаха че има какво да яде?
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 ное 2014 12:06

Защо имаме износни квоти, но нямаме вносни за чуждите производители?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”