Путин задраска "Южен поток", избра Турция за партньор!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Путин задраска "Южен поток", избра Турция за партньор!

Мнениеот sin4ec » 02 дек 2014 22:17

Няма да ги видиш оттук, макар че руснаците ще ги постнат като нищо! Да се види кой какъв е!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 02 дек 2014 22:42

sin4ec написа:Няма да ги видиш оттук, макар че руснаците ще ги постнат като нищо! Да се види кой какъв е!

Ами не знам дали ще постнат, ама не ми е ясно защо никой не си отваря устата след като страната имала подписана (според Плевнелиев) само разходната част на договора. И никой не пита шшш, к'во става тука, как тъй ще подписваме само за плащането? Обаче радостта, че сме прекарали руснаците и турците и сме се доказали като ревностни пазители на евроатлантическите ценности(това говно така и не го разбирам) е невероятна като гледам по форумите и експертни мнения.
Да видим идните дни.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 02 дек 2014 22:49

sin4ec написа:ИГРА, ти съвсем си изтрещял и загубил чувство за реалност. Русия няма дългове и спокойно може да тегли 1-2-3 трилиона. Твоите богове са натракали 18-20 трилиона, тъй че няма проблем. Но те пари имат предостатъчно, даже са им вповече.Ти нямаш никаква представа как стоят нещата в Русия. Че статистиката отчита няма и една пета от реалния оборот и производство. Че Русия може да срине целия запад само с плутония. Че тези санкции и последствия отдавна са предвидени и нищо не променят, за разлика от отново тръгващата към рецесия Европа, която в момента трепери да няма втора вълна контрасанкции, щото тогава си еба мамата отвсякъде. Че за Русия е без значение, количеството газ, дето ще е по ЮП, ще го глътнат три китайски провинции... че с този ход , неслучайно наречен от политически коментатори " турски гамбит", Русия предоставя на Турция правото да търгува газта за Европа-няма поток, няма газопровод, няма трети енергиен пакет. Но трябва да попрочетеш малко, не да надаваш пиндостански вопли и да правиш дебилни коментари, падащи до нивото на полуолигофрени като wannabe... Това е положението, аз неслучайно напоследък не коментирам, и завбъдеще няма да коментирам-няма за какво. Спори се с хора, а не със зомбирани поклонници на Пиндосия...

Няма какво повече да се каже по темата! Хм, между другото по време на посещението на Путин при южните ни съседи, двамата с Ердоган не договаряха ли и нещо за строеж на АЕЦ в Турция? Сигурно руснаците ще да го строят, защото са го окъсали финансово...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 дек 2014 22:58

sin4ec написа: Глупости. Колкото до падащата рубла, която е вързана с петрола-днес е така, утре ще е друго. За жалост, щот на мен ми харесва да карам на газ за 90 стотинки. Русия има ресурс, който не го бърка това, неслучайно не ми отговориха нищо за плутония. И него ли слабата рубла ще го срине? Злато, диаманти, въглища, руда? 40 млрд е смешен ресурс за страна като Русия. А газопроводът през Украйна ще бъде спрян. Който иска-да прави връзка с терминала с Гърция. Колкото до неразбралите български политици и някои пишман коментатори, няма никакъв блъф. Блъф се прави от ИТАР-ТАСС , а не от пряко излъчване в ефир. Милер ясно заяви, че ЮП е спрян и връщане няма:
http://politikus.ru/events/37129-miller ... budet.html
Няма блъф, няма шантаж. Факт.

Много ги бърка девалвацията на рублата, повярвай. ;) И то точно заради специфичната структура на икономиката им, породена от природните ресурси, с които разполагат.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 02 дек 2014 23:04

Който е много закъсал с газта може да се свърже с „Дайрект петролеум България“ продават с 35% по- евтино от Газпром в момента карат с автоцистерни докато се построи връзката с мрежата на Булгаргаз. Изберете българската газ ,откритият газ е висококалоричен - с 95% метан и високо съдържание на кондензат. Аз имам наследени 6 декара от баща ми в района на находището и ми е през оная работа за всички видове сини,южни и северни потоци.Да го духат руските мекерета! :lol:

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 02 дек 2014 23:08

fakhir написа:А спомняте ли си, че Италия денонсира споразумението за строителството на ЮП наскоро. Ето едно интересно мнение на Веселин Желев / журналист, когото аз уважавам, защото е доказал, че е умерен и не залита по силните на деня/. Надявам се малко ще се отрезви дискусията, че яко се залита от едната крайност, в другата. То поне съдържа някакви числа - потребление, трасета, цена, които хвърлят по-друга, чисто икономическа светлина. Мнението му е копирано от ФБ:

Veselin Jelev

Много сме яки! Спряхме Русия. Путин каза, че няма да строи “Южен поток”, защото България не дава. “Южен поток” вече става само за име на кръчма в София. И влиза в списъка на инфраструктурни проекти, където е Пашмаклийската железница (влакът за Смолян). Според енергетици обаче дали ще има “Южен поток” зависеше не от България, а от Италия, която е големият потребител по трасето. Май там се е разсъхнала работата.Защото къде щеше да се дене годишен капацитет 63 млрд. кубически метра газ? По пътя на тръбата са България, Гърция, Сърбия, Словения, Хърватия ,Унгария и Австрия. Поне половината от тези страни имат и алтернативно снабдяване. В Австрия е газовият възел Баумгартен, където се събират газопроводи от Русия, Германия и Италия. Ние горим 3 милиарда кубически метра газ годишно, като 85 на сто от тях идват от Русия според официалната статистика. Имаме и малки собствени залежи. Сърбия и Хърватия изразходват годишно по 2,9 милиарда кубически метра газ, Словения – 850 милиона кубически метра, Австрия – 8,5 милиарда кубически метра, Унгария – 9,6 млилиарда кубически метра, Гърция – 3,9 милиарда кубически метра. Данните са от американската администрация за енергийна информация за 2013 година. (Виж линка долу.) Сборът им е 31,65 милиарда кубически метра – половината от проектния капацитет на “Южен поток”. Годишното потребление на Италия е 70 милиарда кубически метра. Тя внася газ и под Средиземно море от Либия. Без нея сметката не излиза. Проектът е скъп (40 милиарда долара) и е чисто политически – да заобиколи Украйна. И инвестицията в него става все по-трудно защитима при стремглаво падащите рубла и цени на петрола, които са вързани с международните цени на природния газ.

http://www.eia.gov/cfapps/ipdbproject/IEDIndex3.cfm

Дори проектът да е все по-трудно защитим, това по-скоро е проблем, който късае Русия. За ситуацията, в която се намира България и нейната икономика, този проект беше жизнено важен и при всички положения загубите ще бъдат много сериозни. Да не говорим, че никой не казва какво следва за нас, ако украинският газопровод бъде затворен, каквито предпоставки се появяват в момента.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 03 дек 2014 00:18

От къде ще внасяме газ?
1.Руска от Турция.
2.Втечнена от Гърция (ако те построят подходящо пристанище).
3.Строим газопровод до Македония и стискаме палци там да се намира най-голямото газово находище в света.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 03 дек 2014 01:19

Всичко за момента върви отлично! Дано се почне по-скоро и с добива на шистовия газ, та да забием и последния пирон в ковчега на русофилията в България :) ;) :!:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_IyNUOtYNEs[/youtube]
Последна промяна от Siegfried на 03 дек 2014 01:35, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 03 дек 2014 01:25

С какви пари щяхме да платим за изграждането на потоко на наша територия бе, руски сладури ? Или поддържате тезата на Бялата Златка, че и този проект, подобно на АЕЦ Белене, щеше да бъде построен БЕЗПЛАТНО от руснаците :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :?: Не, разбирам - мечтата ви е да изпаднем във вечна финансова, икономическа и най-вече ПОЛИТИЧЕСКА зависимост от Россия, затова и гушкането му с турчина сега ви изкарва от нерви. :mrgreen:

Интересно ми е какво ще каже сега Бялата Златка за договорката между идола му Путин и омразния му ислямист Ердоган :mrgreen:

http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%BD%D1% ... 90346.html - четете и попивайте !
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”