България подписа за забрана на торентите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: България подписа за забрана на торентите

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2012 17:41

blue magic написа:Точно това не са, а аз не съм разпространител, защото частичката информация, която аз предоставям сама по себе си не е обект на авторско право - тоест тя самосиндикално не представлява нищо. Торент сайтовете организират предоставянето на самия торент файл, който обаче също сам по себе си е нищо. Самото Р2Р споделяне определя коренно различен начин на обмен на информация.

Все едно да ти дам един куфар да го пренес от точка А до точка Б, в него да има наркотик и ти да неносиш вина защото не знаеш какво има в него.

Ще се повторя и оставям темата, че имам по-важни неща от това да пиша във форума, решат ли да затягат коланите сериозно ще го направят, защото законът е на тяхна страна (на производителите) за това радвайте се и теглете докато можем, пък след това ще го мислим.
Изображение

Потребителски аватар
Тони Шумахер
Контакти:

Мнениеот Тони Шумахер » 29 яну 2012 17:42

PFC Litex написа:
child in time написа:Дишането е свободно действие за поемане на въздух за който не съм дал и стотинка на природата! Очаквам всеки момент да си потърси авторските права и да ме затворят! :) А ти плати ли си акциза за дишане? Внимавай ако не си! ;)

Опитай отново, а простичкият въпрос е: ако си производител и някой ти разпространява продукцията безплатно, как ще реагираш? - колкото и да питам, смислен и адекватен отговор няма да получа.

Относно въздуха, кажи как да си платя на природата за същият, тъй като той е нейна собственост?

Литекс , защо му се връзваш ! Момъкът е доказал , че изригва периодично :o :o :o и е виден радетел на борбата срещу неправдата ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
Btovfan80

Мнениеот Btovfan80 » 29 яну 2012 17:45

blue magic написа:Тегленето чрез торент сайтове не може да бъде наречено "кражба" и самият начин на споделяне на информация изобщо не е незаконно. И точно заради това големите корпорации търсят начин да го криминализират.
Това разбира се е дълбоко нарушаване на нашите права като потребители. Ако бъдем накарани за плащаме за нещо, за чието качество, състояние или съдържание не отговаря на нашите очаквания то тогава бихме били ощетени.
Такива закони защитават единствено и само голеите корпоративни интереси.

Ето го и точното мнение, а аз ще го подкрепя с пример. Гледах трейлъра на този филм :arrow: The.Innkeepers, може да си го пуснеш в YouTube. Заблудих се, че е хубав. Ако бях си го купил или гледал на кино, или взел под наем от някоя видеотека - кой щеше да ме обезщети??? Къде са законите, когато става въпрос за правата на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ??? Имаше и още няколко мнения, които са верни - като ни забранят българските торенти, ще теглиме от руските - аз никъде не видях Русия да си е сложила подписа под това споразумение :? Колко са глупави братушките, а? :?
Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!

Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 29 яну 2012 17:47

Тони Шумахер написа:
PFC Litex написа:
child in time написа:Дишането е свободно действие за поемане на въздух за който не съм дал и стотинка на природата! Очаквам всеки момент да си потърси авторските права и да ме затворят! :) А ти плати ли си акциза за дишане? Внимавай ако не си! ;)

Опитай отново, а простичкият въпрос е: ако си производител и някой ти разпространява продукцията безплатно, как ще реагираш? - колкото и да питам, смислен и адекватен отговор няма да получа.

Относно въздуха, кажи как да си платя на природата за същият, тъй като той е нейна собственост?

Литекс , защо му се връзваш ! Момъкът е доказал , че изригва периодично :o :o :o и е виден радетел на борбата срещу неправдата ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

А ти момко теглиш ли или и ти си същия "светец" ?!? Радетел съм само за едно - свободен достъп и ползване на информация! Изригвам когато се правят глупости! Нека да позная караш го на касетки и плочи а мп3 е поредната сложна дума? :) Стига Шуми не ставай и ти трети!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
Btovfan80

Мнениеот Btovfan80 » 29 яну 2012 17:52

Тони Шумахер написа:Литекс , защо му се връзваш ! Момъкът е доказал , че изригва периодично :o :o :o и е виден радетел на борбата срещу неправдата ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Много си оригинален. :evil: Да, неправда е, защото по този начин парите се концентрират на едно място, а населението обеднява все повече! После викат криза! Да, криза е, но само за бедните - богатите кризата не ги лови!
Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!

Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 29 яну 2012 17:57

PFC Litex написа:
blue magic написа:Точно това не са, а аз не съм разпространител, защото частичката информация, която аз предоставям сама по себе си не е обект на авторско право - тоест тя самосиндикално не представлява нищо. Торент сайтовете организират предоставянето на самия торент файл, който обаче също сам по себе си е нищо. Самото Р2Р споделяне определя коренно различен начин на обмен на информация.

Все едно да ти дам един куфар да го пренес от точка А до точка Б, в него да има наркотик и ти да неносиш вина защото не знаеш какво има в него.

Ще се повторя и оставям темата, че имам по-важни неща от това да пиша във форума, решат ли да затягат коланите сериозно ще го направят, защото законът е на тяхна страна (на производителите) за това радвайте се и теглете докато можем, пък след това ще го мислим.

Примерът не е подходящ - ако ми дадеш един куфар с незаконен товар, то това си е чисто престъпление. Да, но давайки ти нещо по електронен път което представлява ред от нули и единици, които не представляват нищо, не могат да бъдат възпроизведени не е нарушение.
А че всичко това е ЗАКОННО, вече е потвърдено от Европейския съд в Люксембург. Цитирам:
Европейският съд в Люксембург постанови, че интернет провайдърите не може да бъдат задължавани да филтрират достъпа до торентите, защото правото на обмен на информация е основно човешко право
Блокирането на peer-to-peer трафика или ограничаването на достъпа до сайтове за размяна на файлове (торенти) е нарушение на човешките права според магистратите. Това решение Европейският съд има върховенство и вече в никоя страна на Евросъюза, никакъв орган няма право да иска от провайдърите да инсталират филтри за ограничаване на достъпа с цел блокиране на „незаконно“ съдържание. Магистратите смятат, че подобно филтриране или блокиране на трафика представлява нарушение на основни човешки права – правото на хората свободно да разменят информация. Няма технология, която да различи законно ли е или незаконно съдържанието, което си разменяме.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 29 яну 2012 18:00

child in time написа:Може ли един път поне като пръднат някъде ние да не се ...
Явно не може !
Господа престъпници да ни е честита поредната забрана!

Господин престъпник си ти, аз и всички, които качват и теглят безплатно торенти, с което убиват труда на хората. Дано законът успее и с това ще тръгне и българското кино и музика!!!

Не съм чел мненията на потребителите и няма да вляза и да ви чета отговорите!!!
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

BultraStyle
Контакти:

Мнениеот BultraStyle » 29 яну 2012 18:03

pomiqrat написа:
Явно не може !

Господин престъпник си ти, аз и всички, които качват и теглят безплатно торенти, с което убиват труда на хората. Дано законът успее и с това ще тръгне и българското кино и музика!!!

Ще накривиш на някой шапката като не ги прочетеш !

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 29 яну 2012 18:05

pomiqrat написа:
Явно не може !

Вчера видях Гилън бих му два шамара и му взех паричките от child in time! Глупости не съм ползвал информацията с цел печалба къде ми е вината? Единствената ми вина е че съм почнал да ползвам компютър! Признавам си виновен съм!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

dido_6i6eto
Контакти:

Мнениеот dido_6i6eto » 29 яну 2012 18:10

Нека да оставят торентите с абонаментна такса да речем от 2 лева и който иска да си изпрати смс-чето и да си гледа. Справедливо и не много скъпо.
Поне според мен.

Върни се в “Свободна зона”