За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Re: За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Мнениеот McLovin » 09 яну 2012 22:18

marmi52 написа:
megan fox написа:
marmi52 написа:
8-)
Ами, ясно е, че си брокерче и искаш да продължаваш да мамиш хората, ама баламите свършиха ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Тц, не позна! С проектиране си изкарвам хляба. ;) Чертая на AutoCad армировъчните проекти на сградите, както и плановете на дървените покриви, когато има такива към нашата проектантска фирма. ;)

8-)

Нямах предвид теб ! ;)
Само заинтересован човек може да каже на черното-бяло и да твърди, че при тези доходи на хората в България, цените на жилищата отпреди 2-3 години са били нормални.
Още по-смешно е да се твърди, че в ситуация на световна икономическа криза (за която всички световни капацитети говорят, че ще продължи и през 2012 година), цените на жилищата у нас ще тръгнат нагоре. :lol:

Студент съм(МО), не работя към момента. Футболът и спорта като цяло са ми хоби и отнемат по-голямата част от ежедневието ми. Не съм брокерче и никога не съм бил. Във форумния отбор съм, така че има съфорумци, които ме познават извън виртуалното пространство и могат да потвърдят думите ми. Харесва ми как успя да намериш конспирация и тук ;)
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

tirion
Контакти:

Мнениеот tirion » 09 яну 2012 22:26

kufur написа:
tirion написа:Както казаха някои други колеги,ако ще купувате жилище не теглете в никакъв случай кредит за тази цел.В такъв случай ставате роби за следващите 20-30 години,освен това банките могат да вдигнат лихвата по кредите самоволно.Познавам хора които теглиха така кредит и сега работят на 2 места и едвам се оправят,отделно дето са скапани от работа.

А ти какво предлагаш, да не теглят кредити, а да обират банки ли..?, всеки си преценява според моментното си състояние и най-близкото бъдеще, никой не иска да се набута с кредит и после да му вземат жилището и да го осъдят да върне и кредита.

Проблема е че не зависи всичко от теб,ти не можеш да си сигурен че следващите 20-30 години ще работиш на същата работа за същите пари,а не дай си боже и да се разболееш.Още една криза да последва и още доста хора ще изгорят,а като гледам как се развиват нещата по света,положението няма да става по добре.
Живеем в странно общество. Ако един мъж се смята за Наполеон, за Юлий Цезар или за извънземен, го лекуват. Ако се смята за жена, му защищават правата

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 яну 2012 22:31

Добре, да кажем, че цените на жилищата са нереално високи. В този случай marmi52 ни съветва да живеем под наем. Е ок, ама на мен ми изниква простичкия въпрос - цените на наемите реални ли са или също са силно завишени?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 09 яну 2012 22:33

pomiqrat написа:Квадратният метър в София и Варна на апетитни места може да е струвал повече от квадратния метър в някое забутано място в Лондон и Мадрид!!!

Не просто може, а със сигурност! Най-апетитните имоти във Варна - в Морската градина около Делфинариума вървят м/у 5000 и 7500 евро квадрата, в зависимост от това дали е ново или старо строителство... Еми за такива пари на квадратен метър определено можеш да си купиш сносен имот в хубав квартал в повечето големи европейски градове....
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 09 яну 2012 22:37

Нямам жилищен кредит но ще кажа че лично аз предпочитам да давам 500 кинта на месец
за вноска по ипотечен кредит отколкото да давам 400 кинта наем на някоя вуйна !!!
Да след 25/30 г ще съм купил 1 апартамент за мен и 1 за банката но пък какво ще имам след 25/30 г.
плащане на наем от 400 кинта на месец ?????

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 яну 2012 22:42

Pichichi написа:Нямам жилищен кредит но ще кажа че лично аз предпочитам да давам 500 кинта на месец
за вноска по ипотечен кредит отколкото да давам 400 кинта наем на някоя вуйна !!!
Да след 25/30 г ще съм купил 1 апартамент за мен и 1 за банката но пък какво ще имам след 25/30 г.
плащане на наем от 400 кинта на месец ?????

Ако питаш marmi52, не е важно ти какво ще имаш на финала, важното е, че ще "прецакаш" банката като не й купиш апартамент и половина. Вече съвсееем отделен и далечен въпрос е какво ще оставиш на децата си - жилище или перспектива да избират между наем или кредит.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 яну 2012 22:43

vaskonti написа:Добре, да кажем, че цените на жилищата са нереално високи. В този случай marmi52 ни съветва да живеем под наем. Е ок, ама на мен ми изниква простичкия въпрос - цените на наемите реални ли са или също са силно завишени?

Прав си!По същата логика,не може за една стая,в която има телевизор(може би) легло и гардероб,да искат 120 лева!Отделно режиини разноски(ток,вода,тец..)
Следващата тема от марми ,очаквам да е-"За Бога,братя,не работете!" :lol:
С тази средна заплата,се връщаме към старият виц-"Те ме лъжат ,че ми плащат,аз ги лъжа,че работя" :lol:
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 09 яну 2012 22:43

Мегъне, след като НАЙ-АПЕТИТНИТЕ имотои във Варна вървят по толкова, колко ли вървят
най-апетитните в Лондон и Мадрид ??????
За това има средна цена на кв. метър , а тя никога в София или пък във Варна не е била по-висока от тази
в който и да било развит и търсен европейски град, дори и Букурещ имаше по-висока средна цена от София и
Варна !!!!

uppercut
Контакти:

Мнениеот uppercut » 09 яну 2012 22:45

прав в е автора не копувайте и накажете алчните ........... направо ми побеляват косите като се сетя че за малко щях да дам почти 90 000 е за апартамент в широкия център , :) :) :) хахахха сега мога да си купя 2 за същите пари и на всичкото отгоре избора е огромен ,но ще изчакам предстоящия спад от 10-20% ........ а той е неизбежен ;) и опитите да ни излъжат че уж цените отново се покачват го доказват :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted:
BULTRA-100 написа : Твърдо зад Н.Бареков който обича Ботев трябва да го подкрепи !
forever1912 написа : Vsi4ki vzimat pari, nqma mqsto za ugrizeniq.
Лудата банда написа : И помнете - Ботев шампион = Бареков ББЦ номер 28

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 яну 2012 22:48

uppercut написа:прав в е автора не копувайте и накажете алчните ........... направо ми побеляват косите като се сетя че за малко щях да дам почти 90 000 е за апартамент в широкия център , :) :) :) хахахха сега мога да си купя 2 за същите пари и на всичкото отгоре избора е огромен ,но ще изчакам предстоящия спад от 10-20% ........ а той е неизбежен ;) и опитите да ни излъжат че уж цените отново се покачват го доказват :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

В широк център на...? Каспичан? :lol:
Изборът бил огромен...хахахах..Имаш ли проблеми със зрението?Сериозно те питам!
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”