Войната в Ирак приключи. Равносметката за България.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Войната в Ирак приключи. Равносметката за България.

Мнениеот CTAHKO » 22 дек 2011 18:23

1.Никой не тъжи за комунизма,не ми слагай думи в устата.Аз споменавам единствено фактите.
2.Еднствената подходяща позиция в случая би била НЕУТРАЛИТЕТ :!: Има сума ти държави,членки на НАТО и Евросъюза които запазиха тази позиция.Ние защо не я заехме,ами отидохме да се натискаме на първа линия точно като новобранци????За да имаме евентуално някакви шансове да си приберем парите или поне по-голяма част от това,което получихме в момента.Това беше вярната позиция.Що се отнася до политическата ни ориентация...бъди сигурен,че и без участието ни във войните в Ирак,пак щяха да ни приемат в НАТО и Евросъюза ;) Относно финансовата и военна сигурност...що е то и има ли то почва у нас :) За каква сигурност говорим...кой е тръгнал да ни напада и да води войни с нас????Финансовата сигурност в страните-членки на Евросъюза нали ги виждаш каква е ;) Направо не се траят от финансова стабилност :) Въпросът е :НА КАКВА ЦЕНА и колко още ще трябва да плащаме.Заради членството си в НАТО се отказахме от сума ти пазари и в отрасли,дето бяхме водеша държава се превърнахме в абсолютен аутсайдер и държава,разчитаща на подаяния.Заради членството си в Евросъюза се отказахме и от енергетиката си.И разбери,че тук не става въпрос за комунизъм,социализъм или демокрация,става въпрос за НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ и ПРИОРИТЕТИ и ОТСТОЯВАНЕ НА ПОЗИЦИИ :!: Мислиш ли че всички тези неща,които изброих са в интерес на държавата и нейните граждани(национален интерес)?? И не на последно място,след като си такъв хуманист,би ли ми обяснил къде е логиката в това,да се отказваме от пазари на оръжие и в следващия момент да изпращаме войски(наемници) в чужди държави???Кой ще спасяваме и от какво????Някой да ни е молил за помощ????? Това ли са ни европейските ценности????Да изпращаме военни контингенти в цял свят???? Да,ама не.За нас като държава си остават финансовите загуби,за близките и роднините на загиналите български войници си остава болката и спомените за бащите,съпрузите и децата,аз и ти се плюнчим по форумите,а политиците...на политиците им е през оная работа какво и защо са гласували преди време.Нито парите са излезнали от тяхния джоб,нито на някой политик синът му е бил на фронта и е загинал :!: За невинните,цивилни жертви да не говорим ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 22 дек 2011 18:48

Значи причината да влезем във войната била да бъдем членки на ЕС и НАТО ? :roll: Ако е така по-добре да не бяхме влизали, защото аз "файдъ" от влизането ни в тези съюзи не виждам.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 дек 2011 19:04

Alexx написа:Значи причината да влезем във войната била да бъдем членки на ЕС и НАТО ? :roll: Ако е така по-добре да не бяхме влизали, защото аз "файдъ" от влизането ни в тези съюзи не виждам.

Е как можа :?: :lol: Тъкмо детето реши да демонстрира интелект и ти да му зададеш такъв въпрос :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”