Избор на автомобил .

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Re: Избор на автомобил .

Мнениеот saffron » 17 ное 2011 17:55

ntodorov написа:
saffron написа:
sistera написа:Е това е кола ,която ще ти изкърти зъбите от разходи и за гориво и за части и за каквото се сетиш.

е чак пък толкова? .. частите са стандартни за Алфа.. има ги във всеки магазин 2-ра употреба..... колко мислиш ,че гори според тебе?? пък има вариант за газова уредба с парите от пазаренето ще си я сложиш.... въпреки ,че е на почти 200 000 километра в описанието пише ,че мотора работи перфектно .... .виж и само джантите бро.. оригинални - черни.. с логото на Алфа.. за човек до 30 години колата е идеална... ;)

И аз исках да попитам колегата - разбирач дали е карал такава кола, дали я поддържал или само е чул как две жени на пазара са коментирали този автомобил. Аз имам мнооого добра представа за тази Алфа ( не точно този от снимката де), но не смея да го предложа на питащия колега по други съображения. Само ще вметна, че колкото и тежък в действията си да бъде човек, когато седне зад подобна машина ( с главно М) забравя задръжки, а адреналина светкавично заема мястото на разума. Това не е кола за ежедневието на един млад шофьор.

разкажи за твоята добра представа за тази кола , ще ми бъде мн интересно да видя възгледите ти ... :idea:
ти поне като експерт в тая област трябва да знаеш ,че няма стари и млади шофери.. никаде не съм казал ,че тая кола ме кефи заради моща си ... на много изгодна цена е .. и в същото време е точно младежка.. ергенска кола.. за фамилните таралясници ,все некога ще му доиде времето .. а тех ги има на път и под път, всевъзможни видове кокошкарници... и освен това съм сигурен ,че тоя спаидър , след 5 години може да избие наи малко 3/4-ти от парите похарчени за нея.. за колко от останалите предложения можеш да кажеш същото?
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 17 ное 2011 18:51

Колега, saffron. Може би не си ме разбрал правилно или аз не съм бил точен...Аз поддържам твоето мнение. Опонирах мнението на колегата, който тотално отписа тази кола, като автомобил... Напротив. Аз съм пристрастен към италианското автомобилостроене и по-точно в частта му за дизели от ново поколение JTD, JTDm, Multijet. Е-еее точно за Алфа ли да споря. :) Иначе не му препоръчвах тази кола на младия колега, защото е опасна кола със стръв готова да изяде всеки, който я яхне. Млад и неопитен е за конете и - не за друго. Казвам го, като патило. :) Успех.
ПС: Само не съм съгласен, че съществува на света кола, която може да избие парите си с изключение на работните катъри тип баничарки или тип бус.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 17 ное 2011 19:04

Препоръчайте на човека някоя Шкода, че аз не ги следя много
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 17 ное 2011 19:54

saffron написа:
разкажи за твоята добра представа за тази кола , ще ми бъде мн интересно да видя възгледите ти ... :idea:
ти поне като експерт в тая област трябва да знаеш ,че няма стари и млади шофери.. никаде не съм казал ,че тая кола ме кефи заради моща си ... на много изгодна цена е .. и в същото време е точно младежка.. ергенска кола.. за фамилните таралясници ,все некога ще му доиде времето .. а тех ги има на път и под път, всевъзможни видове кокошкарници... и освен това съм сигурен ,че тоя спаидър , след 5 години може да избие наи малко 3/4-ти от парите похарчени за нея.. за колко от останалите предложения можеш да кажеш същото?

тая Алфа ще си избие парите точно....НИКОГА :) Че той само за първоначалното обслужване ще се бръкне толкова, колкото струва колата :) Е, почти! Купуваш Алфа, поддържаш Мерцедес!

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 17 ное 2011 20:12

Шкода (нито Фабия, нито Октавия) няма да му хареса най-вероятно за първа кола. Според мен една Хонда Сивик хечбек с 2 врати е идеална ;)
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
ivo82
Контакти:

Мнениеот ivo82 » 17 ное 2011 20:34

Бих избрал Ауди (безначение дали старо или ново) и Тойта също беззначение.Това е истинските машини.
[wrapimg=]http://sportplayerwallpaper.com/wp-content/uploads/2011/06/Barcelona-champion-2010-2011.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-PiP8qbaljcM/TarYSkZqorI/AAAAAAAAAEA/hu62CrWx7-o/s1600/WEMBLEY-_EQUIP.jpg[/wrapimg]
КЕШ 1992 DREAM TIM
08.01.1994 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 17 ное 2011 20:37

ivo82 написа:Бих избрал Ауди (безначение дали старо или ново) и Тойта също беззначение.Това е истинските машини.

Аз пък мисля, че е най-важно как е гледана колата. Няма лоша кола - има лош собственик :!:
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 17 ное 2011 20:45

Аз пък не съм съгласен с колегите. Първо не знаят с какви финасови ресурси имаш. Ако можеш да си позволиш поддръжката на японка или по-качествена немска кола изобщо не му мисли и си взимай такава! Каквото и да правиш не си купувай Фолксваген и недей да ставаш поредният Голф тъпак на пътя! На мен първата ми кола бе Мерцедес и съм меко казано доволен. Факт, поддръжката е доста по-скъпа, дори смяната на консумативите е по-скъпа, но ако си внимателен зад волана и си пазиш колата други разходи освен консумативи нямаш! Това, че ще си млад и неопитен шофьор не означава, че ще правиш ПТП след ПТП! Това са глупости на търкалета. Или можеш да караш, или не можеш! Има хора, които имат 20, че и повече години опит, минали са стотици хиляди километри и пак са абсолютно неадекватни зад волана и правят глупости и в същото време има хора дето са шофьори на 2 петъка и карат чудесно! Шофирането трябва да ти идва от вътре. ;)

А относно автомобилите, за които питаш...:
Ауди А3 имат сериозни проблеми с ходовата част. Поради "прекрасните" ни пътища в България ще си чест посетител на сервизите, а ремонта на Ауди струва доста. Носачите на Аудитата са направени по много непрактичен начин! Нямаш един голям носач, а двойка, носачи, като м/у тях има една планка. Заради дупките тази планка се разбива доста често и смяната й излиза от 350 до 500 лева, зависи колко ще ти вземат за труд. Също така ако счупиш примерно заден долен ляв носач, не можеш да смениш само него, трябва да смениш и заден горен ляв носач, както и планката м/у тях, а това оскъпява много ремонта. + за Аудитата е, че се правят от поцинкована ламарина и не гният. ;)

Хондата е много хубава машина, здрава, с невероятно издръжлив двигател, но модела, който си избрал... не е много популярен у нас и много трудно се намират резервни части за него. Дори и по моргите трудно се намират части за Прелюд. Най-добрият ми приятел си беше взел Прелюд за първа кола и бе изключително доволен, докато брат му не го удари... после почнаха ядовете по търсенето на части, а ремонта излезе златен. Ако искаш някаква по-спортна бегачка за първа кола... вземи си Ходна Сивик пета генерация - изключително успешен и популярен модел. ;)

Но най-доброто, което можеш да направиш е да си вземеш колкото се може по-нова кола за парите, с които разполагаш. Колкото е по-нова колата, толкова по-малко ядове ще имаш с нея. Колкото и да се пази един автомобил амортизацията си казва думата, а пък нашите пътища определено не са от най-хубавите...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 17 ное 2011 21:56

Muscarin написа:
saffron написа:

тая Алфа ще си избие парите точно....НИКОГА :) Че той само за първоначалното обслужване ще се бръкне толкова, колкото струва колата :) Е, почти! Купуваш Алфа, поддържаш Мерцедес!

Колега. Прости ми, но си написал глупости. Поддържал ли си Алфа ? А Мерцедес ? Пишете пак фолклорни песни...Въпреки това не съветвам момчето да си купува нито Алфа, нито Мерцедес поради съвсем други причини. Трябва му хубава, практична, здрава сигурна и евтина кола...За такава ВЕЧЕ не се сещам. Каквото и да избере обаче да се допита до съответния БГ.форум на марката. Задължително.
ПС: Съгласен съм, че пари за нещо, което се движи на 4 колела и не е такси, бус или баничарка в разносната дейност никога не се избиват независимо от марката...
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 17 ное 2011 22:33

ntodorov написа:
Muscarin написа:
saffron написа:

Колега. Прости ми, но си написал глупости. Поддържал ли си Алфа ? А Мерцедес ? Пишете пак фолклорни песни...Въпреки това не съветвам момчето да си купува нито Алфа, нито Мерцедес поради съвсем други причини. Трябва му хубава, практична, здрава сигурна и евтина кола...За такава ВЕЧЕ не се сещам. Каквото и да избере обаче да се допита до съответния БГ.форум на марката. Задължително.
ПС: Съгласен съм, че пари за нещо, което се движи на 4 колела и не е такси, бус или баничарка в разносната дейност никога не се избиват независимо от марката...

Не не съм! Само, че познавам хора които са го правили! И добри приятели са ме отказвали от Алфите, както и от Ланчите. Тия с Алфите вече никога няма да си купят прехваления италиански хубавец, докато тия с Мерцедеса вече не искат да чуят за друг автомобил.Разликата в поддръжката на Алфа и Мерцедес примерно 2000-а година е никаква.

И за да не съм голословен : http://www.automedia.bg/news/article_4099.html

Едно мнение на потребител:

Така... Имал съм 2 ГТВ-та. Започвам с проблемите, за да кажа две-три добри думи накрая, да не излезе отрицателен коментара.
1. Задното окачване - много бурзо се амортизира, много са скъпи консумативите, разбирай втулките, които не се продават отделно от носача ;). А под много скъпо имам предвид цената на ремонта, съпоставен с цената на колата, не с класа, в който попада?
2. Термостат, семеринги и гарнитури - тези спадат по-скоро към проблемите на мотора, не на модела, тъй като и другите алфи са със същите мотори, но все пак...
3. Електрическата система е доста зле, все нещо не работи.
4. Резервни части - освен двигателя, скоростната кутия и предното окачване, всичко останало е само за ГТВ и Спайдер, изключително скъпи части, няма ги в наличност и човек доста се изнелрвя, ако я е чукнал малко повече.
5. Тежка е, малко тромава и не харчи никак малко.
6. Застраховката - поради причините, изложени в т. 4 застрахователите отказват да плащат тези безумно скъпи части (калници, капаци, маски, решетки, фарове и др.) понеже цената на колата е сравнително ниска, съответно застрахователната премия също. На практика си мислиш, че като си платиш каското ще ти платят ремонтите, а се оказва, че трябва да доплащаш или да си я караш крива... не е много приятно.
Добрите думи: Колата е с характер, усеещатено вътре е много добро, всички я заглеждат (а това си е голям плюс :)), моторите не са лоши и е рядко срещана...

П.С. Освен това извинявайте , но Спидъра няма задни седалки.! Къде ще лашка мадамите пича :)

Върни се в “Свободна зона”