Лондон - град в друго измерение...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
South_Park

Re: Лондон - град в друго измерение...

Мнениеот South_Park » 15 окт 2011 23:59

marmi52 написа:8-)

Пич, ти си завършен роб ! :lol:
Възхищаваш се на неща, които биха отвратили всеки нормален и свободомислещ човек.
Случайно да си се замислял на чии гръб е всичко това, което така старателно си описал и доста сполучливо манипулирал ?
За да не затруднявам промитото ти съзнание ще ти отговоря. На гърба на десетки бедни и малки народи като българския.
Да, бил съм там много преди теб ... Видял съм усмивките навсякъде - лицемерни ! Видял съм усамотеното общуване с мобилните устройства и младите хора със слушалки на ушите, които са всичко друго, но не и общителни, а още по-малко дружелюбни. За камерите, които са дори в клозетите им няма да коментирам - отвратително !
Тук имате свободата, която не оценявате, защото умишлено ви държат в бедност. Тази бедност е за сметка на богатството на онези, на които ти се радваш.
Щастието на едни се гради върху нещастието на други ! Никога не забравяй това, преди да си се възхитил от поредните поробители ...

+1545
като се сетя че даже и в кенефите слагат камери ми се повръща , все пак Рептилската държава е идеална за сезонна работа (селскостопанска) и после да си харчиш парите тука , иначе за нищо на света не бих живял при дъртия ушаф там
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

deladog

Мнениеот deladog » 15 окт 2011 23:59

Малко и за началния текст (поуст, както вече ми се изясни ;) ).
По-сладникаво описание на Лондон не ми беше попадало. И по-тъпо, и по нищо неказващо също. Почти всеки тук би могъл да напише нещо подобно за всяка европейска столица. Типичният поглед на кратковременен турист - кацнал, пообиколил тук-там, влязъл за малко в метрото, щракнал се с жена си пред някоя и друга сграда от по-миналия век и обратно в самолета. Съветвам те, ако ще се пробваш във форумите с такива писания, да прочетеш "До Чикаго и назад" още веднъж (а може би за пръв път), за да видиш как нашенецът се е завирал дори в кланиците, за да усети истината за града. Както и да отделиш време и средства, за да поогледаш с едно пътуване Санкт-Петербург, Рига и Талин (за последния град един колега вече агитира преди мен). И чак тогава да пишеш къде били другите измерения, къде третите, а къде - четвъртите.

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 16 окт 2011 00:24

Човекът се опита да ни направи съпричастни към една много положителна емоция, а тук масово го нападнахте - бил турист, бил за кратко, Англия била такава щото грабела колониите(!?!), имало камери, жените не били такива ами онакива, времето било облачно и т.н.
Е и? Какво искате да кажете с всичко това? Човекът се е изкефил на това, което е видял и усетил - евала на пича! Решил да го напише - още по добре! Какво предпочитате да четем - може би за тъпата президентска надпревара или за това дали ЦСКА били играли симулативно, за счупения им рейс или взривената бомба оня ден?
Може би защото нещо положително стои крайно неестествено в цялата пропита с негативизъм атмосфера.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 16 окт 2011 00:36

gamaun написа:
smoothc написа:
Точно същото, което и у нас - образованието във Великобритания е безплатно (и задължително до определена възраст също) за учениците и се финансира от държавата. Изключвам частните училища - там всичко зависи от налетите средства, но да говорим за тях (училищата) е все едно да говорим за Лондон, гледайки само лъскавата му страна.
Наскоро гледах по БНТ филмче за един англичанин в Смолян, преселил се заедно със семейството си. Думите му бяха, че ние не знаем с какво богатство разполагаме и че кракът му повече не би стъпил в предишната му родина.

Явно не си запознат добре с англо-саксонската образователна система,щом правиш паралел с българското образование,жалко наистина.

Я ти като специалист направи разграничението тогава.
А това, че не съм учил във Великобритания, не значи, че не съм се интересувал достатъчно от образователната и система (и от други нейни системи също). Бих давал английската за пример само ако говорим за съединеноамериканощатската (избягвам да пиша "американската" поне докато Америка все още е само континент, а не държава).

Само да кажа, че специално с образователните системи съм се знаимавал. Най-добрата с във Финландия, най-лошо е образованието при нас. Сравнението избщо м/у нас и Англия е................ нз, нямам думи.
Друго, тва за обувките си е верно. Нося си кецове от чужбина за 10 евро със страхотни подметки, защото имам проблеми със стъпалата, а в БГ и супер скъпите обувки са ментак и имат ужасни подметки.

Но за да разберете истинската разлика между тук и там, вижте снимката с катеричката!!!!!!!!! (това е нещото, което най-много ме ужасява, когато отида в чужбина. Има диви животни, не говоря само за такива градски, които не ги е страх да се бутат с малките си по краката ми?!?!?) Зли хора сме си и няма как да излъжем животните.... къв човек трябва да си за да ходиш на лов за сърни например???? Живял съм и насело доста при "добрите" селяни", каква злоба и тормоз има по отношение на животните, не е истина.

пп авторът сподели впечатления. Не е нужно да го нападате затова ид ареагирата толкова емоционално. Дори и да сте на друго мнение, не е необходимо да отправяте квалификации към инакомислещите и да им се карате, че те също имат мнение.....
[center]Изображение[/center]

deladog

Мнениеот deladog » 16 окт 2011 00:42

blue magic написа:Човекът се опита да ни направи съпричастни към една много положителна емоция, а тук масово го нападнахте - бил турист, бил за кратко, Англия била такава щото грабела колониите(!?!), имало камери, жените не били такива ами онакива, времето било облачно и т.н.
Е и? Какво искате да кажете с всичко това? Човекът се е изкефил на това, което е видял и усетил - евала на пича! Решил да го напише - още по добре! Какво предпочитате да четем - може би за тъпата президентска надпревара или за това дали ЦСКА били играли симулативно, за счупения им рейс или взривената бомба оня ден?
Може би защото нещо положително стои крайно неестествено в цялата пропита с негативизъм атмосфера.

Човекът прави изводи и обобщения, които нямат нищо общо с пудрата, която е видял за няколкото дни в Лондон. Все едно някой английски докер от Ливърпул да се снима пред НДК, да направи една обиколка из Стария Пловдив и да се попече в някой петзвезден хотел по Черноморието ни, а като се върне, за дръпне едно умозаключение как всичко ни е наред, как дори в хотела обслужващият персонал знае английски и колко топла е водата в морето. Но пък щом получава положителни емоции от това - нищо лошо. Просто споделянето им тук звучи почти толкова нелепо, колкото възхищението на западни делегации през сталинския период на СССР, когато са ги водили в ГУЛАГ да видят как хората се превъзпитават чрез труд. И после хора от тези делегации са изказвали възхищението си и от пътуването, и от посрещането, и от видяното (тоест от това, което са им пробутали да видят).
Все пак - в рекламите и наръчниците за туристи има и по-големи бози от тази на авторчето.

Потребителски аватар
DamonHill
Контакти:

Мнениеот DamonHill » 16 окт 2011 00:43

Alex, прав си, обаче това за лова и гледането на домашни животни с цел клането им е съвсем друга тема. Че голяма част от хората са изроди в това отношение е факт, но не мисля, че това се отнася само за българите. Но както казах, това е съвсем друга тема.

Потребителски аватар
Btovfan80

Мнениеот Btovfan80 » 16 окт 2011 01:02

Не съм чел по-големи простотии в последно време! Вие нормални ли сте, бе хора? А този дето е пуснал класацията, в която Кипър е преди Великобритания - направо е смешен! Държавата България е обречена - точно заради подобно мислене! И стига с тоя патриотизъм - изтъркахте се направо!
Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!

Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"

gamaun

Мнениеот gamaun » 16 окт 2011 01:07

Btovfan80 написа: Не съм чел по-големи простотии в последно време! Вие нормални ли сте, бе хора? А този дето е пуснал класацията, в която Кипър е преди Великобритания - направо е смешен!

За този университет ли говориш? Май е някъде в добрата стара Англия (стара почти колкото България).

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4194443,00.html

BETCHUALENG
Контакти:

Мнениеот BETCHUALENG » 16 окт 2011 04:07

Това което аз знам за Англия е..
Кучета нямат. За сметка на това лисици.. бол. Откъде са се взели не помня (знаех го, но за какво ли ми е тая информация), но факт..
Англичаните (най-вече подрастващите) са по-неграмотни от нашенци. Странно.. оказа се факт.
Големите градове са смес от лукс и лъскави сцени и.. мръсотия, мизерия и коптори. Не че това не е характерно за КАМАРА градове и в други държави.
В много райони на страната (за Лондон не гарантирам, преди беше така ама.. знам ли), с удоволствие напомнят на хората от колониалните владения коя е метрополията им, но никак не държат да ги признаят по тая линия за истински поданици на Британия.
Англичаните като цяло смятат себе си за ЕЛИТА на народите, и това е резултат от дългогодишното им господство. Всъщност огромна част от манталитета им е изграден именно на базата това някогашно господство.

По принцип мога да се сетя за още много отрицателни черти на Англия, но не виждам смисъл. Между другото, изредените от мен неща са просто ФАКТИ.
Разбира се, въпреки купчината си недостатъци Англия има и тук-таме някое свое предимство. Всяка страна има все нещо читаво, нали така?

Иначе по ТЕМАТА.. да, може и на туриста, решил просто да РАЗГЛЕДА, да се ВЕСЕЛИ, града да се вижда великолепен. Не отричам, ако подбираш къде ходиш, Лондон може да ти осигури доста комфортно преживяване и престой. От тази гледна точка не знам какво се нахвърлиха на автора, човека отишъл в Лондон, накефил се там, е айде, видял е само лъскавата му страна, нека, няма да ходи да гледа коптори и мръсотия я... Спора тръгва само от това, че хората не разбраха, че автора на темата не толкова идеализира Англия, колкото споделя кефа си от престоя там.

Все пак, тъй като виждам, че лека полека и той заема позиция на Защитник на Англия.. сещам се за 1 виц:
Един човек умрял и отишъл в Рая. Хубаво, ама там всичко подредено, благоприлично.. донякъде чак скука.
Един ден обаче организирали екскурзия до Ада и нашия побързал да се запише.
И когато отишъл там.. какво да види. Екскурзиантите през целия си престой.. купони, мацки, пиене ядене.. кеф голям. Позамислил се той, преценил къде повече му харесва и се примолил на Свети Петър:
-Петре.. моля те.. пусни ме да се преместя в Ада.
Петър отговорил: човече, премисли, отидеш ли, няма връщане назад.
Нашия обаче настоял на своето и накрая Свети ПЕтър склонил. Изпращат човека в Ада, но.. за негода изненада както прекрачва границите на Ада, един дявол го хваща за врата, мята го в 1 врящ казан и започва да го боде с вила.
Нашия се стряаска: Чакай бе дяволе, какво правиш, като бях тук миналия път как се отнасяхте с мен а сега...
Дявола се изхилил и отговорил: ее брато, тогава ти беше турист, сега си емигрант!

Който както иска да го разбира, като цяло важи за ВСИЧКИ държави (или от мен да мине... почти всички).

П.П. Оставете човека все пак да се радва, за някои хора туризма е това: да иде да се накефи някъде и толкоз. Разбираемо..
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
cookiemonsta
Контакти:

Мнениеот cookiemonsta » 16 окт 2011 04:45

Лондон на мен лично изобщо не ми харесва. Прекалено голям е, хората винаги бързат нанякъде и престъпността е висока. От големите градове в Англия ми допадат Бирмингам и Бристол. Иначе англичаните като нация са доста прости, но все пак се намират готини хора дори сред тях. Ама жените им са отвратително грозни :lol:

Върни се в “Свободна зона”