Мнениеот BETCHUALENG » 16 окт 2011 04:07
Това което аз знам за Англия е..
Кучета нямат. За сметка на това лисици.. бол. Откъде са се взели не помня (знаех го, но за какво ли ми е тая информация), но факт..
Англичаните (най-вече подрастващите) са по-неграмотни от нашенци. Странно.. оказа се факт.
Големите градове са смес от лукс и лъскави сцени и.. мръсотия, мизерия и коптори. Не че това не е характерно за КАМАРА градове и в други държави.
В много райони на страната (за Лондон не гарантирам, преди беше така ама.. знам ли), с удоволствие напомнят на хората от колониалните владения коя е метрополията им, но никак не държат да ги признаят по тая линия за истински поданици на Британия.
Англичаните като цяло смятат себе си за ЕЛИТА на народите, и това е резултат от дългогодишното им господство. Всъщност огромна част от манталитета им е изграден именно на базата това някогашно господство.
По принцип мога да се сетя за още много отрицателни черти на Англия, но не виждам смисъл. Между другото, изредените от мен неща са просто ФАКТИ.
Разбира се, въпреки купчината си недостатъци Англия има и тук-таме някое свое предимство. Всяка страна има все нещо читаво, нали така?
Иначе по ТЕМАТА.. да, може и на туриста, решил просто да РАЗГЛЕДА, да се ВЕСЕЛИ, града да се вижда великолепен. Не отричам, ако подбираш къде ходиш, Лондон може да ти осигури доста комфортно преживяване и престой. От тази гледна точка не знам какво се нахвърлиха на автора, човека отишъл в Лондон, накефил се там, е айде, видял е само лъскавата му страна, нека, няма да ходи да гледа коптори и мръсотия я... Спора тръгва само от това, че хората не разбраха, че автора на темата не толкова идеализира Англия, колкото споделя кефа си от престоя там.
Все пак, тъй като виждам, че лека полека и той заема позиция на Защитник на Англия.. сещам се за 1 виц:
Един човек умрял и отишъл в Рая. Хубаво, ама там всичко подредено, благоприлично.. донякъде чак скука.
Един ден обаче организирали екскурзия до Ада и нашия побързал да се запише.
И когато отишъл там.. какво да види. Екскурзиантите през целия си престой.. купони, мацки, пиене ядене.. кеф голям. Позамислил се той, преценил къде повече му харесва и се примолил на Свети Петър:
-Петре.. моля те.. пусни ме да се преместя в Ада.
Петър отговорил: човече, премисли, отидеш ли, няма връщане назад.
Нашия обаче настоял на своето и накрая Свети ПЕтър склонил. Изпращат човека в Ада, но.. за негода изненада както прекрачва границите на Ада, един дявол го хваща за врата, мята го в 1 врящ казан и започва да го боде с вила.
Нашия се стряаска: Чакай бе дяволе, какво правиш, като бях тук миналия път как се отнасяхте с мен а сега...
Дявола се изхилил и отговорил: ее брато, тогава ти беше турист, сега си емигрант!
Който както иска да го разбира, като цяло важи за ВСИЧКИ държави (или от мен да мине... почти всички).
П.П. Оставете човека все пак да се радва, за някои хора туризма е това: да иде да се накефи някъде и толкоз. Разбираемо..
[center]

[/center]