ДСК-унгарска банка
Пощенска банка- немска банка
ОББ,Пиреос-гръцки банки
Райфайзен банк-австрийска банка
ЦКБ-варненска банка

Първо да те поздравя, че така си действал в твоята ситуация. Това е начинът. Когато нещо не ти хареса, си биеш камшика от там. Друг е въпроса дали ти в случая си прав или не си.
Иначе , тази промяна в "общите условия" на ОББ е няколко седмици. Така са абсололютно всички кредитни карти издадени от ОББ. Моята също е "орязана" но аз по принцип не тегля кеш а правя само разплащания. Предполагам знаеш, че като теглиш кеш, първо таксата за теглене е много висока, например 5 лева за сума от порядъка на 100 лева(което си е 5%!!!), и после лихвата е също по-висока от нормалната за твоята карта.
Иначе гръцките банки у нас са ОББ, Пиреус банк, Aлфа банк, Пощенска(не е немска, както си писал) или още се казва Юро И Еф Джи(Euro EFG), Емпорики банк. Единствената наша банка, собственост на немци е МКБ Юнионбанк, която е на немската Байерн ЛандесБанк(BayernLB).
Българските банки са Първа инвестиционна банка-ПИБ(на Цеко Минев и компания), ЦКБ(на ТИМ), КТБ(Корпоративна и търговска банка на Цветан Василев- голям обръч от групата на Ахмед Доган). Отскоро мажоритарен собственик на Българо-американска кредитна банка е Цветелина Бориславова, т.е. и БАКБ е българска(на български гражданин) банка.
П.П. С ОББ работя от 1998 година и общо взето съм доволен от банката. Ползвал съм услугите на много от техните клонове в цяла София а и в цялата страна. От софийските клонове горещо препоръчвам клон "Искър" в Дружба. Много добро обслужване. Така е от както съм там, преди там се съхраняваше голяма част от инкасото(това беше голям клон). В Бизнес парка клона на ОББ беше под всякаква критика, сега не знам как е. Работата на банковите клонове много зависи от хората, които работят там.