Какво става с гръцките банки в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Какво става с гръцките банки в България

Мнениеот CTAHKO » 06 юни 2011 20:45

PFC Litex написа:
CTAHKO написа:
PFC Litex написа:
Или с по-прости думи ПРОДАВАТ ми пари

Продават ти услугата, даване на кредит.

По твоята логика и аз им продавам услугата "Връщане на кредит"

Ти по-силата на кой закон си регистриран, че да имаш право да продаваш услуги, за същият плащаш ли данъци и т.н.?

Парите са разплащателно средство, в темата и други потребители обясниха подробно доста детайли, аз няма какво повече да добавя по темата.[/quote]

Регистриран съм както банките по търговския закон и си плащам данъците ;) И пак те питам:като отидеш да си купиш евро от банката с какво РАЗПЛАЩАТЕЛНО СРЕДСТВО го купуваш и какво ти продава банката или пък каква УСЛУГА извършва банката :roll: :?: :?: :?: :?:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

lothar_matthaus

Мнениеот lothar_matthaus » 06 юни 2011 20:46

Paralel написа:И един въпрос с ПОВИШЕНА трудност към litex: имаш левове и си копуваш евро.В случая кое е стоката и кое е разплащателното средство :roll: :lol: :lol: :lol:

Не разбирам много от финанси, но право поназнайвам ;) Едно от най-известните субективни права е това на собственост. За правото парите са блага, както и къщата, химикалката, телефона. Според материалната действителност парите са нарисувани хартийки, но истинската им стойност идва от "златното им покритие". Истинската стойност на парите идва оттам, че държавата гарантира за своята валута и при икономически срив на държавата и валутата пада.

А за примера, в който даваш левове и получаваш евро - представи си, че правиш размяна кон за кокошка. Принципът е същият, а фенът на Литекс е прав.[/quote]

Парите в момента нямат златно покритие и са просто хартия, мастило и предпазни знаци. с 28 грама злато можеш да отпечаташ 1 милион долара. Сам можеш да проверш колко върви 1 грам злато. А парите са най-големия стокообмен в света.
Парите са стойност разменена срещу равностойна стойност или стойност по споразумение.Когато работиш разменяш труда си за пари. Парите са създадени с цел по-лесна размяна на стоки. А не да мъкнеш от точка А до точка Б 1 тон картофи, за да си вземеш 500 килограма домати. [/quote]
Противоречиш си :) Как така нямат златно покритие и същевременно с 28 грама злато се печатат 1 милион? Не ми се рови в нета, за да проверявам дали е вярно, а пък и нямам времето в момента. А иначе втория параграф е верен.[/quote]

Отпечатването на 1 милион долара е равен на 28 грама злато. 1 грам злато е равен на 41 долара. 28 грама злато са равни на 1148 долара. Колко грама злато трябва да има банката, за да се отпоечата 1 милион долара? Така стана ли по-ясно

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 юни 2011 20:48

Pichichi написа:Ами то в БГ банките ни като всичко друго . Основен процент са под шапката на гръцки банки - ДСК,ОББ,Пиреос май и Пощенска но не мсиля че има проблем за депозитите в тях. Все пак които има депозит да се замисли . Уникредит пък са иаталянци и за мен са мега зле единствено в тази банка преди когато работех с тях чаках като за световно !ЦКБ не съм имал проблеми и ДСК също. Райфайзен нямам наблюдения.

ДСК-унгарска банка
Пощенска банка- немска банка
ОББ,Пиреос-гръцки банки
Райфайзен банк-австрийска банка
ЦКБ-варненска банка :lol:

Потребителски аватар
G.B.S
Контакти:

Мнениеот G.B.S » 06 юни 2011 20:53

ЦКБ ли беше на Доган.

WESLEY119
Контакти:

Мнениеот WESLEY119 » 06 юни 2011 21:06

Гърците са такива хитри лисици, и те като циганите обичат да лапат, да лапат, но като дойде време да си платят за лапането и настръхват. Това което се случва при тях е точно вследствие на продължилото 10г лапане и липсата на каквато и да било нормална финансова политика. Не разбирам защо протестират, ако парите от ЕС бъдат спрени, нищо чудно да обявят Беломоркса Тракия на търг.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 юни 2011 21:07

Аз вече посъветвах моите близки да избягват гръцките банки,пък всеки сам да си решава.Имаш ли пари,няма банка която да ти откаже да ти ги вземе.А ако изказването на Иван Искров е вярно и че банковата ни система е толкова зависима от гръцките банки...майка ни жална ;) .Все пак Искров няма да извади парите от джоба си за да покрие задълженията на банките ;)

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 06 юни 2011 21:30

ДСК-унгарска банка
Пощенска банка- немска банка
ОББ,Пиреос-гръцки банки
Райфайзен банк-австрийска банка
ЦКБ-варненска банка :lol:

Първо да те поздравя, че така си действал в твоята ситуация. Това е начинът. Когато нещо не ти хареса, си биеш камшика от там. Друг е въпроса дали ти в случая си прав или не си.

Иначе , тази промяна в "общите условия" на ОББ е няколко седмици. Така са абсололютно всички кредитни карти издадени от ОББ. Моята също е "орязана" но аз по принцип не тегля кеш а правя само разплащания. Предполагам знаеш, че като теглиш кеш, първо таксата за теглене е много висока, например 5 лева за сума от порядъка на 100 лева(което си е 5%!!!), и после лихвата е също по-висока от нормалната за твоята карта.

Иначе гръцките банки у нас са ОББ, Пиреус банк, Aлфа банк, Пощенска(не е немска, както си писал) или още се казва Юро И Еф Джи(Euro EFG), Емпорики банк. Единствената наша банка, собственост на немци е МКБ Юнионбанк, която е на немската Байерн ЛандесБанк(BayernLB).

Българските банки са Първа инвестиционна банка-ПИБ(на Цеко Минев и компания), ЦКБ(на ТИМ), КТБ(Корпоративна и търговска банка на Цветан Василев- голям обръч от групата на Ахмед Доган). Отскоро мажоритарен собственик на Българо-американска кредитна банка е Цветелина Бориславова, т.е. и БАКБ е българска(на български гражданин) банка.

П.П. С ОББ работя от 1998 година и общо взето съм доволен от банката. Ползвал съм услугите на много от техните клонове в цяла София а и в цялата страна. От софийските клонове горещо препоръчвам клон "Искър" в Дружба. Много добро обслужване. Така е от както съм там, преди там се съхраняваше голяма част от инкасото(това беше голям клон). В Бизнес парка клона на ОББ беше под всякаква критика, сега не знам как е. Работата на банковите клонове много зависи от хората, които работят там.
Последна промяна от Hrabar на 06 юни 2011 21:47, променено общо 1 път.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

lothar_matthaus

Мнениеот lothar_matthaus » 06 юни 2011 21:40

CTAHKO написа:
Paralel написа:Противоречиш си :) Как така нямат златно покритие и същевременно с 28 грама злато се печатат 1 милион? Не ми се рови в нета, за да проверявам дали е вярно, а пък и нямам времето в момента. А иначе втория параграф е верен.

Принципно е прав.Преди време наистина парите имаха златно покритие,но от известно време насам(имам предвид 10-20 години) се печатат само хартийки без никакво златно покритие,а просто хартийки с напечатани съответни стойности на тях.Пика на това печатане беше точно когато света влезе в финансовата криза преди 2-3 години.Е още не са се спрели да печатат,дори на по-зле отиват нещата,щото до скоро основно САЩ печатаха долари,ама от 1-2 години и Европейския съюз почна да печата евро

Доларите нямат златно покритие от 1933

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 06 юни 2011 21:42

Фалират! Сичките банки в България са фалирали! Аз за тва си закрих и кредитна карта и си изплатих кредита предсрочно и повече не смятам да се занимавам с банки!Вижте колко е валутния и фискалния резерв и ще ви стане ясно, какво се случва с банките...

Върни се в “Свободна зона”