Купавате ли си билетче/карта за градски транспорт?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Купавате ли си билетче/карта за градски транспорт?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: Купавате ли си билетче/карта за градски транспорт?

Мнениеот Pichichi » 03 май 2011 18:02

Иван Барабан написа:
crap написа:Интересно да видил, колко от нас са "редовни" и колко са "нередовни" пътници ;)
Аз лично бойкотирам тая тирания. 1лв. е билета в София, което е почти един хляб. А когато първоначално вдигнаха цените на билетите хляба беше дори по-евтин.

Ето затова България е на това дередже, защото в нея живеят 5-6 млн цигани(не само по етнос, но и по психика). Защото мотивацията им е да "бойкотират" защото им е мръсно, скъпо или тясно ... или защото няма да го хванат или са сигурни, че няма да ги проверят. Ей мангали - да си купиш билет означава да си заплатиш услугата, която ползваш!!!! Ако не си доволен от качеството което тя предлага или ти е скъпо - не я ползваш!!!!! Ако отидеш на пазара и доматите са меки, мухлясали и скъпи - ще ги откраднете ли, защото не са достойни за да благоволите да ги платите. Или ще ги откраднете, ако сте сигурни, че няма да ви види продавача?? Та така, ще сме последните помиари на Европа, докато си мислим, че някой ни е длъжен да ни осигурява нещо наготово.
Горното се отнася за тези които пътуват гратис, не искам да обидя съвестните ползватели да градския транспорт.
Лично аз не ползвам градския, но когато ми се е налагало с най-голямо удоволствие си купувам билет, защото си плащам услугата да ме транспортират от точка до точка. Както си плащам бензина за да се возя на колата си!

Казваш абсолютната истина , но аз разбирам и другата страна която не дупчи билети !
Преди години когато пътувах често с гр. транспорт , имах винаги карта за всички линии и съм присъствал на случки в които някое келешче или момиче примерно нямат билет но освен него и 3-мата братя роми също нямат , е отнасяха го само не-ромите . Някак странно нали дискриминация , на едните не смеят нищо да им кажат а на другите им се опъват да ги глобяват . Това разбира се не може да е оправдание но някак си не е честно .
Т.е. типичния лаф за българина аз ли съм по балък от тия цигани , бачкам вместо тях , те се редят на опашка за помощи , след това ме крадат и обират .
Не съм расист просто го давам като пример защото доста от познатите ми даваха това обяснение като мотив да не си взимат билет или карта , което пак казвам е грешно !!!

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 03 май 2011 21:27

Не винаги и не защото, ако си дам левчето ще стана по-беден.Даваха един репортаж по-телевизията, че 20% са нередовни и от глобите на пътниците Столично община купувала 15 нови рейса, трамвая, тролея (ако някой ги е виждал нека ми каже), а ако всички били 100% редовно ще се подмени автопарка за 1 година :lol: И си зададох въпроса как за толкова години рейсовете са старите Икарус, а имаме един от най-скъпите транспорти.
Последна промяна от lisynger на 03 май 2011 21:28, променено общо 1 път.
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 03 май 2011 21:27

Когато ми се налга да пътувам с автобус, няма начин да не си купя билет !
Щото в Сливен ... билетите ги продават контрольорите, които са си в автобуса ... :lol:

И да искаш, няма как да минеш гратис ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

mfca
Контакти:

Мнениеот mfca » 04 май 2011 01:23

bigbonusprize написа:
crap написа:
mfca написа:Джунглата си е джунгла и нещата са на живот и смърт. Или убиваш или биваш убит. Харесва, не харесва - така сме си я направили тая държава и сега остава само да си спазваме собствените "правила" за живот(оцеляване)!

+1...

Смешно ми става когато млади хора, особено живеещи в София ми обясняват за оцеляване... Ако си здрав нищо не ти пречи да работиш и изкарваш пари, и съответно да си плащаш.

И какво като съм млад човек и съм в София, нали пак живея в тая страна и виждам как сме си наредили живота. Впрочем не съм родом от тук, така че имам доста добро наблюдение и от цяла България. И кой каза, че не работя и не изкарвам пари!? Първо, точно защото аз си ги изкарвам и то не с "търговия" и "бизнес", а с работа мога да ги ценя. И второ - ако прочетеш всичко написано по-горе мооооже и да разбереш мисленето ми!

Точно от извадения цитат не виждам една дума, която да не отговаря на действителността! А, това че някой не я вижда, вижда я изкривена или му се иска нещата да са иначе е друга тема, да не кажа че си е и лично негов проблем! ;)
“Прост народ - слаба държава”

mfca
Контакти:

Мнениеот mfca » 04 май 2011 01:38

Иван Барабан написа:Ей мангали - да си купиш билет означава да си заплатиш услугата, която ползваш!!!! Ако не си доволен от качеството което тя предлага или ти е скъпо - не я ползваш!!!!! Ако отидеш на пазара и доматите са меки, мухлясали и скъпи - ще ги откраднете ли, защото не са достойни за да благоволите да ги платите. Или ще ги откраднете, ако сте сигурни, че няма да ви види продавача??

Хубаво, да не кажа задължително е когато говориш/пишеш да го комбинираш с мислене! :)

Така, сега по коментара ти в частта изключваща обидите. Айде не на мене тия теории. Първо сравненията са ти меко казано абсурдни. На примера ти с червените зеленчуци ще ти отговоря "аламинут" - отивам на втората, третата, четвъртата или n-тата сергия и си намирам хубави такива. Всъщност щом си такъв философ би ли ми развил теорията си в областите - петролни продукти, ВИК, Топлофикационни дружества, Електроразпределителни дружества. Ето, аз искам да се откажа доставчиците на част от тези услуги, но не мога. Защо? Дори да не ги ползвам, дори да нямам пари да ги плащам защото не ги ползвам аз съм задължен да го правя. Ето ти пример как законно ме рекетират, а в другия случай с градския транспорт аз го правя. По нагледен пример за закона на джунглата, за който писах по-нагоре не се сещам. :)

Пак казвам - всичко това не е правилно, но щом ние сме си го изградили така, значи така ще работи то. А системата е изградена на принципа "по-наглия печели" и аз имам единствения вариант да ставам по-голям такъв. Както писах в първия пост - опитвах и законните начини да променя системата, но тя просто не реагира. За това се нагласяш според условията - принципа, благодарение на който живота тече от милярди години. :)
“Прост народ - слаба държава”

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 04 май 2011 07:17

рядко си купувам и зависи по коя линия пътувам

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 04 май 2011 12:36

Винаги когато пътувам с метрото си купувам билет! Рядко ползвам градски транспорт, а и с друго освен с метрото не пътувам. Всъщност наскоро ползвах трамвай 5, не се бях качвал от години. Тръгнах към ватмана да си купувам и, о чудо! В трамвая имаше апаратче за продажба на билети :)

Иначе "Ше се опраим", когато всички започнат да си купуват билетчета. Дотогава ще са ни виновни политиците, комунистите, фашистите, марсианците и т.н.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 04 май 2011 19:57

Като гледам тая класация е като тая кой слуша чалга,и излиза че никой,а в същност дискотеките с тази музика са винаги пълни до фраш.Българите за пореден път си показва ме какви сме двуличници.

Върни се в “Свободна зона”