от optimistik на 11 Юни 2010 18:49
Old death
така можем да стигнем до съвсем безсмислени спорове,кой какво е казал,моля те наистина внимателно да четеш написаното от мен,а не да ме набеждаваш във същото.Първо този цитат,за римските хроники не е мой,а на проф.Илия Илиев,второ това,че след 6-ти век не е имало жив римски летописец или изобщо някакъв римлянин е пълна глупост,дори и по простата причина,че Византия се е наричала Свещена Римска империя,акой там е бил грък,кой римлянин,не мога да споря.Второ,не те обвинявам,че защитаваш панславянската доктрина,а че даваш мнение,на база на факти от източници,които в малка или голяма степен са изфабрикувани умело през годините в интерес на тази доктрина.За доказателство соча не "омразната" ми ,според теб Уикипедия,а една статия,която блести от "бисери" и фалшифицирани исторически факти,дори и с откровени лъжи.Тъй като ти не си направи труда аз ще го покажа направо,без препратки към тази статия.Ето твоя пост:
Чета ВНИМАТЕЛНО всичките ти бисери,но тоя път не си изтраял и още във второто си изречение си се олял до шията.Цитирам:
Първо този цитат,за римските хроники не е мой,а на проф.Илия Илиев,второ това,че след 6-ти век не е имало жив римски летописец или изобщо някакъв римлянин е пълна глупост,дори и по простата причина,че Византия се е наричала Свещена Римска империя,акой там е бил грък,кой римлянин,не мога да споря.
СВЕЩЕНА РИМСКА ИМПЕРИЯ е съвсем друго понятие за държава,просъществувала в периода 2 февруари 962 – 6 август 1806 г.Държавата е основана от франкския владетел Карл Велики,който сваля династрията на Меровингите.Дотук с безплатните уроци по история
И в тоя си пост си доказал,че пишеш без да четеш.Преди това ти дадох пример на твое невярно цитиране и тълкуване.И тоя път не си пропуснал да го направиш.Слагаш в устата ми думите,че след 6-ти век не е имало жив римски летописец,или жив римлянин!АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!
Друже,през посочения от теб 6-ти век Римска империя не е съществувала.Пак ще вляза в противната за теб Википедия и ще ти опресня знанията
За край на Римската империя се посочва датата 4 септември 476 г., когато последният император на Западната римска империя, Ромул Августул е свален и на негово място не идва друг.
Това са думите ми,а ти ги сравни с твоето тълкуване.
Второ,не те обвинявам,че защитаваш панславянската доктрина,а че даваш мнение,на база на факти от източници,които в малка или голяма степен са изфабрикувани умело през годините в интерес на тази доктрина.
Пълна глупост!Панславянската доктрина се защитаваше от "историци".желаещи да бъдат близо и обслужвайки комунистическата идеология.Историята през последните 20 години полека се отърсва от тоя тумор и най-радикалния пример за това е професор Димитров.Първо прочети каква теза за произхода на българите защитава,а после го коментирай.
Чест ти прави,че си се постарал да видиш от къде съм копирал цитата,който ти изпратих,но не си пожелал,или не си имал възможност да помислиш защо съм цитирал само част от този цитат.Еми елементарно бе,Уотсън!Защото тая част отговаря на мнението ми,а останалото,с което си задръстил форума са пулни глупости.На всичкото отгоре и имаш наглостта тия тъпотии за македонците едва ли не да ги слагаш в устата ми!
Така,сега ще обобщя и заключението си.Момче,имаш доста пропуски в образованието си.Това не е голяма беля,защото при по добро желание този пропуск се наваксва.По страшното е,че имаш пропуски и във възпитанието си

Не може да те хващам няколко пъти(по един или два на пост) в неточности,да не кажа някоя по силна дума,да ти ги показвам и ти да продължаваш с рогата напред.Това ми прилича на приказката за хипопотама,който затънал до устата си в калта

Първо славяните бяха мирни племена,после ги изкара войни,след това прати българите преди тях на Балканите,продължи с два века живота на Римската империя,прати Свещенната Римска империя във Византия,абе с две думи ПЪЛНА БОЗА!Можеш да се сърдиш на думите ми,но съм възпитан да говоря истината и да я казвам в очите.Това е последния ми пост до теб и повече не желая да си губя времето в преподаване на безплатни уроци по история на човек,който не ги желае.Не съм от тоя тип хора,които разбиват стени с главата си.А твоята увереност в ерудицията ти е точно стена!Бъди жив и здрав,но не ме занимавай вече с глупости или с егото си!