Кога сме живели по-добре? Преди или след 1989 година

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
MTK
Контакти:

Re: Кога сме живели по-добре? Преди или след 1989 година

Мнениеот MTK » 31 май 2010 16:43

Преди 89-та се живееше много спокойно и весело,слушаш си групи като Мetallica,Accept и всички други такива,ходиш на море и планина и то в рамките на едно лято.Аз съм ходил и в чужбина няколко пъти на лагери-Чехия,Полша,СССР.Миналата седмица ходих в едно село в което като малък гостувах на леля ми,срещнах се със стари приятели от селото и единия ми казва-"Ние едно време си правехме купони,веселяхме се,напивахме се и пак се веселяхме,а сега младите отиват уж на купон напият се на втория час и ако не се пребият помежду си,ще пишат купона провален.Изродена работа."
Дядо ми разправяше,че по селата е било пълно с народ,всяка събота и неделя четалището организира забава,театър.Имаше футболен отбор в селото,със сносен стадион,съблекални,няколко реда дървени скамейки-здрави :) .Сега колко села имат футболни отбори?

Ако трябва да избирам между тогавашната политическа диктатура и сегашната икономическа,/защото много хора сега работим 10-14 часа,а ти плащат в най-добрия случай 8часа,да не говорим за злополука,ако се случи как те изнудват да не пишеш трудова,за осигуровките и т.н./ та бих избрал да живея във времето преди 89-та.
Социалистическият строй като такъв,за мен е най-добрият измислен от хората,но хората все още не сме дорасли за това,все още злобата,завистта,манията да имам,да имам,да имам ни владее.
НАСТАНЕ ДЕН, СЛЪНЦЕ ИЗГРЕЕ,
И СИНЬО ОБСИПЕ СВОДА НЕБЕСЕН

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 31 май 2010 16:45

PFCB написа:Помияр, забравяш, че тогава СССР ни помагаше страшно много и без нея надали щяхме да сме толкова добре.

Сега ни помагат ЕС и НАТО. Защо не сме толкова добре? Няма пполитици, които освен за себе си да мислят и за народа. Всеки докопал се до властта бърка в кацата с меда, но разликата от преди и сега е, че няма контрол кой колко да си потопи ръката в кацата. Май за добре са ни държали далеч от Запада и тяхната американска култура.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

pazlama
Контакти:

Мнениеот pazlama » 31 май 2010 16:47

fr3ak_boy написа:
Gil-galad написа:
vladitol написа:Не съм живял преди 1989 да ти кажа :lol: :lol:

И аз съм така :)

И аз. :)

Аз малко (4 г.) :)

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 31 май 2010 16:47

tprodanov написа:
zavinagicska написа:За какво спорите с tprodanov той си 1000% антикомунист , но пък капитализма е най вълчия строй и той ще доведе до унищожаването на човечеството,няма друг такъв строй в който да има такава класова разлика да няма нищо човешко всичко да е икономика и пари.

Мерси за определението.

НЕ е лошо да сравним комунистическите страни и капиталистическите. Например, Франция, Германия, Англия с Куба, Северна Корея, Китай. Наистина, няма такъв строй.

ПП Искате ли да си направим, ей така от любопитство една сверка, привържениците на кой отбор какви политически възгледи имат, че ми се струва тук една тенденцийка :lol:

Китай мачкат всички. Според теб какъв възглед имам? Като гласувам го правя с невалидна бюлетина "НЕ НА ВАС".
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 31 май 2010 16:48

tprodanov написа:ПП Искате ли да си направим, ей така от любопитство една сверка, привържениците на кой отбор какви политически възгледи имат, че ми се струва тук една тенденцийка :lol:

Повечето са крайно-десни, а те нямат нищо общо с капитализЪма ;)
Помияр - еС и нАТО не ни помагат чак толкова (нАТО въобще не ни помага, напротив - пречи ни), но си прав, че сегашните "политици" мислят за себе си.

zavinagicska
Контакти:

Мнениеот zavinagicska » 31 май 2010 16:48

tprodanov написа:
zavinagicska написа:За какво спорите с tprodanov той си 1000% антикомунист , но пък капитализма е най вълчия строй и той ще доведе до унищожаването на човечеството,няма друг такъв строй в който да има такава класова разлика да няма нищо човешко всичко да е икономика и пари.

Мерси за определението.

НЕ е лошо да сравним комунистическите страни и капиталистическите. Например, Франция, Германия, Англия с Куба, Северна Корея, Китай. Наистина, няма такъв строй.

ПП Искате ли да си направим, ей така от любопитство една сверка, привържениците на кой отбор какви политически възгледи имат, че ми се струва тук една тенденцийка :lol:

Виждам на къде биеш това че имам мнение не ме прави комунист нали,а ти какъв си фашист,капиталист аз искам да живея добре не ме интересува строя ако ще да е робовладелчески.

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 31 май 2010 16:48

tprodanov написа:

Мерси за определението.

Най-точно сравнение може да се направи според мен между двете лица на един и същи народ-ФРГ и Южна Корея като нормалнии демократични държави и ГДР и Северна Корея,където демокрацията се съдържа единствено в името на страната :lol: Айде кажете ми кои две страни са били и са по-богати,къде хората живеят по-щастливо,по-достойно,по-добре,колкото и различно значение да има за всеки тази дума...
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 31 май 2010 16:49

pomiqrat написа:
PFCB написа:Помияр, забравяш, че тогава СССР ни помагаше страшно много и без нея надали щяхме да сме толкова добре.

Сега ни помагат ЕС и НАТО. Защо не сме толкова добре? Няма пполитици, които освен за себе си да мислят и за народа. Всеки докопал се до властта бърка в кацата с меда, но разликата от преди и сега е, че няма контрол кой колко да си потопи ръката в кацата. Май за добре са ни държали далеч от Запада и тяхната американска култура.

Не ни помагат. Русия ни помагаше с пари, за да има влияние. Сега не ни помагат, а ни дават възможноста, съветите и начина да се оправяме сами. Както се казва - дай на гладния една риба и ще го нахраниш за една вечер. Научи го да си я лови сам, и ще го нахраниш за цял живот. Това е разликата. А, и тая логика - всички са маскари е успешно наслагвана от комунистите, за да е ясно, че няма смисъл от морал, щото те не могат да ни го предложат. Но не е вярно.

Като гласуваш с невалидна бюлетина имаш единствено силно ляв възглед, или поне там ти отива гласа. А Китай мачкат единствено оная работа на щатите.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 31 май 2010 16:50

zavinagicska написа: Виждам на къде биеш това че имам мнение не ме прави комунист нали,а ти какъв си фашист,капиталист аз искам да живея добре не ме интересува строя ако ще да е робовладелчески.

Може ли да ми изясниш, как реши, че фашизма е противовес на комунизма, та ме сложи там?

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 31 май 2010 16:50

tprodanov написа:ПП Искате ли да си направим, ей така от любопитство една сверка, привържениците на кой отбор какви политически възгледи имат, че ми се струва тук една тенденцийка :lol:

тази тенденция съм е забелязал отдавна. Може да звучи праволинейно, но емпирично е тествано.

"Левскар" върви заедно с "антикомунист" !
Авторът на темата: Ще спре ли..

Върни се в “Свободна зона”