Siegfried написа:urkoto написа:Виж сега, то и аз приемам, че има сили, различни от математиката (в това число и по-висши). В този ред на мисли, не приемам без съмнения и теорията за големия взрив (в смисъл, приемам я дотолкова, доколкото от всичко изказано до момента в сферата на науката, тази е най-логичната) обаче това не променя факта, че в природата си съществуват някакви закони. В това число и закони на живота. Виждам те, набожно момче си, няма лошо, и аз вярвам, че съществува по-висша сила, но нека не пренебрегваме азбучните истини, а именно - природните закони.
Истината за живота на земята е много проста, както и многократно доказана до момента. В този ред на мисли, пълното отрицание никога не води до нещо полезно, по-скоро до нещо продуктивно (сещам се за инквизицията така на първо четене). Дай като ще отричаме всичко, което не го пише в Библията, да вземем и да отречем факта, че на Марс е имало реки (а живота на Земята е започнал именно във водата), както и че на Европа е пълно с вода, която на повърхността е под формата на лед, но под нея - кой знае, може дори да има и форми на живот.
Относно църквата, ако зависеше от нея, все още щяхме да сме в тъмните векове, да отричаме, че Земята е кръгла, и да се бохаме с мюсюлманите заради "правата" ни вяра. Тъй че е хубаво да имаш вяра в нещо по-възвишено, но не за сметка на пълното отрицание. Особено отрицание на фактите - като например това, че целият ни свят се крепи на математиката и без нея и аз и ти още щяхме да трепем бизони с бронзови копия нейде по пещерите.
Тук говориш за Католическата църква , а тя няма нищо общо с Правата вяра , неопетнената .
Марс , НЛО-то и тн са просто евтина провокация , с която се цели или безсмислено всяване на страх или на съмнения сред така или иначе позаблудените хора .
Природнете закони не са възникнали от само себе си . Някой ги е създал и им е възложил въпросната функция . Не мислиш ли ?
Не отричам всички факти . Само тези , които отричат на свой ред ИСТИНАТА !!!
НА Марс просто има съмнения, че може и да е имало или има някаква форма на живот и затова се правят тези експерименти. За каква провокация говориш изобщо? Правата вяра явно ти е замъглила съзнанието и отричаш всичко, което не е в каноните на Библията, което не е на добре. И позаблудените хора са такива като теб, които вярват в библии, корани. Измислени, за да има в какво да вярват хората в скучното си битие преди десетки векове, но от тях произлизат и най-кървавите дни в историята на Земята. А и по твоята логика вярваш, че човека е създаден от кал и отричаш еволюцията, която е изградена на точни доказателства.мНого гот!

Ясен си ми