Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Snatch
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Snatch » 25 фев 2022 20:40

paceto написа:
Snatch написа:
DanailG написа:Кремъл: Русия е готова да преговаря с Украйна

Русия е готова да изпрати делегация за преговори с Украйна в Минск. Това съобщи говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, в петък, съобщава БТА.

Малко по-рано готовност за преговори заяви и украинският държавен глава Володимир Зеленски. той призова русия си колега да седнат на масата за преговори, за да спрат загубата на човешки животи.

Зеленски към Путин: Нека седнем на масата за преговори, да спрем загубата на човешки животи

"В отговор на призива на Зеленски ние сме готови да изпратим представители на външното ни министерство и на президентската администрация на разговори", заяви Песков, цитиран от sputniknews.com.

Сега ако имат топки нека всички европейски лидерчета,заедно с дядо Байдън да се хванат под ръчички и дружно да отидат и да се разберат с Путин. Защото те всички заедно обещаваха и подкукоросваха украинците, като им обещаваха военна, икономическа и всякаква друга помощ, а сега са се скрили в миша дупка и не смеят да се покажат.

Не знам какво следиш, ама явно не достатъчно, ама военна помощ им оказаха не малко пъти преди инвазията. САЩ например им доставяха на няколко пъти със самолет оръжия, а икономическа помощ си имаха от цяла Европа през годините понеже влязоха не малко компании там и явно Путин се ядосва именно и на това. Никой не се е крил и си излизат най-добре да си говорят по случаят и по-добре така, че правят понеже ако влязат вече войната няма да се води само в Украйна, ама явно вие руските поданици това искате.

Само месец преди да навлезе Путин.

Американски самолет достави военно оборудване и муниции в Украйна
https://dariknews.bg/novini/sviat/ameri ... na-2298268

ogrizko написа:Щото от 1990г. някъде има подписано споразумение между Русия и НАТО, в НАТО да не се приемат държави от бившия СССР. И аз съм съгласен, откъде накъде в Украйна ще се разполагат Американски бази ....щото НАТО това е все едно САЩ ....то и ЕС все едно е САЩ..... тия балъци от ЕС и НАТО слушат за всичко САЩ какво ще каже и какво ще ги притисне да направят.

Няма никакви подписано споразумения, а по-скоро има устни разбирания за същото. Виж обаче има подписан Будапещенският меморандум от 1994, който гласи следното и вече е нарушен по всички точки.

Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени:

– да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна;

– да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и гарантират, че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации;

– да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество;

– да търсят с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нации предоставянето на помощ на Украйна, като не разполагаща с ядрено оръжие Държава, страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, ако Украйна се превърне в жертва на акт на агресия или обект на заплаха от агресия в които се използват ядрени оръжия;

– да не използват ядрено оръжие срещу Украйна, освен в случай на нападение срещу самите тях, техни територии или техни съюзници;

– да провеждат консултации в случай на възникване на ситуация, вследствие на която се поставя под въпрос изпълнението на тези задължения.

Не знам за какви американски военни бази в Украйна говорите, ама това са пълни глупости.

Руски поданик не съм станал още, ти ако си такъв похвали се. За помощта какво да говорим, Украйна в НАТО ли е? Не е. Е каква работа имат да се бъркат там.
Keep Walking

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 25 фев 2022 20:48

paceto написа:
Snatch написа:
DanailG написа:Кремъл: Русия е готова да преговаря с Украйна

Русия е готова да изпрати делегация за преговори с Украйна в Минск. Това съобщи говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, в петък, съобщава БТА.

Малко по-рано готовност за преговори заяви и украинският държавен глава Володимир Зеленски. той призова русия си колега да седнат на масата за преговори, за да спрат загубата на човешки животи.

Зеленски към Путин: Нека седнем на масата за преговори, да спрем загубата на човешки животи

"В отговор на призива на Зеленски ние сме готови да изпратим представители на външното ни министерство и на президентската администрация на разговори", заяви Песков, цитиран от sputniknews.com.

Сега ако имат топки нека всички европейски лидерчета,заедно с дядо Байдън да се хванат под ръчички и дружно да отидат и да се разберат с Путин. Защото те всички заедно обещаваха и подкукоросваха украинците, като им обещаваха военна, икономическа и всякаква друга помощ, а сега са се скрили в миша дупка и не смеят да се покажат.

Не знам какво следиш, ама явно не достатъчно, ама военна помощ им оказаха не малко пъти преди инвазията. САЩ например им доставяха на няколко пъти със самолет оръжия, а икономическа помощ си имаха от цяла Европа през годините понеже влязоха не малко компании там и явно Путин се ядосва именно и на това. Никой не се е крил и си излизат най-добре да си говорят по случаят и по-добре така, че правят понеже ако влязат вече войната няма да се води само в Украйна, ама явно вие руските поданици това искате.

Само месец преди да навлезе Путин.

Американски самолет достави военно оборудване и муниции в Украйна

Американски самолет, натоварен с военно оборудване и муниции, кацна в Киев, предаде Ройтерс. Това е третата пратка от пакета за сигурност на стойност 200 милиона долара за укрепване на Украйна в момент, в който тя се подготвя за възможна руска офанзива.

През миналата година САЩ са отделили повече от 650 милиона долара за подпомагане на сигурността на Украйна. Общата стойност на американските помощи, откакто през 2014 г. Русия анексира Кримския полуостров, възлиза на над 2,7 милиарда долара.

ogrizko написа:Щото от 1990г. някъде има подписано споразумение между Русия и НАТО, в НАТО да не се приемат държави от бившия СССР. И аз съм съгласен, откъде накъде в Украйна ще се разполагат Американски бази ....щото НАТО това е все едно САЩ ....то и ЕС все едно е САЩ..... тия балъци от ЕС и НАТО слушат за всичко САЩ какво ще каже и какво ще ги притисне да направят.

Няма никакво подписано споразумения, а по-скоро има устни разбирания за същото. Виж обаче има подписан Будапещенският меморандум от 1994, който гласи следното и вече е нарушен по всички точки.

Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени:

– да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна;

– да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и гарантират, че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации;

– да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество;

– да търсят с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нации предоставянето на помощ на Украйна, като не разполагаща с ядрено оръжие Държава, страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, ако Украйна се превърне в жертва на акт на агресия или обект на заплаха от агресия в които се използват ядрени оръжия;

– да не използват ядрено оръжие срещу Украйна, освен в случай на нападение срещу самите тях, техни територии или техни съюзници;

– да провеждат консултации в случай на възникване на ситуация, вследствие на която се поставя под въпрос изпълнението на тези задължения.

Не знам за какви американски военни бази в Украйна говорите, ама това са пълни глупости.

Не пиши дълги речи, ами им кажи кажи другия път като искат да помагат, да не пращат оръжия и то в количества в които са напълно наясно, че няма да им спечелят война.
Байдън и Бренън пътека направиха до Киев. Голяма помощ.
И накрая от всичката помощ я оставиха сама Украйна.
Защо? Защо ги излъгаха?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 25 фев 2022 20:56

Ама сега питате защо ги били оставили, а преди войната защо им помагали, май вярно няма оправия с русофилите. :roll:
Вие искате значи сега да влезнат в Украйна и да се почнат да се стрелят един други, ама никой май не се замисля, че това ще означава нова световна война и явно това ви се иска? :roll: Като ви викнат да ходите да се биете дали няма да си промените мнението и да се вайкате с думите "Абе защо им трябваше да се намесват"?

Запада не е казвал, че ще праща военни в случай на атака и дори и сега го казват, така че не знам каква точно помощ очаквате да има освен оръжия да им се дават и да се надяват да минат нещата по-леко или да се разминат. Е стана първото и за сметка на това в момента наистина минава по-леко всичко колкото и нелепо да звучи понеже жертвите и от двете страни можеха да са хиляди към момента.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 25 фев 2022 21:07

Съвсем нормално е да питаме защо се дават пари за военна помощ и защо Украйна не направи стъпки по Минските споразумения.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 25 фев 2022 21:14

Eдва ли ще ви изненадам ако споделя, че медиите са новия враг на човечеството и универсален начин за промиване на човешкия мозък. Благодарение на добрите си познания по английски и руски, и на факта, че майка ми е украинка и съм комуникирал и с украинци преди години, успявам да разбера с добра точност какво говорят тия и ония.
Ако човек гледа или слуша само едните, или само другите, ще добие някаква граничеща с абсурда представа за реалността в Украйна. :shock:
И като сравниш руските и украинските медии с DW и CNN, съвсем ще ти се изпържи мозъка.
Лъжи, пропаганда и политически интереси набиват един голям екранен к*р на истината, която искат да чуят нормалните хора. :shock:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 25 фев 2022 21:20

Ама то пропаганда има от както свят светува, така че не виждам защо се изненадвате.
По време на ВСВ пропагандата се е водела по радиото, а Йозеф Гьобелс е най сполучлив от немска страна и не за друго са му измислили дори и министерство на Пропагандата. :lol:

Всеки с малко мозък в главата би трябвало да разграничава някои неща и да си каже това е пропаганда, това може да е пропаганда, това не е пропаганда и т.н.

Но, когато започнеш да говориш само за едната страна на нещата като достоверни и с лека ръка отхвърляш другите възможности то нещата не са добре.

Snatch
Контакти:

Мнениеот Snatch » 25 фев 2022 21:25

paceto написа:Ама сега питате защо ги били оставили, а преди войната защо им помагали, май вярно няма оправия с русофилите. :roll:
Вие искате значи сега да влезнат в Украйна и да се почнат да се стрелят един други, ама никой май не се замисля, че това ще означава нова световна война и явно това ви се иска? :roll: Като ви викнат да ходите да се биете дали няма да си промените мнението и да се вайкате с думите "Абе защо им трябваше да се намесват"?

Запада не е казвал, че ще праща военни в случай на атака и дори и сега го казват, така че не знам каква точно помощ очаквате да има освен оръжия да им се дават и да се надяват да минат нещата по-леко или да се разминат. Е стана първото и за сметка на това в момента наистина минава по-леко всичко колкото и нелепо да звучи понеже жертвите и от двете страни можеха да са хиляди към момента.

Бате нито подкрепям Русия, нито Украйна. Преди всичко съм патриот. Ама след като Украйна не е в НАТО, чий го дирят НАТО там. Значи като имат изгода от нещо може, ама то по тая логика що не се намесят и в някоя африканска държавица, където е пълно с диктатори маниаци, които колят и дерат невинни?
Keep Walking

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 25 фев 2022 21:26

paceto написа:Ама сега питате защо ги били оставили, а преди войната защо им помагали, май вярно няма оправия с русофилите. :roll:

Май не беше точно така ама нейси..Нещо плашеха Русия с НАТО в началото..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 25 фев 2022 21:42

paceto написа:Ама то пропаганда има от както свят светува, така че не виждам защо се изненадвате.
По време на ВСВ пропагандата се е водела по радиото, а Йозеф Гьобелс е най сполучлив от немска страна и не за друго са му измислили дори и министерство на Пропагандата. :lol:
.

Само дето, годината е 2022 и някои информационно-пропагандаторски сравнения с ВСВ не са много уместни.
През 1942 Ханс не е знаел в действителност какво се говори на Иван, а останалият свят трудно е имал това богатство на информационни канали, каквито имаме в наши дни. А днес Ханс и Иван знаят отлично какво се говори навсякъде.
Затова и се породи моето почудение от пропагандата и лъжите покрай последните горещи събития. :?
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 25 фев 2022 21:46

Snatch написа:

Бате нито подкрепям Русия, нито Украйна. Преди всичко съм патриот. Ама след като Украйна не е в НАТО, чий го дирят НАТО там. Значи като имат изгода от нещо може, ама то по тая логика що не се намесят и в някоя африканска държавица, където е пълно с диктатори маниаци, които колят и дерат невинни?

Къде го дирят НАТО? Влязоха ли вече в Украйна? :roll: Аз войски от НАТО не виждам или вие следите някакви други канали за информация? Да не сте си пуснали Call of Duty? :lol:

Върни се в “Свободна зона”