Captain Stottlemeyer написа:kiril.a.d написа:...И "разделяй и владей", американците успешно го прилагат и спрямо ЕС...още
малко остава и ЕС ще се разпадне

...
Колко "малко", Кире!?... За близо 60 години съществуване (ако смятаме Римския договор и предшестващите организации), този пусти Европейски съюз не само се разпада, ами расте (от 6 страните-членки станаха 28)!.. И освен че расте, със своите над 500 милиона души население създава около една четвърт от номиналния брутен световен продукт! И не бързай да репликираш с Обединеното кралство, защото там огромен процент от населението нямаше и все още няма представа в какви лайна ще го вкара "Брекзит", така че там ще стане като с оставката на ББ и референдума, вЕрвай ми! И ако в някаква паралелна вселена ЕС наистина се разпадне, това дали ще бъде много хубаво за България, защото другият възможен вариант за нас е Евразийският [икономически] съюз (Армения, Беларус, Казахстан, Русия, Киргизстан), на който лично на мен дори името не ми харесва, да не говорим за компанията!...

"малкото",другарю капитан е винаги относително понятие, както и многото! Ето, относително понятие са и твоите 60 години, тъй като днес, ЕС не е това, което беше преди 60 години, нали?

ЕС расте? - ми тя и Вселената расте/разширява се до един момент, а после започва да се свива до...новия голям взрив

Казват, Вселената още се разширявала, пък ЕС взе да се свива, САМО за 60 години

...Що така бе, другарю?...Искаш ли да ти кажа?...ама пак няма да ми повярваш или по-скоро няма да ти хареса! - всяко едно подобие на СССР, респективно на ЕССР

е обречено, ако съществува на стария принцип на СССР! - дали ги разбираш тези неща или...не ти харесват?

Какво да те репликирам с Обединеното кралство, като караниците в ЕС са започнали още преди Брекзита?...И то караници на национална основа!!! - това, че такива тъпанари като Бойчо Тъпото нямат собствено, национално мнение, изобщо не влиза в сметките на истинските държави в ЕС!...То, такива сте си вие другарите - все чакате да ви каже, какво да правите "големия брат"

....
А колко ни е полезно излизането от ЕС и като "държава на кръстопът" ползите от двата съюза, просто не е да ти разправям, тъй като ти си нямаш и икономическа мисъл и пак си ти е добре да съществуваш само на подаянията от единия съюз - в случая, цялата ни икономика да съществува само на парите от ЕС, защото...и бизнесмените ни са пишман бизнесмени, като пишман политиците ни!!!
...много ти е ограничено мисленето, другарю капитан, та винаги виждаш света само в черно или бяло! НО, така са ви учили в ДС, пък ти си вече дъртичък, че да се учиш отново и да се променяш

....
Казва съм ти че не обичам бивши ченгета, нали? - твърде сте ограничени в мисленето, така че...защо изобщо се напъваш?...заработка?

Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?