CTAHKO написа:Captain Stottlemeyer написа:CTAHKO написа:icko65 написа:За мен въстанието е избухнало на 20 Априлий.Поклон пред героите!Берое правилно го почетоха на 20.04 на мача с ЦСКА.Кавалите политици взеха да сменят някои дати на битки и събития по нов стил.Защо?И те не знаят.Битката при Ахелой-на коя дата е?При Клокотница?При Варна?При Одрин?Да ги сменят и да правят кашата в историята ни пълна.Октомврийската революция била на 7 ноември..Ма слабо ма интересува руската история.Да си гледаме и съхраняваме нашата.Прабаба ми се е родила примерно на 04.03.1890 ма по нов стил е на 17.03!!??Я бегай!
И аз не разбирам, как 140 години се е чествало на една дата и изведнъж някой става много религиозен и почва да сменя датите на исторически събития
Станко, Станко-о-о, пак се изказваш неподготвен!![]()
Григорианският календар (понякога наричан и Грегориански календар, „нов стил“) е съвременният международно признат светски календар, на който се основава и международният стандарт ISO 8601.
За протокола: Прабабата на icko65 се е родила на 16 март, 1890 година по нов стил, защото за периода 01.03.1800 г. - 28.02.1900 г. се прибавят по 12 (дванадесет) дни...
Кептън, неподготвения си тиГрегорианският календар е приет в България през 1916-та година
Сега сме 2015-та!!! На кому хуя са държали през последните 100 години, та не са го променили още при приемането на "новия стил"
И още нещо. Въстаниците дали живота си за България, дали са се интересували от международният стандарт ISO 8601
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕХ, СТАНКО, СТАНКО, сбъркани хора сте вие и сега ще ти кажа защо.'
Както по-рано , казах не е същината на тази Велика тема, бих казал, датата. Ама все да спорите, ваша работа , дори и в тая тема да серете един върху друг. Ами тея хора не са си дали живота за тва, ама ваша работа.

Та, СТАНКО, 2016 година сме вече , брате, не 2015.......и си тръгнал за дати да спориш . Това е гротескно , бе човек. Даже не е и смешно .
Стегнете се малко бре хора !
СТАНКО, излагате се , най-вече, че осирате темата с дребните си въжделения. ама и ти с теа дати, мани мани, брат.