Yoda_ написа:защо написа:......На 26 април 1986 г., в 01:23 часа местно време в реактор номер 4 на централата в Чернобил, в Северна Украйна......
Авторе, набързо успя да ни убедиш, че с тоя човек от аватара ти, сте на едно и също интелектуално ниво...
За сетен път доказваш колко тъп и неграмотен стана за последните 25 "демократични" години българския народ...
А колкото си по тъп, ограничен и неук, толкова по-лесно те манипулират разни политически тарикати.
А иначе нищо ново... Квадратните бетонни глави, с гладки промити мозъчета, охо, те знаят всичко... въпреки и вопиющо неуки, тъпи и полуграмотни, те имат мнение и разбира се, фундаментални познания по всички световни и извънсветовни въпроси.
И са готови да оборват и да громят всички мнения, които не съвпадат с формата и материала на главите им...
Нека обобщим - ако не бяха омразните руснаци, и гадния комунизъм, въпросните неуки, тъпи и полуграмотни булгаристански отрепки, нямаше по цял ден да висят пред празните маси в кварталното или селското кафе, да мечтаят как, въпреки че са полуграмотни, за една нощ ще станат като Роман Абрамович, или ежечасно и ежеминутно да се упражняват в писане на простотии в Интернет....
Абсолютно точно казано!
Нееее... ако не бяха омразните руснаци, тях щяха да ги поканят да оглавят я ЦЕРН, я ООН, я НАСА, я Масачузетския техн. университет, в краен случай щяха да са известни артисти, мозъчни хирурзи, или поне адмирали, командири на совалка или поне на самолетоносач...
Обаче не - омразните руснаци, и гадния комунизъм (които повечето от тях никога не са виждали и не помнят) им попречиха да се разгърнат, да разперят опърпани криле, да полетят и да се реализират у живота....![]()
Вече 30 години Чернобил свети
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Вече 30 години Чернобил свети
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
petko.h.markov написа:fcb_bg написа:GOLEADOR написа:petko.h.markov написа:fcb_bg написа:Айде пак се политизира проблема.... съветска бюрокрация и т.н. Извинете, кой тъпак построи "Фукушима" в земетръсна зона с повишена опасност от цунами? А защо не построи преградна стена, а захранващите генератори са на кота нула? А защо тези тъпаци не се обвиняват, защото и в момента в океана се излива радиоактивна вода или си мислим, че японците я складират някъде във вътрешността на страната?
А ти докога ще тичаш като гламав да защитаваш "сътвореното от твоята държава"?Япония за разлика от СССР не го скри и отрича.
Японците скриха размера на аварията от своите граждани.Това обаче не бива да омаловажава глупостта на руснаците да мълчат за случая в Чернобил.Просто едните и другите не бяха честни със своя народ.
Как се е мълчало след като аз - дете на 6г знаех за голяма авария в УССР и собственоръчно занесох дрехи и играчки за хуманитарна помощ?
Японците скриха подробностите около Фукушима от цял свят, не само от своя народ. И още се крие колко лайна изливат в океана.
При земетресението на 11 март 2011 г. в 3-те работещи енергоблока на АЕЦ Фукушима I е задействана системата за аварийно спиране на верижната реакция. Впоследствие има прекъсване на електрозахранването (включително и при резервните дизелови електрогенератори), необходимо за охлаждане на реактора[4][5]
В 0:00 българско време е обявена евакуация на населението в радиус от 10 километра около АЕЦ Фукушима I [7][8] На 14 март 2011 г. подобна зона на евакуация е установена за всички АЕЦ на територията на Япония.
В 8:36 българско време избухва взрив в 1 блок, в резултат на който се разрушава бетонната конструкция на сградата на енергоблока. Причината за взрива е изпускане на водород в резултат от падането на равнището на водата в реактора и прегряване на активната зона[9]. Корпусът на реактора не е пострадал, но щетите по железобетонната конструкция са сериозни. Четирима от служителите на АЕЦ са ранени и превозени в болница[10].
На 12 март взетите от територията на комплекса проби показват наличие на цезий, което може да говори за разхерметизация на обвивката на част от горивните пръти, но няма точни количествени данни[11][5].
В 11:20 българско време генералният секретар на японското правителство Юкио Едано потвърждава информация за изтичане на радиация. Мащабите не са уточнени[12].
В 14:41 българско време секретарят Юкио Едано потвърждава информацията, че при взрива е разрушена външната бетонна стена на реактора, но вътрешния стоманен контур не е повреден. Според него не е имало изхвърляне на радиоактивни вещества. Секретарят заявява, че е решено да се охлажда реактора с морска вода.[13].
13 март
Японското правителство съобщава за актуалното състояние на трети блок в АЕЦ „Фукушима I“ – аварийната охладителна система е извън строя и че горивните пръти в реактора са били частично над равнището на водата и съществува опасност от избухване на водород[15].
Япония официално уведомява МААЕ, че в 9:20 местно време е започнато изпускане на пара с цел да се намали налягането в реактора. За охлаждане на активната зона на реактора ще бъде използвана морска вода[16].
Това са фактите,твоето са лъжи.
Петко,аз не лъжа.Както виждаш никъде не съм казал,че японците не са съобщили за катастрофата,но скриха от собствените си граждани каква огромна опасност ги чака.Спомни си българката която се включваше от Япония и обясняваше как няма никакви проблеми с радиацията в страната.Как правителството ги успокоява да си седят в градовете и да не се изнасят към планините в Япония.Както казах,аз не лъжа!Това,че се мълчи за премълчаното от японското правителство , а се тръби за съветското трябва да те навява на някои мисли.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
Голеадор, а ти измери ли лично "опасността, която чака японските граждани", че си така убеден, че са скрили от тях ??! Мери ли нивата на радиация в различните райони, проследи ли въздушните течения накъде и какво носят и т.н. интересни въпроси ??! Нещо много компетентно се изказваш, явно си много наясно какво е било в Япония тогава ?!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
1982 написа:Голеадор, а ти измери ли лично "опасността, която чака японските граждани", че си така убеден, че са скрили от тях ??! Мери ли нивата на радиация в различните райони, проследи ли въздушните течения накъде и какво носят и т.н. интересни въпроси ??! Нещо много компетентно се изказваш, явно си много наясно какво е било в Япония тогава ?!
1982,това за скриването на истината в Япония от гражданите им излезна много по-късно наяве.След като се сравни информацията която правителството е давало за света и тази към населението на страната.Не -случайно дадох пример с българката която се включваше от Япония и как приказките и драстично се различаваха от казаното в българскитре новини!!!Та за това говоря - японците укриха информацията за размера на катастрофата от народа си!
Доста се окрасяват нещата за чернобилската авария през 1986та поне за у нас.Бях на начално военно обучение в село Равда от 02.05 до 15 .05 .1986та.,фатмаците имаха уреди да радиация,нито са се притеснявали нито е имало свръх радиация поне на по черноморието.После от 01.06 един месец ни пратиха на бригада,по цял ден бяхме навън,нито сме се пазили от нещо нито нищо.До ден днешен аз и съучениците ми сме живи и здрави/слава Богу/имаме деца,че даже и внуци имат вече хората....Единствения проблем тогава беше че не ни дадоха да гледаме България-Южна Корея 1-1 на бригадата,понеже беше от след полунощ мача
...А и друго-България била ударена от радиоактивен облак,обаче Румъния,Молдова,Гърция,Турция,Югославия-нищо,само за нас е имало облак,не е успял да мине границата и да излезе малко при турците примерно...Рупали марули и лук на корем
Ама копъра го миели
Големи филми...то в сегашните марули има повече отрови от тогава,че са и 2 лв парчето...
GOLEADOR написа:1982 написа:Голеадор, а ти измери ли лично "опасността, която чака японските граждани", че си така убеден, че са скрили от тях ??! Мери ли нивата на радиация в различните райони, проследи ли въздушните течения накъде и какво носят и т.н. интересни въпроси ??! Нещо много компетентно се изказваш, явно си много наясно какво е било в Япония тогава ?!
1982,това за скриването на истината в Япония от гражданите им излезна много по-късно наяве.След като се сравни информацията която правителството е давало за света и тази към населението на страната.Не -случайно дадох пример с българката която се включваше от Япония и как приказките и драстично се различаваха от казаното в българскитре новини!!!Та за това говоря - японците укриха информацията за размера на катастрофата от народа си!
Дай ми сериозни данни, по възможност сериозен източник, някаква българка какво казала ..... къде живее тая българка, дали въздушните течения не са отнесли голяма част от изпуснатата радиация към океана или пък планините във вътрешността, някой интересувал ли се е от тези въпроси ..... извинявай, ама това са несериозни доводи, българка, български новини ....
И искам да ви поздравя, русофили, успешно изместихте темата от неудобния Чернобил, така се прави.
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
1982 написа:GOLEADOR написа:1982 написа:Голеадор, а ти измери ли лично "опасността, която чака японските граждани", че си така убеден, че са скрили от тях ??! Мери ли нивата на радиация в различните райони, проследи ли въздушните течения накъде и какво носят и т.н. интересни въпроси ??! Нещо много компетентно се изказваш, явно си много наясно какво е било в Япония тогава ?!
Дай ми сериозни данни, по възможност сериозен източник, някаква българка какво казала ..... къде живее тая българка, дали въздушните течения не са отнесли голяма част от изпуснатата радиация към океана или пък планините във вътрешността, някой интересувал ли се е от тези въпроси ..... извинявай, ама това са несериозни доводи, българка, български новини ....
И искам да ви поздравя, русофили, успешно изместихте темата от неудобния Чернобил, така се прави.![]()
![]()
![]()
Съжалявам,че темата се е изместила.Аз мнението си за Чернобил съм го казал и няма как да ме обвиниш за русофоб.Относно българката - ти новини не гледаше ли тогава?Просто си спомни какви ги плещише жената и как звучаха приказките и на фона на новините в България.Какво по-голямо доказателство искаш от свидетелски репортаж???
-
КРАСОТА ВЯРА БОРБА
- Контакти:
Не изчетох всички мнения,защото не всички са свидетели,пък и не ми се занимава с простотии.Тогава също в същата седмица се падаше Великден.Великденските салати се ядяха на корем,а в тях има най-много радиация.Само висши партократи го знаеха,внасяха чужди храни и се тъпчеха с йод.Имах повод да пия повече,но бях предупреден,защото чичо ми беше член на политбюро.Родната преса го съобщи мисля,че след 10 дена,но място за безпокойствие не трябваше да има.А България беше сред 5 най-засегнати.Отделно на 1 май падна дъжд,през радиационни облаци.След години видях как войничета ринат радиационни отломки с лопати и какво представлява града настръхнах.И сега не можеш да отидеш там.Реактора е пришпорен и недоглеждан заради това да се открие на 1 май.Само за това всички виновни трябваше да отидат на съд.Комунисти гадни,всичко сте ни отнели,само любовта не сте успели.Бог да прости на загиналите,а и успех в борбата за живот на оцелелите.
Голеадор, думите на една панирана жена не може да са обективен критерий. Нормално е, чули са за сериозна авария в АЕЦ, хората са стресирани и мнителни. Но не забравяй нещо - при АЕЦ Фукушима, изпуснатата радиация е десетина пъти по-малка от тази в Чернобил, сравнение просто няма как да има. Отделно, най-вероятно и голяма част е отишла към необятния океан, друга към планинските масиви, така че не съм никак сигурен в конспирацията, че японските власти са излъгали населението си. Пак казвам, мащабите на радиацонно замърсяване са в пъти по-малки от Чернобил.
1982 написа:Голеадор, думите на една панирана жена не може да са обективен критерий. Нормално е, чули са за сериозна авария в АЕЦ, хората са стресирани и мнителни. Но не забравяй нещо - при АЕЦ Фукушима, изпуснатата радиация е десетина пъти по-малка от тази в Чернобил, сравнение просто няма как да има. Отделно, най-вероятно и голяма част е отишла към необятния океан, друга към планинските масиви, така че не съм никак сигурен в конспирацията, че японските власти са излъгали населението си. Пак казвам, мащабите на радиацонно замърсяване са в пъти по-малки от Чернобил.
Аз не сравнявах двете аварии,а поведението на правителствата на двете страни.И как японското правителство се мъчи да скрие опасността която грози японците и ги кара да не напускат Токио.Виж някой коментари след нейните включвания по БТВ:
[rimg]http://prikachi.com/images/499/8771499B.jpg[/rimg]
Както казах,аз не лъжа!
П.П.
Тя не е паникьорка,просто вярва на японското правителство и отказва да напусне Япония (нещо което българското правителство и предлага)!
Последна промяна от GOLEADOR на 26 апр 2016 14:31, променено общо 2 пъти.