ФОРЕКС и фондови пазари

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
nevils88
Контакти:

Re: ФОРЕКС и фондови пазари

Мнениеот nevils88 » 20 фев 2016 18:32

CTAHKO написа:В един от постовете на алхимика стана въпрос за мощните компютри на големите компании, ето една интересна статия по темата :) Само дето не мога да разбера къде е престъплението 8-)

Мъжът, който подплаши Dow Jones

Пет години след внезапния срив с над 600 пункта на индекса на 6 май 2010 г. сега е арестуван и виновникът - Навиндер Син Сарао

http://www.investor.bg/analizi/91/a/myj ... es-193395/

В един от коментарите под статията всъщност е даден отговора:"Нещата не са толкова сложни според мен. Смисълът от борсата за дребния инвеститор/спекулант е да може да с печели покрай големите. А той е спечелил не покрай тях, а от тях. Затова ще го накажат. Такъв е законът на мафията - за предупреждение към другите, които биха се опитали да го направят."
"ТЕ" могат, ние не :( А престъпление дефакто няма.

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 21 фев 2016 11:22

alchemist написа:@Pampi, може ли един личен въпрос? Виждам , че разбираш от мат. , вероятно и статистика. Какво работиш ?
Ако не е удачно или не искаш - не ми отговаряй!

Образованието ми е електроинжинерно, работил съм доста неща, но никога не съм бил на заплата. Убеден съм в едно, няма нещо в макросвета, в нито една област, където има движение и енергия, което да не може да се моделира чрез трите закона на Нютон. Какво е тренда например - инерция или казано технически - кинетична енергия - (mv^2)/2...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 21 фев 2016 15:40

Чел съм статистика, че печелившите на Форекс са едва пет процента. Тази цифра увеличила ли се е?
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 21 фев 2016 16:13

il4o_iliew написа:Чел съм статистика, че печелившите на Форекс са едва пет процента. Тази цифра увеличила ли се е?

Не, по-малко са. Около 2% някъде :roll:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

alchemist
Контакти:

Мнениеот alchemist » 21 фев 2016 16:39

pampi написа:
alchemist написа:@Pampi, може ли един личен въпрос? Виждам , че разбираш от мат. , вероятно и статистика. Какво работиш ?

Образованието ми е електроинжинерно, работил съм доста неща, но никога не съм бил на заплата. Убеден съм в едно, няма нещо в макросвета, в нито една област, където има движение и енергия, което да не може да се моделира чрез трите закона на Нютон. Какво е тренда например - инерция или казано технически - кинетична енергия - (mv^2)/2...

Имаш интересно мислене и знания, което повдига малко въпроси и идеи в моята глава. Но това не е за тук ;)
Регресионен анализ ? Вериги на Марков ?

Не съм сигурен , че законите на Нютон са приложими тук т.е. мился , че им по-добри статистически модели за ползване. Проблема ми е , че аз не разбирам математиката, аз съм математически консуматор :(
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.

alchemist
Контакти:

Мнениеот alchemist » 21 фев 2016 16:41

CTAHKO написа:
il4o_iliew написа:Чел съм статистика, че печелившите на Форекс са едва пет процента. Тази цифра увеличила ли се е?

Ако говорим за Форекс само , то вероятно и споменатите 2% са много. Форекса е една гдна , безкомпромисна месомелачка .... Аз лично познавам много в БГ и извън , които твърдят , че печелят от форекс и не познавам нито един който да докаже , че е печеливш от форекс!
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 21 фев 2016 17:32

Дай някакви линкове с полезна информация да четем за опциите, че ми стана инересно :)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 21 фев 2016 17:48

alchemist написа:
CTAHKO написа:

Ако говорим за Форекс само , то вероятно и споменатите 2% са много. Форекса е една гдна , безкомпромисна месомелачка .... Аз лично познавам много в БГ и извън , които твърдят , че печелят от форекс и не познавам нито един който да докаже , че е печеливш от форекс!

Според мен не е по-различно от другите пазари. Како сам си го направиш.Може да си печеливш, може и да си губещ.

Dimitar_Penev
Контакти:

Мнениеот Dimitar_Penev » 21 фев 2016 21:27

alchemist написа:
pampi написа:

Имаш интересно мислене и знания, което повдига малко въпроси и идеи в моята глава. Но това не е за тук ;)

Не съм сигурен , че законите на Нютон са приложими тук т.е. мился , че им по-добри статистически модели за ползване. Проблема ми е , че аз не разбирам математиката, аз съм математически консуматор :(

Колега alchemist! Е точно в този форум не очаквах да прочета такива коментари като твоите! Аз лично съм на тези пазари от 16г и смея да твърдя, че ги поназнайвам нещата. Всичко за което говориш е точно така. Абсолютно! Ти продаваш опции доколкото разбирам. През кой брокер?

alchemist
Контакти:

Мнениеот alchemist » 21 фев 2016 23:37

Dimitar_Penev написа:
alchemist написа:
pampi написа:

Колега alchemist! Е точно в този форум не очаквах да прочета такива коментари като твоите! Аз лично съм на тези пазари от 16г и смея да твърдя, че ги поназнайвам нещата. Всичко за което говориш е точно така. Абсолютно! Ти продаваш опции доколкото разбирам. През кой брокер?

Основно през IB и TOS/TDA, като скоро ще мина изцяло на TOS. За мен TOS е категорично най-добрата платформа за опции! Ползвал съм и други през годините, но по добро от TOS като платформа за опции няма.
Аз не очаквах толкова много хора да се интересуват от трейд, е повечето се интересуват от форекс, нямам идея защо точно форекс. Но около мен много малко , да не кажа никой, не иска да се учи. Само търсят бързата далавера :(

Да основно продавам опции. Основно на индекси като SPX, RUT, както и на някои фючърси - ZB, CL и по малко продавам опции върху злато, сребро и др. Разбира се ползвам и някои волатилни продукти основно за хедж. Стратегиите които най-често ползвам са strangle, naked Call & Put, Iron Condor, J.Lizard , малко календари и други , но винаги кредитни.

16 години в тази област си е бая време. С какво по-точно търгуваш ? Сам или за фонд? Аз управлявам мои и чужди пари и с малко късмет скоро мисля да си направя едно малко скромно фондче.

едит: календарите не са кредитни! Тях винаги ги взимам дебитни, сори , по-горе не се изразих ясно.
Последна промяна от alchemist на 21 фев 2016 23:55, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Свободна зона”