Dimitar_Penev написа:alchemist написа:pampi написа:alchemist написа:@Pampi, може ли един личен въпрос? Виждам , че разбираш от мат. , вероятно и статистика. Какво работиш ?
Ако не е удачно или не искаш - не ми отговаряй!
Образованието ми е електроинжинерно, работил съм доста неща, но никога не съм бил на заплата. Убеден съм в едно, няма нещо в макросвета, в нито една област, където има движение и енергия, което да не може да се моделира чрез трите закона на Нютон. Какво е тренда например - инерция или казано технически - кинетична енергия - (mv^2)/2...
Имаш интересно мислене и знания, което повдига малко въпроси и идеи в моята глава. Но това не е за тук

Регресионен анализ ? Вериги на Марков ?
Не съм сигурен , че законите на Нютон са приложими тук т.е. мился , че им по-добри статистически модели за ползване. Проблема ми е , че аз не разбирам математиката, аз съм математически консуматор

Колега alchemist! Е точно в този форум не очаквах да прочета такива коментари като твоите! Аз лично съм на тези пазари от 16г и смея да твърдя, че ги поназнайвам нещата. Всичко за което говориш е точно така. Абсолютно! Ти продаваш опции доколкото разбирам. През кой брокер?
Основно през IB и TOS/TDA, като скоро ще мина изцяло на TOS. За мен TOS е категорично най-добрата платформа
за опции! Ползвал съм и други през годините, но по добро от TOS като платформа за опции няма.
Аз не очаквах толкова много хора да се интересуват от трейд, е повечето се интересуват от форекс, нямам идея защо точно форекс. Но около мен много малко , да не кажа никой, не иска да се учи. Само търсят бързата далавера

Да основно продавам опции. Основно на индекси като SPX, RUT, както и на някои фючърси - ZB, CL и по малко продавам опции върху злато, сребро и др. Разбира се ползвам и някои волатилни продукти основно за хедж. Стратегиите които най-често ползвам са strangle, naked Call & Put, Iron Condor, J.Lizard , малко календари и други , но винаги кредитни.
16 години в тази област си е бая време. С какво по-точно търгуваш ? Сам или за фонд? Аз управлявам мои и чужди пари и с малко късмет скоро мисля да си направя едно малко скромно фондче.
едит: календарите не са кредитни! Тях винаги ги взимам дебитни, сори , по-горе не се изразих ясно.
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.