botevist_75 написа:KANSAS написа:Е бива ли такива работи, толкова групи изредихте ...знайни и незнайни, а забравихте за българската Тина Търнър(Седае Нури или Силвия Кацарова)!?!Да, за “LZ“ говоря, издадоха няколко прекрасни албума........И както казва Станко, как ли се създаваше такава музика и то в целия соцлагер, като е “била тотално забранена“....А като чета коментарите, явно и много хора са я слушали(сигурно щото е било забранено.........
Забранени са били западните групи,не българските. У нас още има плоча на "Бийтълс".Баща ми я купил от Унгария,като я скрил на дъното на куфара ,под дрехите.
Не знам ти кой набор си, НО това което си написал просто не е вярно.Не искам да влизам в глупави спорове, идеята ми беше, че нещата ТОГАВА не бяха в такива черни краски както ги изкарват СЕГА много хора.Това го казвам като човек който е живял ТОГАВА.Иакам да ти кажа, че ТОГАВА имаше звукозаписна компания “Балкантон“ която също преиздаде доста западни групи, е в интерес на ИСТИНАТА не какато сърбите:)Още си пазя плочите на.....Бийтълс, Тина Търнър, Елтон Джон, Куин - 2ЛП Греатест Хитс, Дийп Пърпъл, Уайтснейк......дори имаше и сборни “тави“...“пулсиращи ноти“..“Треска в събота вечер“.....а пък за студията за звукозаписи да не говоря, имам 2 чанти на тавана с аудио и видеокасети......ех.....какви времена бяха....сега е лесно......всичко е на един клик с мишката, но РОМАНТИКАТА я......НЯМА.И до ден днешен си спомням как пътувахме с приятел до Плевен с един руски ролков магнет - Юпитер да записваме албума на Пинк Флоид - Животните......тези спомени са безценни, колко от вас могат да се похвалят с такива!...................А баща ти е “крил плочата“ за да не му я гепат митничарите(за тях си