Другата страна на протеста

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Другата страна на протеста

Мнениеот fcb_bg » 05 ное 2015 12:10

petko.h.markov написа:
fcb_bg написа:
petko.h.markov написа:
fcb_bg написа:
Жълто-черен Пловдив написа:Никаква милост за наглите Ушеви. С оръжие на протест - това си е метеж! Ако Боко е хитър, ще им е--е мамата един по един, след като се поуталожат нещата. Защото те му забиха нож в гърба.

Тоз нож е много як - след изборите ти казват, че това, което ти по договор ще ти го вземат половината, а ти трябва да си вършиш работата без да мънкаш. Защо след изборите? Защо винетките след изборите? Защо намаление на учебни часове в профилирани гимназии и изобщо премахване на "История" след 10-ти клас от учебната програма също беше оставено за след изборите?
Такова драстично орязване на нищо не прилича. Това е все едно да кажат на работещите - от 2016-та прагът за пенсиониране става 66г.
Ами не става така.

Пътните полицаи от полицията ли са?Ти кола имаш ли и пътуваш ли?През лятото са спрели под дебела орехова сянка,с бинокъл гледат за видят от далеч
тирове и ги спират.Имаш ли представа от личния им автопарк и как се купува скъп автомобил с такава заплата.

Да, имам, пътувам и съм го виждал. И ако ги снимам и пратя информацията на мин. Бъчварова, мислиш ли, че тя ще промени това? Или си викаш, корупцията и безделниченето е само на ниво фуржки под ореха летоска? Или може би митничарите не действат по схема и не се отчитат нагоре? Ти как мислиш, прост митничар сам покрива нелегалния трафик или му се нарежда/препоръчва еди-кой си тир или еди-кои си контейнери е добре да не ги проверява в неговата смяна?

Значи шефовете ги карат да извършват далавери от всякакво естество и за тях не остава нищо.За колите им не каза нищо.

Добре де, имаш ли логично обяснение за парализираната структура, която реално не се бори с престъпността? Мен лично ме вълнува абдикацията от борбата с битовата престъпност. Мислиш ли, че това произтича от бездействието на най-долно ниво?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 05 ное 2015 12:11

pomiqr270 написа:
Lyubaka01 написа:Хайде аз да задам няколко въпроса на поддържащите протестите:
-Ако аз и още примерно 100човека решим да проведем неразрешен протест, какво ще ни се случи?
-С какво, по дяволите, лавкаджийката в мвр е заслужила 20 заплати при пенсиониране? Или някоя писарушка в районното, дето си е пълен чиновник, дето най-опасното нещо, с което се е сблъсквал в работата си е рискът от хемороиди, с какво е заслужил да се пенсионира на 55г???
-С какво точно ще оправдаят високата престъпност в държавата, при положение, че както някой спомена, сме на осмо място в света по брой полицаи на глава от населението?
И още въпроси има, ама пиша от телефона и е мъка...

Защо добрите ченгета не вкарват лошите в затворите? Явно са некомпетентни или няма добри ченгета? В такъв случай не заслужават привилегии.

Защото има добре , ама много добре платени съдии и прокурори......Просто е.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 ное 2015 12:14

Vincenzo написа:
fcb_bg написа:
Vincenzo написа:
fcb_bg написа:
Vincenzo написа:[quote="fcb_bg"]Същите такива са началници на тези, които протестират сега на улицата.
Когато правителството на Орешарски нямаше средства да изплаща разходите на болниците - следствие от малоумната здравна политика на кабинета на Борисов, кой ли се сети, че не са виновни тогавашните управляващи?

А тези, които сега са на улицата, нямат ли мозък да погледнат нещата малко по-глобално, а не да слушат само какво им казват ония тъпанари от синдикатите?
пс. Аз няма да тръгна да защитавам Боко. И аз не го харесвам. Това ви е всеобщата заблуда на путинистите, че щом не сме на вашето мнение, значи сме "герберасти".

Някои имат да погледнат, но нямат сили сами да преобърнат системата, защото това означава преобръщане на цялата държава. А лично аз нов Васил Левски не виждам в обществото.

Не става все с революции. Става с реформи. Дали са приятни - не! Но след като са допускани грешки в миналото /включително от сегашните управляващи/ друг вариант няма. Аз лично бих искал държавата да намали цялостния щат не само на служителите на МВР, но и на всички държавни работници, за да може да се грижи добре за тези, които са останали, с подходящите условия.

Що да не става с революции? Ей ги 150 км нагоре как правят така, че става с обществен натиск? Да намаляват щата в който искат сектор в администрацията, но всяка реформа трябва да се извършва постепенно. Може би, ако депутатите първо си намалят техните привилегии поне наполовина за да дадат пример, няма да има такива реакции, които да водят до затваряне на Лъвов мост.

150 км нагоре имаха топки да напълнят затворите с министри, политици и управници. Далеч съм от мисълта, че нашето общество е дозряло до тоя етап, че да ги стигнем румънците, що се отнася до борба с корупцията, примерно.
Иначе да - и аз съм съгласен, че депутатите са тези, които трябват да дадат пример.[/quote]
Ами така е - докато там затвярат министри, тук си имаме шеф на държавата, който се присмя на хората, че не правят кой знае какво и лично той обеща през март, че до 4 месеца нашата реформирана съдебна система ще бъде много по-добра от тази в Румъния. Е, 4 месеца минаха, шефът ни излъга и никой не му потърси сметка, но се нацупи когато го питаха защо лети с хеликоптер за да реже лентата за "Моци".
Сам си го каза за обществото.

ohoboho
Контакти:

Мнениеот ohoboho » 05 ное 2015 12:19

Никакви привилегии за тия мършояди .. да започнат да си вършат работата и тогава да ползват бонус отпуски, бонус заплати и т.н.
И моята отпуска е 20 дена, ама не излизам да протестирам, хем бачкам малко повече от едно районно олигофрени. По цял ден редуват кафета с ядене, шкембетата вече не могат в униформите да ги събират, ама претенции .. ай сиктир.

Как беше момента точно на Орлов да се събере народа да им дръпне един бой както си трябва, че да помнят .. ама на, такива сме, че търпим дори полицаите да ни се качват на главата, дето по принцип трябва на нас да служат.

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 05 ное 2015 12:24

mirodes написа:
Lyubaka01 написа:
nickkal написа:
Lyubaka01 написа:Хайде аз да задам няколко въпроса на поддържащите протестите:
-Ако аз и още примерно 100човека решим да проведем неразрешен протест, какво ще ни се случи?
-С какво, по дяволите, лавкаджийката в мвр е заслужила 20 заплати при пенсиониране? Или някоя писарушка в районното, дето си е пълен чиновник, дето най-опасното нещо, с което се е сблъсквал в работата си е рискът от хемороиди, с какво е заслужил да се пенсионира на 55г???
-С какво точно ще оправдаят високата престъпност в държавата, при положение, че както някой спомена, сме на осмо място в света по брой полицаи на глава от населението?
И още въпроси има, ама пиша от телефона и е мъка...

Да де, ама не порязват лафкаджийката , а наред и резултата ще е...
Е точно там е заровено кучето. Да запазят привилегиите на тези, които вършат работата, някой спомена за преатестация-да, обаче по строги и обективни критерии. И физически, и интелектуални, и професионални. След това орязване на некадърниците(а те са много) и с освободения ресурс ще има и за заплати, и за техника, и за оборудване..
е

Да,ама не.Реформата се състои в рязане на заплатите ни и на отпуските,а не се пипа администрацията,почивните бази,санаториумите,МВР болница и всякакви други паразитни структури.Не ги пипат ,защото всичките са партийни назначения и шуробаджанаци.Знаеш ли какви парадокси има-купуват се принтери по 1000 лева,а същевременно полицаите сами си купуват хартия и тонери за тях.Това е така,защото някоя приближена фирма до властта е лапала парички за тия принтери.
А вие тоя въпрос повдигахте ли го преди да решат да ви орязват? Не мисля. Нали заплатката си върви, що да се бутам в шамарите...
И защо не ми отговориш на другите два въпроса? По разбираеми причини, ме интересува най-вече отговорът на последния ми въпрос...

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 05 ное 2015 12:29

fcb_bg написа:
petko.h.markov написа:
fcb_bg написа:
petko.h.markov написа:
fcb_bg написа:
Жълто-черен Пловдив написа:Никаква милост за наглите Ушеви. С оръжие на протест - това си е метеж! Ако Боко е хитър, ще им е--е мамата един по един, след като се поуталожат нещата. Защото те му забиха нож в гърба.

Тоз нож е много як - след изборите ти казват, че това, което ти по договор ще ти го вземат половината, а ти трябва да си вършиш работата без да мънкаш. Защо след изборите? Защо винетките след изборите? Защо намаление на учебни часове в профилирани гимназии и изобщо премахване на "История" след 10-ти клас от учебната програма също беше оставено за след изборите?
Такова драстично орязване на нищо не прилича. Това е все едно да кажат на работещите - от 2016-та прагът за пенсиониране става 66г.
Ами не става така.

Пътните полицаи от полицията ли са?Ти кола имаш ли и пътуваш ли?През лятото са спрели под дебела орехова сянка,с бинокъл гледат за видят от далеч
тирове и ги спират.Имаш ли представа от личния им автопарк и как се купува скъп автомобил с такава заплата.

Да, имам, пътувам и съм го виждал. И ако ги снимам и пратя информацията на мин. Бъчварова, мислиш ли, че тя ще промени това? Или си викаш, корупцията и безделниченето е само на ниво фуржки под ореха летоска? Или може би митничарите не действат по схема и не се отчитат нагоре? Ти как мислиш, прост митничар сам покрива нелегалния трафик или му се нарежда/препоръчва еди-кой си тир или еди-кои си контейнери е добре да не ги проверява в неговата смяна?

Значи шефовете ги карат да извършват далавери от всякакво естество и за тях не остава нищо.За колите им не каза нищо.

Добре де, имаш ли логично обяснение за парализираната структура, която реално не се бори с престъпността? Мен лично ме вълнува абдикацията от борбата с битовата престъпност. Мислиш ли, че това произтича от бездействието на най-долно ниво?

Имам си житейско правило в живота,което се старая да спазвам.А то е:Всеки трябва да старае непрекъснато да се усъвършенства в професията и работата си.
Ако това го спазват повече хора живота в държавата ще бъде по-добър"
Не ми е работа и по възможностите да търся корена,причините за случващото се.Аз само констатирам крайния резултат.Тук съм прочел мнения за футбол,военно
дело,международна политика,вътрешна политика все от едни същи хора.Страшно компетентни по всичко и никъде конкретно.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 ное 2015 12:34

"-С какво точно ще оправдаят високата престъпност в държавата, при положение, че както някой спомена, сме на осмо място в света по брой полицаи на глава от населението?"

Ами, този въпрос би трябвало да се поставя на най-висше ниво и най-вече към премиера, който назначи поредната си калинка начело на МВР.
На този въпрос, протестиращите няма как да ти отговорят, или ако имат, отговорът няма да се хареса на началството и отворилите устата си ще бъдат до 2 дни уволнени поради "еди-каква си причина".
Ама общо взето, да искаш оператор в цех за производство на дограма да ти обясни спада на реализацията на продукцията на пазара е някак си несполучливо.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 ное 2015 12:41

petko.h.markov написа:Имам си житейско правило в живота,което се старая да спазвам.А то е:Всеки трябва да старае непрекъснато да се усъвършенства в професията и работата си.
Ако това го спазват повече хора живота в държавата ще бъде по-добър"
Не ми е работа и по възможностите да търся корена,причините за случващото се.Аз само констатирам крайния резултат.Тук съм прочел мнения за футбол,военно
дело,международна политика,вътрешна политика все от едни същи хора.Страшно компетентни по всичко и никъде конкретно.

Така е прав си за правилото. Познавам военен от Атия, който ходи да лепи плочки в почивните дни, защото не му стига държавната заплата. Няма изглед да стане поредния генерал, затова се усъвършенства в сивия сектор.

Изтървал си нашето дебатиране относно гей-обществата и техните права, геополитиката и още някои други. :mrgreen:

Потребителски аватар
Hearts_on_Fire

Мнениеот Hearts_on_Fire » 05 ное 2015 12:52

Lyubaka01 написа:-С какво точно ще оправдаят високата престъпност в държавата, при положение, че както някой спомена, сме на осмо място в света по брой полицаи на глава от населението?

Тук трябва да се направи едно уточнение. По брой служители в МВР на глава от населението може и да сме на осмо място, но по брой ПОЛИЦАИ - едва ли!!! ;)
Gary Shaw написа:Молете се "Проклятието на Ева'' да е само за тоя сезон , да не е като онова на Бенфика от Бела Гутман :lol:

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 05 ное 2015 13:08

Vincenzo написа:И айде моля ви се, спрете с тия митове, че сте най-големите патриоти и го правите само и единствено, за да служите на хората и държавата. Всички много добре знаем защо го правят огромната част от хората - държавна работа и сигурни доходи! Иронията е, че ако не ви беше раздут изкуствено щата, до няколко пъти по-голям от този на армията, и средствата, които така любимите ви на всички комунисти отпускаха се харчеха разумно и по предназначение, сега базата ви нямаше да е в това плачевно състояние и социалните ви придобивки щяха да са си в адекватните норми.

Но не... давай яко пари за бонуси, назначавай ненужни хора и после се чуди защо няма пари в бюджета. Такива коне с капаци сте, че чак сте смешни.

Повечето наистина са мързеливи, но има някакъв процент разследващи полицаи които се занимават с убийства и изнасилвания което ти разбива психиката. Не може да се сравняват тъпите катаджии които стоят на сянка с хора които виждат смърт редовно.

Върни се в “Свободна зона”