Тема за книги и Е-книги

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Re: Тема за книги - какво четете, какво бихте препоръчали

Мнениеот Karsa Orlong » 24 фев 2013 10:18

hajitsu написа:Аха, моя грешка. А от колко части се състои? :?

5 са до момента. Честно казано не знам дали да ти препоръчам да ги почнеш - едно, че след 3-тата стават по-слаби книгите и второ, че излизат през 4-5 години и според много хора Мартин няма да доживее да завърши поредицата (засега са предвидени 8 части).

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 24 фев 2013 11:22

Karsa Orlong написа:
hajitsu написа:Аха, моя грешка. А от колко части се състои? :?

5 са до момента. Честно казано не знам дали да ти препоръчам да ги почнеш - едно, че след 3-тата стават по-слаби книгите и второ, че излизат през 4-5 години и според много хора Мартин няма да доживее да завърши поредицата (засега са предвидени 8 части).

Не са ли 7 :? Ветровете на зимата трябва да излезе 2014. Има 2-3 глави пуснати в нета вече. И нещата така се развиха в края на последната книга, че няма как просто да бъде слаба. Дажр очаквам да бъде подобна на Вихър от мечове, но ще видим. Само Мартин си знае какво му е в главата.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j7lp3RhzfgI[/youtube]
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 24 фев 2013 11:42

sin4ec написа:
hajitsu написа:"Шифърът на Леонардо" и "Шестото клеймо" на Дан Браун. ;)

Хубаво е да се прочетат, но аз Браун не го харесвам. Не като писател, а че краде идеи, и освен това се опитва да ги налага като истина. Ако те интересува научният труд на хората, на които се базират всичките му книжки, а и не само неговите, това е книгата:
http://www.book.store.bg/p6871/svetata- ... nkyln.html
Наистина са се постарали. Много неща могат да се научат оттук, но те сами казват, че това е само хипотеза, изградена на вероятности и други хипотези. Така или инак книгата е много добра.

Леле от тази книга как ме е боляла главата! Много имена, много чудо. Ако нямаш време и я четеш през ден да кажем, ще ти представлява голяма трудност да запомниш всичките им предположения. ;) Иначе е много интересна!
"Не пипай тази книга" препоръчвам също на хората, които обичат конспиративните книги. Аз не ги обичам, ама ги чета! :mrgreen:
[center]1914[/center]

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 25 сеп 2013 01:52

Ляото има повече време и прочетох почти всичко на Буковски, подкарах Колелото на Времето, а сега чета The Stand на Стивън Кинг - адски добра е. :oops:
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 25 сеп 2013 02:06

Обичам най-вече българска класическа литература, имаме автори на световно ниво, с които само можем да се гордеем.

Иначе любимата ми книга е "Парфюмът" на Патрик Зюскинд. Книга, за която мога да кажа, че е едновременно гениална и извратена.
Определено е четиво, което пленява и се чете на един дъх.

Почитателка съм и на Марио Пузо, особено "Кръстникът" и "Омерта".
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 25 сеп 2013 07:56

"12 мита в българската история" на Божидар Димитров
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 25 сеп 2013 11:15

Аз пък ще ви препоръчам Балзак, Достоевски, Гогол, Толстой, Клавел, Стайнбек.Разказите на Йовков и Елин Пелин са много добри.
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
MaRTo1233
Контакти:

Мнениеот MaRTo1233 » 25 сеп 2013 16:47

"Фермата" на Оруел е задължителна! Също и "за мишките и хората" от Стайнбек ... Много стойностни творби. :)
[center]ИзображениеИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 25 сеп 2013 17:07

Аз чета предимно фентъзи в големи количества :)
Песен за огън и лед, Колелото на времето, Мечът на истината, Властелинът на пръстените, Силмарилион и Mass Effect на Дрю Карпишин, защото съм огромен фен на играта :)
Малко криминални и Дан Браун също.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 25 сеп 2013 17:43

Soulen написа:Аз чета предимно фентъзи в големи количества :)
Песен за огън и лед, Колелото на времето, Мечът на истината, Властелинът на пръстените, Силмарилион и Mass Effect на Дрю Карпишин, защото съм огромен фен на играта :)
Малко криминални и Дан Браун също.

Чел ли си всичките от Колелото, защото скоро го започнах, но видях някои негативни отзиви след 5-тата книга и че чак накрая, когато Сандърс поема поредицата пак си става интересно. Има ли нещо вярно? :? Иначе ако харесваш фентъзи ти препоръчвам и поредицата за Вещерът.

Също бих препоръчал автори като Ричард Бах, Рей Бредбъри, братя Стругацки, Хънтър Томпсън, Селинджър, Клавел. Каквото и да хванете да четете от тях, няма да сбъркате. ;)

Върни се в “Свободна зона”