Извращенията на съветската армия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Извращенията на съветската армия

Мнениеот diplomat » 10 май 2015 22:59

damyanov1963 написа:
real_campeones написа:
damyanov1963 написа:Баба ми през социализма взимаше 32 лв. пенсия. А сега знам и за едни други баби и дядовци, дето броят по няколко хилядарки на телефонните измамници. Сигурно са ги спестили през социализма.

Какви глупости ми бръщолевиш ? 32 лв нали знаеш,колко пари бяха по онова време...

Случайно знам. Знам и как в средата на 80-те взимах 130 лв. заплата, а един цветен телевизор Рубин струваше 840 лв.

Ще ти кажат "ами то и сега е така" - да, ама не: средната заплата е 8-900 лева с премиите, а има хубави телевизори за 3-400 лева вече.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 10 май 2015 23:01

fcb_bg написа:
damyanov1963 написа:
real_campeones написа:
damyanov1963 написа:
real_campeones написа:
sandi74 написа:Здрасвуйте братушки,братчета славяни.Русия,колко ни плени туй име свято родно мило.Без майка РОССИЯ сме точно за никъде.Факт,неоспорим факт при това. :idea:

Макар че не споделям мнението на руският политик Жириновски,който смята,че "България трябва да лази в краката на Русия,заради освобождението!",винаги съм смятал,че е неоспорим факт,е ние дължим освобождението си именно на тях и трябва да ги почитаме и уважаваме.Да не говоря за Брежнево време,когато се ползвахме с уникални привилегии тогава...

Абсолютно си прав за уникалните ни привилегии по Брежнево време - 8-10 г. чакане на ред за Жигула и Москвич, търсене на връзки за закупуване на 70 кг. цветен телевизор Рубин, който се разваляше по график - 2 пъти месечно, опашки за банани(когато ги пускаха, явно ги внасяха от далечна Чукотка) и т.н. и т.н. :lol:

Да,аз още през 1992-ра заминах за Леганес (и до днес съм си там)и социализма си имаше своите негативи,като най-вече тия горепосочените,както и СВОБОДАТА НА СЛОВОТО,но сега по-добре ли живееш ?
Питат разни социолози (които имат голф игрища в Каварна)за социализма,а защо не питат някоя баба от село,която взима 150 лв пенсия и циганите й влизат в къщата...

Баба ми през социализма взимаше 32 лв. пенсия. А сега знам и за едни други баби и дядовци, дето броят по няколко хилядарки на телефонните измамници. Сигурно са ги спестили през социализма.

Пари за черни дни се пестят. Не знаеш кой коя нива е продал и т.н. Нивите обаче не са ги придобили по демокрацията бабите да знаеш.

Напротив, познавам доста хора, които при демокрацията си върнаха нивите, конфискувани им от комунистите.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 май 2015 23:02

fcb_bg написа:За Лукойл въпросите към баце. Той е играл карти с разни шефчета.

Не, мисля да питам СерГея или Р. Овч. 8-)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 май 2015 23:04

Ето ви парче от новата история на България, писана от американци.

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/05/09/2528057_bombardirovkite_na_sofiia_-_suglasuvani_i_produljeni/

Логиката е страхотна. САЩ бомбардира по свое решение и усмотрение, но разбираш ли СССР ги натиснали да не спират да бомбят София.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 май 2015 23:05

diplomat написа:
fcb_bg написа:За Лукойл въпросите към баце. Той е играл карти с разни шефчета.

Не, мисля да питам СерГея или Р. Овч. 8-)

Може, може, то там бая народ за питане и после за клупа на врата има.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 май 2015 23:06

damyanov1963 написа:[
Напротив, познавам доста хора, които при демокрацията си върнаха нивите, конфискувани им от комунистите.

така е. имах предвид, че не са ги закупили след 89-та.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 10 май 2015 23:10

То е ясно, че целта на темата е да се плюе по Русия. Затъмнението спрямо тази страна и денонощното облъчване по повечето ни национални медии достига връхните си точки. И докато разни Иво Инджевци не спират да храчат злоба, хората си се развиват доста стабилно. Що по новините не кажат нещичко за доходите на руския пенсионер и тези на българския? А нещичко за социалната им политика... Времената се менят, а приказките за пияни блядове и изостаналата Раша отдавна не са актуални, особено на фона на най-бедната страна в ЕС.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 10 май 2015 23:10

fcb_bg написа:
damyanov1963 написа:[

така е. имах предвид, че не са ги закупили след 89-та.

Да, след 89-та си ги върнаха, продадоха и спечелиха много пари, докато преди 89-та нямаха тази възможност.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 май 2015 23:13

RedeviL написа:То е ясно, че целта на темата е да се плюе по Русия. Затъмнението спрямо тази страна и денонощното облъчване по повечето ни национални медии достига връхните си точки. И докато разни Иво Инджевци не спират да храчат злоба, хората си се развиват доста стабилно. Що по новините не кажат нещичко за доходите на руския пенсионер и тези на българския? А нещичко за социалната им политика... Времената се менят, а приказките за пияни блядове и изостаналата Раша отдавна не са актуални, особено на фона на най-бедната страна в ЕС.

То оставаше "напредналата Раша" да се сравнява с нас. :lol: :lol:

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 10 май 2015 23:16

diplomat написа:
RedeviL написа:То е ясно, че целта на темата е да се плюе по Русия. Затъмнението спрямо тази страна и денонощното облъчване по повечето ни национални медии достига връхните си точки. И докато разни Иво Инджевци не спират да храчат злоба, хората си се развиват доста стабилно. Що по новините не кажат нещичко за доходите на руския пенсионер и тези на българския? А нещичко за социалната им политика... Времената се менят, а приказките за пияни блядове и изостаналата Раша отдавна не са актуални, особено на фона на най-бедната страна в ЕС.

То оставаше "напредналата Раша" да се сравнява с нас. :lol: :lol:

Много сме дребни, за да се сравняват с нас. Това го казвах по повод приказките на облъчените мозъчета, че едва ли не в Русия ровят по кофите за боклук. Щото и такива глупости съм чел...

П.П. Я кажи пак това за средната заплата, че ми стана интересно. :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”