Как да спестим пари с малка заплата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Re: Как да спестим пари с малка заплата

Мнениеот Кировец » 29 мар 2015 19:57

ndrangheta написа:Основното е да намериш начин да се оправяш без кола. Това просто е феноменален разход! Всеки месец, без никакъв шанс да се избегне. Данъци, такси, застраховки, подръжка, ремонти, гориво. И за какво? Според мен градският транспорт на София е достатъчно добър и далеч по-евтин. Един млад мъж спокойно може да функционира нормално в София и без кола, а спестените пари да ги дава за по-полезни неща или още по-добрия вариант - изобщо да не ги дава, а да ги спестява. Като алтернатива на градския транспорт мога да посоча велосипеда, но за съжаление в това отношение нещата са много зле в България: няма подходяща инфраструктура за каране на колело, а хората които все пак се престрашат да карат са обект на отвратително отношение от автомобилистите.
Не съветвам никой да пести от храна. Да, можеш да си правиш сметката, да търсиш промоцията и да се ограничаваш относно някои луксозни стоки. Но е лудост да седиш недохранен само за да имаш повече кинти. Здравето е неописуемо по-важно.
Пак във връзка със здравето - ако можеш да откажеш цигарите, направи го. Много глупав, абсолютно излишен разход. Една кутия ако е примерно 5 лева, хората си казват 'аре са, голяма работа, какво са 5 лева, пуши ми се'. Ами 5 лева на ден са 1825 лева на година, които вместо да са в банката на твое име, ти си ги изгорил.

Де факто излиза, че човек ако не пуши и не кара кола може да спести много, ама много пари.

Добре, разбрахме, че ти е писнало да правиш ремонти на кошницата, ама тя си ги иска - сигурно гони 20-так, ако не го е задминала вече. Като нямаш кола в голям град все едно си с отрязани крака. Аз това го разбрах - не ти остава време за живот, щото сутрин тръгваш рано да гониш транспорт, а вечер чакаш и се надяваш да мине по-скоро някой от последните рейсове - алтернативата такси за спешно прибиране - ПО-ДОБРЕ КОЛА и ремонти на време! Т.е. от 8 часов - работния ти ден става 10. Има кола и кола, собственик и собственик. То, ако става за въпрос плановете на мобилните оператори са най-глупавото нещо, което смуче ежемесечно, а файдата е точно 0-лева - нито имаш покрив над главата, нито можеш да си свършиш работа или на познат да помогнеш в спешност.

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 29 мар 2015 20:01

язе написа:Икономията е майка на мизерията- ето защо я има и мизерията. Българина вместо да се бори за правата си, навежда глава и се подчинява на мнения като горното, че сам си е виновен. Колко гладен по дяволите трябва да станеш, та да се изправиш срещу тези дето те държат гладен и да им поискаш сметка? Малка заплата- стачка! Не, ще спреш да пиеш, пушиш... ще спреш и да ядеш, и да ебеш... Аре баста! Стига сте ни обяснявали тия йезуитски глупости, как сами сме си виновни. Виновни сме само за това, че траем! Ама то и волското търпение си има граници...

Съгласен съм
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 29 мар 2015 20:19

Ама и кви лапнишарани има не е истина! Подписват СРОЧНИ договори на минимална заплата, с уговорката, че заплатата ще е много по- голяма. И после се чудят кво стана, че не ядохме? Заплатата 300 лева и си подписал договор за година- аре ся яж му главата! Недейте така бе хора. :cry:
... и после внезапно си направих секуро.

pomiqr257

Мнениеот pomiqr257 » 29 мар 2015 21:49

Крадете бе, хора. За какво ходите на работа? Крадете до колкото смятате, че трябва да получавате.

pomiqr257

Мнениеот pomiqr257 » 29 мар 2015 21:53

dreben23 написа:
Долно уйно написа:Отиваш да живееш на село и си решаваш проблема

И кво ще ядеш на село? :) Ще каже някой сега, ще си произведеш и ще ядеш. За да произведеш нещо, първо трябва да вложиш, дори семената струват пари, после имаш оране 200 лв минимум

Сам 1 дка. градина прекопавах. Ти 200 лв. за оране. Мързеливи сте. Семена могат да ти дадат съседите. Бабите и дядовците на село все още са добри хора.

Потребителски аватар
Stahlgewitter
Контакти:

Мнениеот Stahlgewitter » 29 мар 2015 22:18

язе написа:Икономията е майка на мизерията- ето защо я има и мизерията. Българина вместо да се бори за правата си, навежда глава и се подчинява на мнения като горното, че сам си е виновен. Колко гладен по дяволите трябва да станеш, та да се изправиш срещу тези дето те държат гладен и да им поискаш сметка? Малка заплата- стачка! Не, ще спреш да пиеш, пушиш... ще спреш и да ядеш, и да ебеш... Аре баста! Стига сте ни обяснявали тия йезуитски глупости, как сами сме си виновни. Виновни сме само за това, че траем! Ама то и волското търпение си има граници...

Тъй като не сме общество,твоят план няма как да проработи.Иди и се пробвай сам,стачкувай,искай сметка и т.н.Някои неща не стават ей така.А относно моя пост,аз не съм по икономията,но пък съм с добър баланс,както и с добри доходи.
Изображение

pomiqr257

Мнениеот pomiqr257 » 29 мар 2015 22:24

Stahlgewitter написа:

Тъй като не сме общество,твоят план няма как да проработи.Иди и се пробвай сам,стачкувай,искай сметка и т.н.Някои неща не стават ей така.А относно моя пост,аз не съм по икономията,но пък съм с добър баланс,както и с добри доходи.

Даваха работници от гръмналите заводи за оръжия. Готови са пак да се върнат на работа за 300 лв., защото друг поминак нямат. Какви стачки? Народът е мъртъв.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 29 мар 2015 22:40

pomiqr257 написа:Крадете бе, хора. За какво ходите на работа? Крадете до колкото смятате, че трябва да получавате.

Mога да крада и да не ме забележат, но моята кражба ще я плаща колектива... и аз включително. Би било много долно от моя страна.
... и после внезапно си направих секуро.

pomiqr257

Мнениеот pomiqr257 » 29 мар 2015 22:54

язе написа:
pomiqr257 написа:Крадете бе, хора. За какво ходите на работа? Крадете до колкото смятате, че трябва да получавате.

Mога да крада и да не ме забележат, но моята кражба ще я плаща колектива... и аз включително. Би било много долно от моя страна.

Всички материалноотговорни лица ли сте на твоята работа, че плащате лиспи? Да Ви карат да плащате липси е незаконосъобразно.

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Мнениеот Mitko-Levskar » 30 мар 2015 09:31

dreben23 написа:
Долно уйно написа:Отиваш да живееш на село и си решаваш проблема

И кво ще ядеш на село? :) Ще каже някой сега, ще си произведеш и ще ядеш. За да произведеш нещо, първо трябва да вложиш, дори семената струват пари, после имаш оране 200 лв минимум, после имаш нужда от работна ръка- вариантите са ти два- първият, наемаш чужди хора и трябва да им плащаш, другият е по-простичък- твоите роднини да свършат работата, но какво ще ядат докато я свършат, къде ще живеят, кой ще плаща похарчения ток и вода и колко ще изкараш на село по този начин? Най-важният въпрос- Кой ще готви по три пъти на ден за всички? Ами парите откъде за храна, кой ще ходи да харчи гориво или сили да пазарува, ами парите откъде? :) Ами то ще ти излезе сто пъти по евтино да си купиш готова продукция от борсата или от някоя верига. Другите алтернативи на село са още по-скъпи и трудни- гледане на някакъв добитък, които изяждат свят пари за няколко десетки килограма мръвка например. То лесно се пишат статии, ама като ти дойде на главата да живееш на село, ще искаш да се върнеш в големия град след време. :lol: Каквото ти потрябва, трябва да го търсиш в града и да пътуваш и харчиш пари всеки път. Това е жива наказия и се чудя как издържат хорицата! Ще издържат докато не клекнат изведнъж от работа и видят, че няма много файда, нито от гледането на животни, нито от живот на село. :cry:
Пуснат някой язовир да източват, залее ти двор, нива и къща примерно и го закъсаш, колко има такива хора сега. :cry:
Не ми се четат глупости, достатъчно зор виждат хората да оцеляват, а и всеки живее различно- един може да си купи хладилник, печка и да иска отстъпка, други нямат нито за едното, нито за другото, така че най-лесно е да се пишат статии и небивалици! :)

Предпочитам да работя за 300, но в големия град (от по-малките големи айде, най-големите също не ми харесват, първото което е хората са много изнервени и зли там), селото е за хора дето нямат другаде къде да отидат, само в краен случай или такива дето имат много пари, за да си купят и машини за работа. Иначе няма нужда от цялата тая простотия!
Най обичам хора които не разбират от дадено нещо да го коментират,пък и акъл да дават.Кво разбираш ти от живот на село бе моето м'че,а?Тия простотии дето си ги написал ги разправай на децата.

Върни се в “Свободна зона”