-1914- написа:galin56 написа:Не знам каква е целта на тази анкета, но съм установил нещо. Колкото и да взимаш все не стигат, защото всичко е скъпо. Това лято купувах шкафче за баня - 500 и кусур лева- ако щеш. Едно огледало и няколко боядисани пластмасови чекмеджета - една средна заплата в провинцията. Ремонта на цялата баня стъпи на 5 бона и то без гъзарии.
Снощи пък примерно ми се допи водка. Хайде в Кауфланда - едно шише водка, кола, мезе, салата - 40лв. С тия цени трябва да взимаме над 5-6 бона чисто на месец та да живеем нормално. Иначе просто оцеляваме.
Целта е, да видя дали реалната средна заплата е толкова колкото е по статистиките или, както аз си мисля, по-висока.
Иначе, мисля, че с 3 бона чисто може да живееш и спестяваш към 600-1000лв на месец.
Ако взимаш повече, още по-добре.
Ти си доста далече от реалността. Излез от София и пообиколи провинцията.В селата недей да ходиш, за да не ти се преобърне представата за света и да се чудиш къде си попаднал. "Тефтер с вересии" знаеш ли какво е? Нещо, което са ползвали онези от 15-те загинали в Горни Лом. Такива ползват и миньорите, които стачкуват.