Защо в България плащаме скъпо гориво?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Защо в България плащаме скъпо гориво?

Мнениеот CTAHKO » 01 дек 2014 18:51

diplomat написа:Иначе, един колега по-рано го каза, има картелно споразумение и най-силният играч определя правилата. ;)

То това е ясно, ама ходи го обясни на трола, дето само и единствено Лукойл и Путин са му виновните :lol: И не заради друго, ами щото са руснаци :lol:
Последна промяна от CTAHKO на 01 дек 2014 18:52, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 01 дек 2014 18:52

CTAHKO написа:
Logical person написа:
CTAHKO написа:И това по какъв начин оправдава поддържането на високи цени на техните обекти :? :roll: Що се отнася до пазарния дял, пак си написал един тон глупости ;) Лукойл държи около 45% пазарен дял при бензиностанциите с около 200 бензиностанции в страната. ОМВ и Шел са по около 100 бензиностанции всяка от тях ;)

Не са важни бензиностанциите а вноса на горива. Останалите бензиностанции пак зареждат от Лукойл. Лукойл определя цените в България. Еднолично.

Абе я се спри да пишеш глупости бе :lol: Шел с над 40 000 бензиностанции в цял свят и не знам колко си рафинерии, ще са зависими от Лукойл :lol: Ти добре ли си :?: :?: :?:

Глупости пишеш ти. И децата знаят че Лукойл държи около 87% от вноса на горива в България. Изобщо не ми пука колко бензиностанции по света има ШЕЛ. Интересуват ме цените на Лукойл от които изцяло зависят цените на дребно в България.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 01 дек 2014 18:53

Ами първо защото България няма собствени кладенци(то и да има с тия мутри като Боко начело едва ли ще е по-евтино ама..) и второ бензина е акцизна стока(за разлика от САЩ примерно). И трето на нас ни е скъпо, че са ни ниски заплатите, иначе цените са почти еднакви в държавите от ЕС.

Puldin
Контакти:

Мнениеот Puldin » 01 дек 2014 18:53

CTAHKO написа:
Logical person написа:
CTAHKO написа:И това по какъв начин оправдава поддържането на високи цени на техните обекти :? :roll: Що се отнася до пазарния дял, пак си написал един тон глупости ;) Лукойл държи около 45% пазарен дял при бензиностанциите с около 200 бензиностанции в страната. ОМВ и Шел са по около 100 бензиностанции всяка от тях ;)

Не са важни бензиностанциите а вноса на горива. Останалите бензиностанции пак зареждат от Лукойл. Лукойл определя цените в България. Еднолично.

Абе я се спри да пишеш глупости бе :lol: Шел с над 40 000 бензиностанции в цял свят и не знам колко си рафинерии, ще са зависими от Лукойл :lol: Ти добре ли си :?: :?: :?:

То този Шел, няма нищо общо с нашия. Специално "нашия", доста се съобразява с Лукойл

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 дек 2014 18:54

dreben23 написа:
diplomat написа:Иначе, един колега по-рано го каза, има картелно споразумение и най-силният играч определя правилата. ;)

Трифон Иванов и сие. :)

Не знам дали ме взимаш на подбив, но това е положението, за жалост, а, и държавата слага едни от най-големите такси и акцизи върху горивото, почти 3 пъти повече от Франция, например. Де факто, държавата и един картел взимат много пари на гърба на българите. :(

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 01 дек 2014 18:54

CTAHKO написа:

То това е ясно, ама ходи го обясни на трола, дето само и единствено Лукойл и Путин са му виновните :lol: И не заради друго, ами щото са руснаци :lol:

Най-силния играч е Лукойл. Той определя цените в България. На всякъде поевтиняват, но не и тук.

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 01 дек 2014 18:55

Не не може да са виновни ЛукОил! Те работят 5 години на загуба милите! Не внасят данък и трябва държавна помощ за тях :lol:
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Puldin
Контакти:

Мнениеот Puldin » 01 дек 2014 18:55

Tatone написа:
Logical person написа:

По-горе едно момче каза каква е схемата и ми прозвуча много достоверно. OMV-то внасяли от север а ЗЕЛ от Гързия. Газззззром от Србия. Аз знаех само за Румпетрол че си внасяха от Плоещ но ....

Иначе и аз цЕл един жЕвот съм си мислЕл, че Лукой е и майка и баща на безинджиите у нас.
Гледаш ли, форумът как може да те обогати със знания.

Внасят само дизела, бензина се купува от рафинерията на Лукойл, на цени които са договорили с Лукойл

chiphead
Контакти:

Мнениеот chiphead » 01 дек 2014 18:56

diplomat написа:
dreben23 написа:

Трифон Иванов и сие. :)

Не знам дали ме взимаш на подбив, но това е положението, за жалост, а, и държавата слага едни от най-големите такси и акцизи върху горивото, почти 3 пъти повече от Франция, например. Де факто, държавата и един картел взимат много пари на гърба на българите. :(

то - тия акцизи не се ли определят от ЕС - поне имам спомен, че за метана беше голяма драма (питам, защото не съм наясно) :)

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 01 дек 2014 18:57

hristo1306 написа:А защо в Бургас цената е по - голяма, отколкото тази в София ??? По - големи транспортни разходи ли имат ???? Или щото са по - бедни ???? Или по -малко тровят града ни ? Или защото плащат в София всичките си данъци, а в Бургас оставят ОТРОВИТЕ си ????

1. Не съм запознат с разликата в цените. Предполагам, че цената в Бургас е по-висока, отколкото в София, защото в София конкуренцията е по-голяма.
2. Това, че централата на "Лукойл" се намира в София не означава, че платените тук данъци остават за София. ;) А в Бургас остават отрови, но остават и много работни места, иначе казано - сухо дупе риба не яде... 8-)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 01 дек 2014 18:58, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Свободна зона”