Самата тема и изложеното в нея от автора и мнение, доказват несъстоятелноста на теорията на Дарвин.
В допълнение, объркването на понятията еволюция-мутация, религия -вяра и т.н. доказват, че не всекиму е дадена Божествената искра, която прави разликата между Homo erectus и Homo sapiens.
Безсмислица ли е религията в наши дни? АНКЕТА
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Alonso_Massa
- Контакти:
Re: Безсмислица ли е религията в наши дни?
smoothc написа:Забравете за теорията на Дарвин,моляА еволюцията и мутациите са две свързани неща.
Нищо подобно!
1.В природата никога не е наблюдавано дадена мутация,да води до нова генетична информация,която от своя страна да доведе до появата на нов по-съвършен биологичен вид.Напротив!
2.По пътя на мутациите се намалява наличният генетичен материал,което води до негативни явления за съответния биологичен организъм.
3.Твърдението на Дарвин,че от по-простите биологични форми по пътя на мутацията могат да възникнат по-сложни,противоречи най-вече на Втория закон на термодинамиката и на информатиката.
4.Истината е проста:Без нова генетична информация не могат да възникнат нови биологични видове!
5.Ако мутацията действително можеше да е основен генератор за създаването на нови биологични видове,това би означавало,че както в миналото,така и в настоящето трябваше да се срещат масово междинни билогични форми.
Такива преходни видове никога не са наблюдавани!
[offtopic]Препоръчвам Ви книгата "Еволюция или Сътворение-Какво казва науката"
Автори:Проф. д-р Д. Свиленов и Инж. П. Шудер
Има я онлайн.[/offtopic]
За всичко си прав. Как обаче ще се обясни например много ралични породи кучета? Или мечки? Или котки? Да тук става въпрос за фентипна промяна, а не за генотипна, но в крайна сметка щом може да настъпят такива драстични фенотипни промени, защо да не могат да настъпят и генотипни?
До сега науката не е открила много от тайните на живота. Например още не може да се каже как от неорганична материя е станала органична.
А защо няма преходни форми? Просто. За да се получи нов оргазнизъм трябва да има генетична грешка. Например човека има 46 хромозми. Раждали са се обаче и хора с по 45, 47, та дори и с по 44. Така се получават хермафродитите и други подобни форми. Точно от такива генетични грешки е възможно да произлезе нов вид огранизъм. За милиарди години е невъзможно да не се появят такива грешки.
А вече казах защо смятам, че извънземни не може да са влияли на живота на Земята в продължение на милиони години. Да възможно е да е имало някаква намеса, но тя няма как да е била в продължение на милиони години. Но това не се ли докаже няма как да се приеме тази теория. А липсващото звено между човека и маймуната не достатъчно доказателството!
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]
[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]
Религията е въпрос на личен избор и убеждение. Ако за някого е безсмислица-ами такъв е неговият избор, стига да не налага това си мнение на другите. Нещо недоразбрах какви точно религиозни постулати е оборила съвременната наука. Като начало бих споменал първа глава на Битие, в която последователността на поява на творенията съвпада със съвременната теория за историята на Земята. Освен това, Библията не е учебник по геология и физика, ако някой не е забелязал... Всъщност на повечето тук съдържанието на учебниците именно по физика и математика им е даже по-чужда и непозната материя от светите книги. Да говорят за наука хора, които се молят за служебна тройка по споменатите предмети в училище, е несериозно.
Като стана дума за наука и доказателства, скоро бе проведен експеримент с хора, доброволно съгласили се да бъдат вкарвани в състояние на изкуствена клинична смърт, а след това да опишат преживяното. Резултатите са изключително интересни, който има желание-да си ги намери и прочете, после да коментира. Но в резюме-близо половината участници описват светлина, тунел, отделяне от тялото-все неща, описвани от векове...
Та кое е смислица и кое безсмислица-всеки сам определя. Но бие на очи крайно ниската обща култура на т.нар. войнстващи атеисти. Едва ли е случайно...
Като стана дума за наука и доказателства, скоро бе проведен експеримент с хора, доброволно съгласили се да бъдат вкарвани в състояние на изкуствена клинична смърт, а след това да опишат преживяното. Резултатите са изключително интересни, който има желание-да си ги намери и прочете, после да коментира. Но в резюме-близо половината участници описват светлина, тунел, отделяне от тялото-все неща, описвани от векове...
Та кое е смислица и кое безсмислица-всеки сам определя. Но бие на очи крайно ниската обща култура на т.нар. войнстващи атеисти. Едва ли е случайно...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
А защо няма преходни форми? Просто. За да се получи нов оргазнизъм трябва да има генетична грешка. Например човека има 46 хромозми. Раждали са се обаче и хора с по 45, 47, та дори и с по 44. Така се получават хермафродитите и други подобни форми. Точно от такива генетични грешки е възможно да произлезе нов вид огранизъм. За милиарди години е невъзможно да не се появят такива грешки.
А вече казах защо смятам, че извънземни не може да са влияли на живота на Земята в продължение на милиони години. Да възможно е да е имало някаква намеса, но тя няма как да е била в продължение на милиони години.
От дума на дума...навлязохме в дебрите на генетиката и генното инженерство! Аз обаче предлагам да спреш дотук,какво ще кажеш?
Не,напротив! Генетичните грешки не надграждат,а тъкмо обратното.
Да,точно така..раждали са се индивиди с по-висок или по-нисък брой хромозоми,но това по никакъв начин не променя тяхната генетична същност(ДНК).
Нов организъм(вид) може да произлезе само и единствено от ново ДНК!
Накъдето и да погледнеш,..просто ей така да се замислиш върху някои по-основни въпроси(от древността до днес),върху перфектните неща в природата и още куп други неща...просто това няма как да се нареди случайно!
Логиката сочи,че някакъв Свръхразум стои зад проекта наречен "Земя".
За да си представим по-общо казано нещата...просто си представете за секунда разликата(най-вече в интелектуално развитие) между човека и най-нисшият организъм(амебата) на света?
ТЕ просто моделират и контролират както си пожелаят,пък вече от нас зависи как ще се възползваме/използваме от предоставените "привилегии".
Аз пък ви препоръчвам да гледате Cosmos: A Spacetime Odyssey с водещ Нийл Деграс Тайсън ( верен последовател и ученик на Карл Сейгън) - най-разтърсващият документален сериал, който съм гледал някога!

- Alonso_Massa
- Контакти:
smoothc написа:А защо няма преходни форми? Просто. За да се получи нов оргазнизъм трябва да има генетична грешка. Например човека има 46 хромозми. Раждали са се обаче и хора с по 45, 47, та дори и с по 44. Така се получават хермафродитите и други подобни форми. Точно от такива генетични грешки е възможно да произлезе нов вид огранизъм. За милиарди години е невъзможно да не се появят такива грешки.
А вече казах защо смятам, че извънземни не може да са влияли на живота на Земята в продължение на милиони години. Да възможно е да е имало някаква намеса, но тя няма как да е била в продължение на милиони години.
От дума на дума...навлязохме в дебрите на генетиката и генното инженерство! Аз обаче предлагам да спреш дотук,какво ще кажеш?![]()
Не,напротив! Генетичните грешки не надграждат,а тъкмо обратното.
Да,точно така..раждали са се индивиди с по-висок или по-нисък брой хромозоми,но това по никакъв начин не променя тяхната генетична същност(ДНК).
Нов организъм(вид) може да произлезе само и единствено от ново ДНК!
Накъдето и да погледнеш,..просто ей така да се замислиш върху някои по-основни въпроси(от древността до днес),върху перфектните неща в природата и още куп други неща...просто това няма как да се нареди случайно!
Логиката сочи,че някакъв Свръхразум стои зад проекта наречен "Земя".
За да си представим по-общо казано нещата...просто си представете за секунда разликата(най-вече в интелектуално развитие) между човека и най-нисшият организъм(амебата) на света?
ТЕ просто моделират и контролират както си пожелаят,пък вече от нас зависи как ще се възползваме/използваме от предоставените "привилегии".
От гледна точка на еволюционната биология, мутациите се разглеждат като движеща сила на еволюционния процес. Така например мутации, неосигуряващи предимство на организма (вредни) биват отстранявани в рамките на естествения отбор, а мутациите даващи преимущество в борбата за оцеляване (полезни) се съхраняват в наследствената програма на вида. Съществуват и неутрални мутации (т.е. нито полезни, нито вредни), които нямат пряко влияние върху оцеляването на организмите и тяхната тенденция е пряко акумулиране в генома.
Спирам обаче. Наистина се отклонихме много от темата. Дали обаче има "висша сила", която контролира развитието на Земята не може да се каже на този етап, тъй като науката все още не е разкрила всичко свързано с живота на Земята и не може да се отговори на всички въпроси зададени в тези 5-6 страници в тази тема, а съм сигурен, че има още безброй такива въпроси, които все още нямат отговори. Първо науката трябва да отговори на някои въпроси за да можем със сигурност да кажем дали наистина има "висша сила" или всичко просто е химия и физика. Всяко предположение и теория до тогава ще останат реални. Аз лично не вярвам във така наречената висша сила, а по-скоро вярвам в научните обяснения. Не изключвам и извънземните като опция, но аз лично не мога да си представя как ще бъдат преодоляни растояния от стотици милиони светлинни години в рамките на период от време, който би осмислил едно такова пътуване, а това за мен са няколко години. И дори и да има такъв интелект, който да създаде подобна супер технология едва ли ще тръгне да се занимава с един такъв експеримент в продължение на милиони години. За това съм склонен да вярвам, че всичко се свежда до еволюцията. Може и да греша, но може и да съм прав. Дано науката отговори на поне някои от тези въпроси докато сме живи.
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]
- obi4am_pirin
- Контакти:
Re: Безсмислица ли е религията в наши дни? АНКЕТА
Малко некоректно е зададен въпроса.Религията е безсмислица,защото представлява неща,които не са упоменати в Библията и няма полза от тях!Вярата в Бог и следването на примера на Исус обаче не е безсмислица даже напротив животоспасяващо е!
damyanov1963:
Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции
Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции
- Red_Girl
- Контакти:
За мен религията е най-големият инструмент за манипулиране на хората, което продължава и до днес.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА
[offtopic][rimg]http://prikachi.com/images/123/6869123u.jpg[/rimg][/offtopic]

- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
sin4ec написа:Религията е въпрос на личен избор и убеждение. Ако за някого е безсмислица-ами такъв е неговият избор, стига да не налага това си мнение на другите.
Проблема е, че вярващите най-често изискват аз да уважавам тяхната вяра, а те смятат за грешно да уважат избора ми на неверие (в собствените им вярвания, да уточня).
В резултат на това стандартната им практика е да ме засипват с "аргументи", което в повечето случаи им носи пълно поражение в споровете. Любопитното е, че когато запецнат някъде казват "не знам", "не знам, трябва да попитам (хе, кого?)", "ако повярваш в Бога ще разбереш (що не ми обясни та да повярвам, сложно ли му е?)".
По същия начин се пренебрегва от тяхна страна всеки аргумент, който не им изнася. Най-често отговорите са: "това са безбожни работи", "ама в Библията пише", "ама Бог е казал" и тям подобни, схвана идеята?
И за капак доста от тях са слабо запознати с историята на религията, с нейните постулати, догми, ценности, личности.
Такива като теб, дето като те гледам си чел повечко по темата са изключение.
Винаги съм готов да приема една доказана или звучаща изключително достоверна теза. Но отказа ми да приема нещо, което не попада в тази категория си е мое право, това е нещото, което вие наричате неверие.
И религиозните симпатизанти ще станат доста по-приятни на хората когато осъзнаят, че всеки има това право. Когато започнат да убеждават другите с аргументи и мисъл а не със заучени фрази и цитати. Когато започнат да вярват, защото са премислили и са приели идеята, а не да приемат дадена идея просто защото вярват, че и за капак да искат това от другите.
И най-вече: когато стигнат до извода, че всеки има право да вярва в каквото си иска или да не вярва в нищо.
Именно затова съм съгласен да има вероучение.. но при 1 условие: то да е в горните класове и учениците да са ДЛЪЖНИ да мислят над това, което учат. Между другото именно тези часове по вероучение първи създадоха изключително негативно мнение за религиите като реализация най-вече в мен. Определено не си падам по лафове: не задавай въпроси, това е така защото го пише в Библията и трябва да вярваш. Тъй де, имам навика каквото и да ми поднесат да го премислям и анализирам, все пак хора са го измислили, редно си е да се провери.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
obi4am_pirin написа:Малко некоректно е зададен въпроса.Религията е безсмислица,защото представлява неща,които не са упоменати в Библията и няма полза от тях!Вярата в Бог и следването на примера на Исус обаче не е безсмислица даже напротив животоспасяващо е!
Вярата в Бог? Ако някои спазва едничките 10 заповеди, хич няма да ми пука дали го прави защото е религиозен или не.
Ще го аплодирам ако ще да вярва в сиянието на Сириус.
Само дето подобен човек в човешкото общество ще бъде вечната жертва. Просто останалите ще го направят на нищо.
Виж ако беше масово...
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein