Земетресение!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

don
Контакти:

Re: Земетресение!

Мнениеот don » 24 май 2014 12:58

Това е от шествиетоооо

Але але але о Левски е на 100, Левски е на 100

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 24 май 2014 12:58

RedeviL написа:Усети се доста! Разлюля ме на дивана, докато гледах спортните новини.. :mrgreen:

Аз бях в същата ситуация :mrgreen: Щом чак в Русе и Видин се е усетило, смятайте...

Потребителски аватар
rmfan5
Контакти:

Мнениеот rmfan5 » 24 май 2014 12:58

RedeviL написа:
Eminem написа:
Ivo-Chernomoretz написа:Седя си на стола и нещо почна да ме клати - викам какво стана ..

същата работа. Помислих, че ми става лошо. :lol:

И аз така.. Все едно ти се вие свят или нешо такова. :)

И при мене същата работа.
Едно 10 минути ме боля главата.
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/523/7021523v.jpg[/wrapimg]

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 24 май 2014 12:59

sin4ec написа:
джони написа:
sin4ec написа:В цялата страна е усетено, около 7 по Рихтер е в епицентъра-в Гърция. За София около 5.8 по първоначални данни. Много дълго беше...

глупости,макс 4-та

Понеже бях буден на пернишкото преди 2 години, ти казвам, че сегашното е напълно сравнимо като мощност с него. А цифрата е от специалисти. Тепърва ще се доуточняват нещата, ще се доизчисляват, но голяма разлика от тези данни няма да има,6.8-7.1 за епицентъра, 5.5-5.8 за София. Хубавото е, че беше хоризонтално. Но да пукат бетонни арматури при 4 по Рихтер-забрави!

Така е за данните, тепърва ще се доуточнят, но няма да избягат много от тези стойности. На мен ми е странно защо в повечето статии вече пише, че земетресението е усетено по високите етажи. Според мен си е доста силно (може би като в Перник) и се е усетило навсякъде. Аз съм на втори етаж и доста разлюля, първо видях лампата, че се клати...
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 24 май 2014 12:59

sin4ec написа:
джони написа:
sin4ec написа:В цялата страна е усетено, около 7 по Рихтер е в епицентъра-в Гърция. За София около 5.8 по първоначални данни. Много дълго беше...

глупости,макс 4-та

Понеже бях буден на пернишкото преди 2 години, ти казвам, че сегашното е напълно сравнимо като мощност с него. А цифрата е от специалисти. Тепърва ще се доуточняват нещата, ще се доизчисляват, но голяма разлика от тези данни няма да има,6.8-7.1 за епицентъра, 5.5-5.8 за София. Хубавото е, че беше хоризонтално. Но да пукат бетонни арматури при 4 по Рихтер-забрави!

Абсолютно! Яко люлееше от напред-назад, а и както каза пукане на стени - няма начин да е 3,5-4 по рихтер..

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Мнениеот джони » 24 май 2014 13:00

sin4ec написа:
джони написа:

глупости,макс 4-та

Хубавото е, че беше хоризонтално. Но да пукат бетонни арматури при 4 по Рихтер-забрави!

това ,че е хоризонтално е лошо,защото така може плоча да отиде под плоча и да повтори вертикално

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 24 май 2014 13:00

В Бургас се усети яко на 7мия етаж.Ужас.
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 24 май 2014 13:02

venger написа:Аз съм на втори етаж и доста разлюля, първо видях лампата, че се клати...

При мен първо усетих дивана да се движи и си викам - ба кво става!? След това станах и почна цялата секция да се клати и стените да пукат.. Като цяло доста продължително си беше.
Последна промяна от RedeviL на 24 май 2014 13:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 24 май 2014 13:04

v.r.s. написа:
sin4ec написа:Няма как да се е усетило като 5.8 по Рихтир в София, между 3 и 4 някъде беше като усещане. Изпитахме го 5.8 по Рихтер преди 2 години и въобще не може да се съпостави с този лек трус от днес. Наистина продължителността не беше малка.

Е за мен не бяха толкова различни. Гледам сайтовете, валят коренно различни цифри отвсякъде. Но до няколко часа ще станат ясни точните параметри. Повтарям-при 4 по Рихтер не скърцат стени и не падат предмети. Но това са бели кахъри, дано да няма повече-това е важното. Или ако има, да се размине само с клатене. :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 24 май 2014 13:04

Хора, няма хоризонтално и вертикално.. Двете се редуват.. А по новините дрънкат глупости. Казаха 5 версии за различен мащаб и епицентър. Колкото е по-близо до повърхността толкова е по-силно... Колкото по-дълбоко, толкова по-добре. При нас е е било повече от 4, но според мен е било плитко и затова се е усетило силно.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

Върни се в “Свободна зона”