1-ви май 1986, 28 години от радиационната манифестация

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: 1-ви май 1986, 28 години от радиационната манифестация

Мнениеот Alexx » 01 май 2014 15:28

Alex написа:като чета драсканиците по-горе и съм убеден, че си заслужаваме съдбата... вие въобще осмисляте ли за какво става въпрос и какво точно се е премълчавало... ама нивата не били такива, а други... :roll: :roll: :roll:

Добре бе мама му стара, Синчец ви обясни на най-прост български как работи атмосферната циркулация в Европа.Защо продължавате да философствате? И аз също дълго време хранех комунягите,че са премълчавали за случилото се ала фактите са,че това са рутинни действия и за най-демократичните страни и също така хора като Синчец хубава обясняват,че нещата не са били сериозни колкото някои ги изкарват. И аз не съм фен на комунистите ама пък не мога да отричам фактите и обективната истина.

messi.fan

Мнениеот messi.fan » 01 май 2014 15:55

Alexx написа:
Alex написа:като чета драсканиците по-горе и съм убеден, че си заслужаваме съдбата... вие въобще осмисляте ли за какво става въпрос и какво точно се е премълчавало... ама нивата не били такива, а други... :roll: :roll: :roll:

Добре бе мама му стара, Синчец ви обясни на най-прост български как работи атмосферната циркулация в Европа.Защо продължавате да философствате? И аз също дълго време хранех комунягите,че са премълчавали за случилото се ала фактите са,че това са рутинни действия и за най-демократичните страни и също така хора като Синчец хубава обясняват,че нещата не са били сериозни колкото някои ги изкарват. И аз не съм фен на комунистите ама пък не мога да отричам фактите и обективната истина.

Прав си. Колкото до изтърканата плоча с "те знаели, ама не били казали", логично изниква въпроса, дали наистина са знаели, дали властите в СССР са информирали България. Ако за миг приемем, че наистина са знаели и са скрили от населението, то няма абсолютно никаква логика да стоят цялото политбюро под така нареченият Чернобилски дъжд. Значи хем знаели, ама хем и стоят рискувайки живота си. Нали. Абсолютно нелогично е.
Но гнусното е, че има някакви анонимни жалки душици, които продължават с опитчетата си да трупат дивиденти на гърба на една такава трагедия. :(

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 01 май 2014 16:18

Alexx написа:

Ти някога гледал ли си дете? Имаш ли дете - твое? Случвало ли ти се е да стоиш до него, да го гледаш болно, да мислиш за здравето му, да трябва да го пазиш да не му се случи нещо?

Щото иначе на сметки в спортен форум всички сме много смели, знаеш ли колко ми пука на мен дали утре ще вали нормален или отровен дъжд, живот и с него и без него... (ама обясни на една майка, че ако преди 3 дни е гръмнала ядрена централа в Украйна, тя трябва да си пусне детето да манифестира в името на комунистическата партия и тогава и мен ще си ме убедил, че сте прави и че сметките Ви са точно и няма рискове :) )

Ти имал ли си близък болен от рак (не ти го пожелавам)? Защото аз съм виждал няколко човек и няма никакво значение какво се пише по разни форуми от хората там, между радиацията от Чернобил и нивата на заболяваемост от рак в България има зависимост. Факт. Можете да си пишете каквото си искате, ама радиацията убива хора, не веднага, никой няма да падне след 3 минути мъртъв, но ги убива и влошава сериозно здравето на още много други.

p.s. И не философствам, ако ти не разбираш какъв е проблемът в цялата ситуация с манифестацията на първи май и медийното затъмнение тогава, значи проблемът си е изцяло в теб (и не политизирам нищо, имало е диктатура, управлявали са някакви изроди, толкоз... само че това надменно и пренебрежително отношение към събитията от тогава е неадекватно).
[center]Изображение[/center]

messi.fan

Мнениеот messi.fan » 01 май 2014 16:27

Alex написа:Ти някога гледал ли си дете? Имаш ли дете - твое? Случвало ли ти се е да стоиш до него, да го гледаш болно, да мислиш за здравето му, да трябва да го пазиш да не му се случи нещо?

Щото иначе на сметки в спортен форум всички сме много смели, знаеш ли колко ми пука на мен дали утре ще вали нормален или отровен дъжд, живот и с него и без него... (ама обясни на една майка, че ако преди 3 дни е гръмнала ядрена централа в Украйна, тя трябва да си пусне детето да манифестира в името на комунистическата партия и тогава и мен ще си ме убедил, че сте прави и че сметките Ви са точно и няма рискове :) )

Ти имал ли си близък болен от рак (не ти го пожелавам)? Защото аз съм виждал няколко човек и няма никакво значение какво се пише по разни форуми от хората там, между радиацията от Чернобил и нивата на заболяваемост от рак в България има зависимост. Факт. Можете да си пишете каквото си искате, ама радиацията убива хора, не веднага, никой няма да падне след 3 минути мъртъв, но ги убива и влошава сериозно здравето на още много други.

p.s. И не философствам, ако ти не разбираш какъв е проблемът в цялата ситуация с манифестацията на първи май и медийното затъмнение тогава, значи проблемът си е изцяло в теб (и не политизирам нищо, имало е диктатура, управлявали са някакви изроди, толкоз... само че това надменно и пренебрежително отношение към събитията от тогава е неадекватно).

Хайде хайде не се превземай и не се прави на много загриженият. Лично Стоян Ганев (лека му пръст) преди няколко години в интервю за вестник "24 часа" спомена, че цялото това нещо за салатите, марулите и т.н. било просто една добре обмислена пропаганда, целяща заздравяване и засилване позициите на младото (тогава) СДС.
Лично мен някакви митове за така наречен Чернобилски дъжд не ме интересуват. Но това, което ме интересува и което трябва да се обсъди са кемитрейлса, който ежедневно ни трови. Да, как ще коментирате факта, че някои хорица умишлено или не разтягат хипотетични локуми за събития станали преди да се родят, а удобно избягват коментирането на кемитрейлс, който всеки ден може да го видим ? :roll: :|

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 01 май 2014 16:38

автора май е поел всичката радиация ,доста зле му се е отразила ,горкия човечец то не е добре да му се смеем ,ама е много смешен ,не мога да се въздържа :lol: :lol: :lol:
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 01 май 2014 16:43

Мм..да!
Всички ли сте чували за АЯР, НЦРЗ...? Ако имате познати в тия учреждения, попитайте ги за последиците у нас и днес от Чернобил.
Ето ви нещо официално за диворастящите гъби:
http://babh.government.bg/uploads/File/ ... i_2012.pdf

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 01 май 2014 17:20

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2ApKvCtHGDc[/youtube]

Темата за Чернобил ми е доста интересна и съм чел доста за нея и винаги ще има две мнения за на нея.Но дори и само това че се е прекрила тази авария от червените кхмери и бл..те си е чисто престъпление.А и можеше нищо да не излезе ако тези "прости" шведи не се бяха разприказвали.Повечето учени и изследователи казват че,въпросът е кой какво е погълнал, а не колко и къде е бил изложен на радиационен фон..Най вероятно сме яли светещи марули след като "букета" се изсипа върху тях.Втората опасност е дошла по-късно според учени и изследователи - през зимата. Тогава кравите са хапвали радиоактивния фураж и стойностите в мляко, сирене, кашкавал са скочили рязко, без това да бъде открито навреме.
За всичко това може само да гадаем дали е било така,и щото японците са по глупави от нашите и руските умници спряха храните от района на Фукушима.
Така че,съм по склонен да вярвам.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
орчо войвода
Контакти:

Мнениеот орчо войвода » 01 май 2014 17:38

batmanlevski написа:автора май е поел всичката радиация ,доста зле му се е отразила ,горкия човечец то не е добре да му се смеем ,ама е много смешен ,не мога да се въздържа :lol: :lol: :lol:

По-смешно е левскар да се прави на Батман , освен ако не си на 11 години .

messi.fan

Мнениеот messi.fan » 01 май 2014 17:39

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bXSaxcJJ6eU[/youtube]

Чернобил е минало. Случило се преди 28 години. Но това, което е актуално е Фукушима. Защо удобно се мълчи за радиацията достигнала ни и нас ? Защо удобно се мълчи за кемитрейлса, който виждаме всеки ден. За справка предстои да се пуснат на пазара и 3D храни. Интересно защо никой не повдига въпроси за тези актуални проблеми, а някои хорица вадят прашните конспирации от преди 3 десеилетия ? Кой има изгода от това и по чия заръка се прави ? :roll: :|
Колкото до тези, които използват вече изтърканата плоча с "рака", нека се замислят какво ядат, нека погледнат към небето, нека благодарят на дръпнатите япончета за радиацията, която ни изпратиха. Благодарско япончета, благодарско.

love_hurtz
Контакти:

Мнениеот love_hurtz » 01 май 2014 17:45

Captain Stottlemeyer написа:Имам само един въпрос към Шабан от най-замърсения град в Европейския съюз (това явно не ти пречи, Шабане) и останалите маладци, които още се опитват да ни убеждават, че видите ли "нищо сериозно не е станало": Защо бе, Шабане и вие маладци, защо не бяха предупредени хората, защо онези "по-равните" бяха на анти-радиоактивна диета!? Защо? Защо? Защо?... 8-) И след този въпрос - още един: Не е ли курвенски нагло да искаш доказателства, че в България еди-какви си заболявания били причинени и еди-кои си хора били умрели вследствие на радиацията?... 8-)
П.П. За по-грамотните във форума: Различните хора реагират различно на едно и също болестотворно въздействие. При някои хора то влияе по-силно, при някои - по-слабо. Баща ми умря от рак през 1988 година на 61-годишна възраст. Никой не може да ме убеди, че неговото заболяване не е било ускорено от радиацията. Човекът можеше да си поживее още някоя и друга година... От мен толкова по темата...

Като цяло във футболните теми мислим по-тотално различен начин, тъй като си фен на Левски :), но не може да ти се отрече, че в темите извън спорта лъха интелигетност от теб. Съжалявам за баща ти, дано почива в мир. Като цяло си казал всичко по темата, кратко и ясно.

Поздрави !

Върни се в “Свободна зона”