MainEventer написа:Поклон пред светлата му памет!
В омразата си към един футболен клуб, да си внушиш такива глупости към един от най-великите българи е жалко и тъжно!
Трябва да си абсолютно сбъркан човек.
Кое е глупост от написаното, прочети първата му биография от Стоян Заимов, тогава ми говори. Виж на колко години изоставя монашеството, как постъпва в първата легия на Раковски, каква е ползата от дейността му по организацията на БРЦК, само 3 години по-късно , как е завършило Априлското възстание. Левски е бил един млад авантюрист, нищо повече. Когато негови другари загиват в сражения с турска войска, той разсъждава във влашко, как да се води борбата и обикаля по кафенета и кръчми. Млад идеалист, повлиян силно от Каравелов и Ботев (на единият е бил много чест гост в дома, а с другият съквартирант в изоставена мелница). Реално, цялата работа , която е свършил по организацията му е отнела 1,5 години, а резултатът от нея се вижда в изхода на Априлското възстание. Не подценявам, а уважавам усилията му , но не го и надценявам. Пак казвам, че Левски е идилизиран от соц прочита на историята ни. Може много да си ме храните тук, но е без никакви аргументи. Тука да ми говорите за ПБЛ, четник незнам си къде, А КАКВО Е ПРАВИЛ ТАМ..да защитава сръбски крепости, да го определят за знаменосец на чета с която пък има една единствена схватка с потеря и да се предреши за да се види с мама , а защо се е предрешил, като никой не го е търсил, само той си знае. МЛАД АВАНТЮРИСТ, това е Васил Иванов Кунчев. Неможе да се отрече, че е бил начетен, но идеята за създаване на революционни комитети, той взаимства от Каравелов, който пък я е чул случайно, на улицата, в кафенето, или банята, на пазара.. и това е описано от Заимов. Това знам, това съм чел, това съм съпоставял, ако на някой не му харесва, да ме убеди с исторически факти, а не да се обиждаме тук. Да, Ботев е написал стихотворение за него, да и Вазов е написал за него, но Ботев е живял с него, а Вазов в последствие е трябвало да възпее пък Ботев, а ако не се лъжа, Вазов е учил при бащата на Ботев..така, че е ясна причинно-следствената връзка
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ