114 години от смъртта на Капитан Петко Войвода

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: 114 години от смъртта на Капитан Петко Войвода

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 08 фев 2014 15:12

counterstrike написа:Капитан Петко Войвода е НАЦИОНАЛЕН герой РУСОФИЛ! Всичко останало в твоят пост са КОМПЛЕКСИ, ПРОСТОТИЯ и РУСОФОБИЯ...хайде да си гледаш работата, какво ще кажеш? БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е БЛАГОДАРЕН НА БРАТОГО ОСВОБОДИТЕЛЯ!

Смешко, Капитана е бил проруски настроен, но е бил на първо място Българин, после русофил. А ти наблягаш на това, че е русофил защото си на първо място русофил и после българин. Вярно, че The Game на моменти се олива с категоризирането на темите и мненията ама в случая малко или много е прав.

Оставете паметта на човека на мира, не я набърквайте в "политическите" си спорове нещастници такива!
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 08 фев 2014 15:14

donDiego написа:
зеления написа:
donDiego написа:Поклон пред този велик българин. Един от тримата най-големи и заслужили , заедно с Ботев и Г.С.Раковски

:o Къде остави Левски?!!

Левски е един събирателен образ , наложен от социалистически прочетената ни история :idea:

Хахахаха ти луд ли си или просто си олигофрен? Викаш добре, че е имало БКП да чуем за Левски? Я ходи се скрий някъде и ако може да е 3-4 метра под водата..с камък на шията. Апостола - образ на соц историята.. е такава простотия не бях чувал!
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 фев 2014 15:46

donDiego написа:
Какви условности може да има в историята бе , какъв е тоя елинизиран трак, като до 3 век траките са изчезнали като етнос

Изчезнали. :o

Е, не... Да беше си замълчал, щото в момента целият научен свят се залива от смях ... :|
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
donDiego

Мнениеот donDiego » 08 фев 2014 15:48

Betchualeng Arnaikem написа:
donDiego написа:
зеления написа:
donDiego написа:Поклон пред този велик българин. Един от тримата най-големи и заслужили , заедно с Ботев и Г.С.Раковски

Левски е един събирателен образ , наложен от социалистически прочетената ни история :idea:

Хахахаха ти луд ли си или просто си олигофрен? Викаш добре, че е имало БКП да чуем за Левски? Я ходи се скрий някъде и ако може да е 3-4 метра под водата..с камък на шията. Апостола - образ на соц историята.. е такава простотия не бях чувал!

Не, казвам, че Левски е един надут от соц. пропагандата балон, като един образ в който всеки българин да се огледа. Има много достойни и заслужили, не е Левски точният образ за това огледало. Не казвам нищо повече от това. А всеки може да вярва в каквото си иска. Съвсем друга е истината и е много лесно да се наслагат дати от историята ни, върху биографията на Васил Кунчев за да се види незначителната му роля в един куп дати от борбата ни срещу османците..той липсва на много и възлови дати ;)
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ

Потребителски аватар
donDiego

Мнениеот donDiego » 08 фев 2014 15:56

THE G.A.M.E написа:
donDiego написа:
Какви условности може да има в историята бе , какъв е тоя елинизиран трак, като до 3 век траките са изчезнали като етнос

Изчезнали. :o

Е, не... Да беше си замълчал, щото в момента целият научен свят се залива от смях ... :|

Претопили по-научно ли звучи. А ти да ми говориш за наука е далеч по-смешно, дори цинично
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 08 фев 2014 17:28

donDiego написа:
Betchualeng Arnaikem написа:
donDiego написа:
зеления написа:

Не, казвам, че Левски е един надут от соц. пропагандата балон, като един образ в който всеки българин да се огледа. Има много достойни и заслужили, не е Левски точният образ за това огледало. Не казвам нищо повече от това. А всеки може да вярва в каквото си иска. Съвсем друга е истината и е много лесно да се наслагат дати от историята ни, върху биографията на Васил Кунчев за да се види незначителната му роля в един куп дати от борбата ни срещу османците..той липсва на много и възлови дати ;)

Да де, няма в биографията му списък с 3000 престрелки, славни битки и тям подобни, нито е умрял в сражение. И това според теб го прави незначителен. Огромната му организаторска дейност не се брои, не че схващаш колко важна е тя за подобна борба. Не би разбрал и какво му е струвала тази дейност, не би разбрал какво значи факта, че се е отрекъл от нормалния живот за народа си. Яко.. Ботев го е оценил, турците са го оценили като враг, само Диего не го признава. Сипи си още 1, като гледам какво пишеш... 10то някъде питие ?!
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 фев 2014 18:06

donDiego написа:Претопили по-научно ли звучи. А ти да ми говориш за наука е далеч по-смешно, дори цинично

Я дай да видим, кой по-точно ги е "претопил" ? ... :lol:
Като кажеш "А", кажи и "Б".

Ест. че аз ще ти говоря за наука, макар че виждам, че нищо не вдяваш.
То за тая работа се иска акъл, не става само с четене.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 10 фев 2014 02:35

Поклон пред светлата му памет!

В омразата си към един футболен клуб, да си внушиш такива глупости към един от най-великите българи е жалко и тъжно!
Трябва да си абсолютно сбъркан човек.

Потребителски аватар
donDiego

Мнениеот donDiego » 10 фев 2014 10:54

MainEventer написа:Поклон пред светлата му памет!

В омразата си към един футболен клуб, да си внушиш такива глупости към един от най-великите българи е жалко и тъжно!
Трябва да си абсолютно сбъркан човек.

Кое е глупост от написаното, прочети първата му биография от Стоян Заимов, тогава ми говори. Виж на колко години изоставя монашеството, как постъпва в първата легия на Раковски, каква е ползата от дейността му по организацията на БРЦК, само 3 години по-късно , как е завършило Априлското възстание. Левски е бил един млад авантюрист, нищо повече. Когато негови другари загиват в сражения с турска войска, той разсъждава във влашко, как да се води борбата и обикаля по кафенета и кръчми. Млад идеалист, повлиян силно от Каравелов и Ботев (на единият е бил много чест гост в дома, а с другият съквартирант в изоставена мелница). Реално, цялата работа , която е свършил по организацията му е отнела 1,5 години, а резултатът от нея се вижда в изхода на Априлското възстание. Не подценявам, а уважавам усилията му , но не го и надценявам. Пак казвам, че Левски е идилизиран от соц прочита на историята ни. Може много да си ме храните тук, но е без никакви аргументи. Тука да ми говорите за ПБЛ, четник незнам си къде, А КАКВО Е ПРАВИЛ ТАМ..да защитава сръбски крепости, да го определят за знаменосец на чета с която пък има една единствена схватка с потеря и да се предреши за да се види с мама , а защо се е предрешил, като никой не го е търсил, само той си знае. МЛАД АВАНТЮРИСТ, това е Васил Иванов Кунчев. Неможе да се отрече, че е бил начетен, но идеята за създаване на революционни комитети, той взаимства от Каравелов, който пък я е чул случайно, на улицата, в кафенето, или банята, на пазара.. и това е описано от Заимов. Това знам, това съм чел, това съм съпоставял, ако на някой не му харесва, да ме убеди с исторически факти, а не да се обиждаме тук. Да, Ботев е написал стихотворение за него, да и Вазов е написал за него, но Ботев е живял с него, а Вазов в последствие е трябвало да възпее пък Ботев, а ако не се лъжа, Вазов е учил при бащата на Ботев..така, че е ясна причинно-следствената връзка

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 10 фев 2014 10:56

Да, да разбира се.. тихо там, нмз.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]