Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Re: ЕС с ултиматум към САЩ за визите

Мнениеот Logical person » 05 фев 2014 23:27

dunavfc написа:Какви проблеми можем да създадем на американците при положение,че сме нация от 7 млн. души ? Да не говорим,че едва ли повече от 300-400 хил. могат да си позволят да имигрират веднага,защото да отидеш в САЩ не е като да отидеш някъде из Европа.

300-400 хиляди ?? Това е прекалено много. След като в ЕС има правила според, които вече всички сме с равни възможности, няма как САЩ да третират държавите по отделно.

mirodes
Контакти:

Мнениеот mirodes » 05 фев 2014 23:30

Паднат ли визите веднага заминавам за САЩ.Въпреки че тук получавам заплата от 15 хиляди лева годишно,която за много българи би била задоволителна,но за мен не е.з разлика от ЕС в САЩ няма тази ксенофобия спрямо българите,а единствено се интересуват какво умееш.Не случайно я наричат страната на неограничените възможности.Четох една статия за българи,които отиват на бригада там и развиват транспортна фирма и сега вече имали над 600 камиона.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 05 фев 2014 23:35

Logical person написа:
dunavfc написа:Какви проблеми можем да създадем на американците при положение,че сме нация от 7 млн. души ? Да не говорим,че едва ли повече от 300-400 хил. могат да си позволят да имигрират веднага,защото да отидеш в САЩ не е като да отидеш някъде из Европа.

300-400 хиляди ?? Това е прекалено много. След като в ЕС има правила според, които вече всички сме с равни възможности, няма как САЩ да третират държавите по отделно.

Нарочно давам тия цифри,като някакъв свръх максимум,който дори и да се случи,пак не е фатално за страна като САЩ.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 05 фев 2014 23:36

В САЩ, за разлика от Великобритания, няма такива стереотипи и предразсъдъци за източноевропейците. Просто тяхната нация е толкова мултиетническа, че никой не те гледа какъв си - има американци с немски, полски, ирландски, италиански, азиатски произход, да не говорим за латиносите и неграта. :roll: Така че там поне не те третират като втора ръка човек - ако си работлив и кадърен, на никой не му пука откъде си.
Иначе не вярвам визите да паднат скоро, но все някога и това ще стане :)
Изображение

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 05 фев 2014 23:44

pomiqr135 написа:Това случили се излитам за ЛА.

California love! :mrgreen:

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 05 фев 2014 23:45

Похвална е тази реакция и този ултиматум, но последното от което имаме нужда е падането на визите за Щатите. Силно се надявам то да не стане факт.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 05 фев 2014 23:53

И аз заминавам, въобще не ме е*е ! Да живей САЩ, ако махнат визите за българите.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 05 фев 2014 23:56

Аз до колкото разбрах става въпрос за туристически визи, не за работни. То и сега не е имало проблем с тях, просто е неудобство да се занимаваш с документи и интервюта и чакане. Иначе то ако ставаше въпрос за работни визи, аз как се оправям с английския горе долу добре, спестявам 4-5 хиляди лева за няколко месеца и съм един от първите на самолета. Там и общ работник да съм ще ми е по-приятен живота, отколкото тук.
Последна промяна от galin56 на 06 фев 2014 00:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 фев 2014 23:57

Viktor4o_Rs написа:В САЩ, за разлика от Великобритания, няма такива стереотипи и предразсъдъци за източноевропейците. Просто тяхната нация е толкова мултиетническа, че никой не те гледа какъв си - има американци с немски, полски, ирландски, италиански, азиатски произход, да не говорим за латиносите и неграта. :roll: Така че там поне не те третират като втора ръка човек - ако си работлив и кадърен, на никой не му пука откъде си.
Иначе не вярвам визите да паднат скоро, но все някога и това ще стане :)

Може би ще обясниш тогава визовото ограничение за източноевропейците?
Пък, че на на никой не му пука, че си някой си от на майната си, тез ги разправяй на някоя бабка пред блока.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 06 фев 2014 00:03

Тези чичковци, дебелобузи и дебелогъзи да поставят ултиматум на Русия да ни приеме без визи. Досега има над 2 милиона които искаха да емигрират в Русия, ама заради визите предпочетоха Германия, Англия, Франция, Италия или САЩ. Не разваляйте плановете на хората, помогнете им. Майната на дивия капитализъм, истината е другаде.

Върни се в “Свободна зона”